Alıştırma yöntemi: Belli kararların öğrenciye devredildiği, öğrenci ve öğretmen, öğrencilerin kendi aralarında ve çalışmalar arasında yeni ilişkilerin meydana geldiği bir yöntemdir. Öğrenme için farklı durumlar sunulur ve yeni durumlara ulaşılır.
Öğrenciler eşleştirilerek çalışırlar. Çalışmalarda her eş bir görev üstlenir. Eşlerden birisi istenen hareketi yapar ve hareketle ilgili kararları verirken diğeri ise yapılan hareketi izleyerek öğretmenin verdiği ölçütlere göre eşinin performansı hakkında bilgi verir. Uygulama sırasında eşlerin görevi sürekli değişir.
KATILIM YÖNTEMİ Dersin hazırlık aşamasında öğretmen uygulama ve sonuç aşamasında ise öğrenci etkindir Önemli olan öğrencinin etkinliğe kendi kapasitesinde katılımıdır.”Öğrencilere değişik seçenekler sunularak ve önyargılar ortadan kaldırılarak katılımcılık ön plandadır.
Öğrenin farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanmaktadır. Öğrenenin bu süreci etkili gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede sürekliliği amaçlayan öğrenmeye Kendi kendine öğrenme denir.
İlgili 25 soru bulundu
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Doğal yöntem veya direkt yöntem, ikinci bir dil öğretimi öğrencinin anadiline hiç başvurulmaksızın yalnızca öğretilmesi hedeflenen dilin kullanımı ile gerçekleşebilir.
1.ATATÜRK' ün ve düşünürlerin beden eğitimi ve spor konusunda söyledikleri sözleri açıklayabilme. 2.Bütün organ ve sistemlerini seviyesine uygun olarak güçlendirebilme ve geliştirebilme. 3.Sinir, kas ve eklem koordinasyonunu geliştirebilme. 4.iyi duruş alışkanlığı edinebilme.
Bu yöntemler, öğretim amaçlarını, öğrenci gereksinimlerini ve öğretmenin beceri ve bilgi düzeyini dikkate alarak seçilmelidir. Öğretim yöntem ve teknikleri çeşitleri arasında şunlar bulunmaktadır: anlatım, gösterim, tartışma, problem çözme, örnek olay yöntemi, proje temelli öğrenme ve teknoloji destekli öğrenme.
KENDİNİ DEĞERLENDİRME (DENETLEME) YÖNTEMİ Bu yöntemde kişinin kendi performansının farkında olmasını geliştirmek esastır (kinestetik farkındalık). Kinestetik farkındalığa, kendi performansını gözlemlemeyi öğrenerek ve daha sonra ölçütlere göre bir değerlendirme yaparak ulaşabilir.
Spor eğitimi modeli okulda öğrenilenlerin okul dışındaki yaşantılarla ve fırsatlarla ilişkilendirilmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla öğrenciler sezon içinde, yapılandırılmış ve uyarlanmış oyunlara katılmakta ve gerçek dünyadaki spor dalları hakkında bilgi ve beceri sahibi olmaktadır.
Öğrencilere belli bir düzen ve süre içinde sorular sorulması ve daha önceden saptanmış çözüme doğru adım adım yönlendirilmesine “yönlendirilmiş buluş” denir.
Öğrencinin Başlatması Stili; Öğrenci ilk defa etkinliklere kendisi başlamak için gönüllü olur ve etkinlikleri yapar ve değerlendirir. Bu stilde öğrenci etkinliği başlatır. Öğrenci kendi gelişimi için ilerlemeye, araştırmaya, bir program düzenleyip onu uygulamaya hazır olup olmadığını bilir.
EŞLİ ÇALIŞMA YÖNTEMİ Öğrenciler eşleştirilerek çalışırlar. Çalışmalarda her eş bir görev üstlenir. Eşlerden birisi istene hareketi yapar ve hareketle ilgili kararları verirken diğeri ise yapılan hareketi izleyerek öğretmenin verdiği ölçütlere göre eşinin performansı hakkında bilgi verir.
Sınıftaki bir öğretmen herhangi bir konu veya sorunu sınıfa açıklama yapar. Öğrenciler bu sunulan konu veya sorunu önce kendisi kavramaya çalışır. Ardından sırasıyla ikişerli, dörderli, sekizli vb. olacak şekilde, sürekli artan bir grafikte konu veya sorunu hep birlikte kavramaya veya tartışmaya girmeye devam ederler.
Tartışma yöntemleri, dört ile altı kişi arasındaki küçük tartışma grupları, iki kişi arasındaki eşli konuşmalar ve 6-10 kişiden oluşan bir grubun kendi aralarında tartışarak, diğer öğrencilerin bu grubun etrafında çember oluşturarak dinlemeleri türünde değişik şekillerde olabilir.
Beden eğitimi, eğitimin, insanın beden sağlığını ve becerilerini geliştirmeye yönelik dalına denir. Beden eğitimi, insanın zihinsel eğitim kadar bedensel eğitime gereksinmesi olduğu düşüncesine dayanır. Beden eğitiminin geçmişi, uygarlıklar tarihi kadar eskidir.
Komutlar, kısa ve açık olarak verilen kalıplaşmış emirlerdir. Yaptırım ve bildirim olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır.
Ancak ülkede yeterli sayıda kalifiye öğretmenin bulunmaması başlıca sorunu teşkil etmiş ve bu durum beden eğitimi öğretmeni yetiştirmeye yönelik çalışmaları beraberinde getirmiştir. Bu kapsamdaki ilk deneme, Selim Sırrı [Tarcan] Bey tarafından 1908'de özel bir okul olan Terbiye-i Bedeniye Mektebi'dir.
En kalıcı öğrenme tekniği, bilgi ve beceri kazanımını etkili öğrenme yöntemleriyle desteklemek ve hafızaya doğru yerleştirmektir.
Öğrenmeyi öğrenme teknikleri kişinin belirlediği öğrenme amacının gerçekleştirilmesine yönelik olan ve öğrenme sürecini kolaylaştıran tekniklerdir. Öğrenmeyi öğrenme teknikleri öğrenen kişinin kolay ve kalıcı öğrenmesini sağlarken öğrenmedeki verimliliğini arttırmayı sağlamaktadır.
Öğrenme çeşitleri, temel olarak ilişkisel öğrenme ve ilişkisel olmayan öğrenme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. olayla daha önceden karşılaşmış olması gerçeğine bağlıdır. İlişkisel olmayan öğrenmenin, “alışkanlık” ve “duyarlılaştırma” olmak üzere iki çeşidi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri