Kuru üzümde; 1,8 mg omega 3 yağ asidi, 7,5 mg omega 6 yağ asidi bulunur. Kuru üzüm yüksek kaloriye sahip olduğundan tüketilmesine dikkat etmek gerekir.
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Uzmanlar, 21 kuru üzümün kolesterol seviyesinin düşürmesinin yanı sıra damar tıkanıklığını da önleyerek kalp rahatsızlığının yaşanma olasılığını azaltır. - Kanda artan trigliserit hücreleri vücuttaki şeker ve yağlanma oranını da artırır. Bu durum da obezite ve şeker hastalıklarının yaşanmasına davetiye çıkarır.
Kuru Üzüm: Karbonhidrat içeriği dolayısıyla iyi bir enerji kaynağıdır. Kuru üzüm A, B1, B2, C vitaminlerini ve çok çeşitli mineraller (demir, çinko, potasyum, magnezyum, fosfor) içerdiğinden dolayı iyi bir besin, faydalı bir ilaçtır. Özelikle bedensel gelişimde etkilidir.
İlgili 29 soru bulundu
Kuru üzüm düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Düzenli kuru üzüm tüketen kişilerin kemikleri kuvvetli olur. Kuru üzüm tüketimi sindirim sisteminin doğru ve olması gerektiği şekilde çalışmasını sağlar. Kuru üzüm her gün 1 avuç tüketilirse tokluk hissini arttırır.
En sevilen kuruyemişlerin başında gelen kuru üzüm, cinsel hayatı da renklendiriyor. Erkeklerde isteksizliği ve iktidar problemini ortadan kaldırıyor. Bunun yanında ereksiyon bozukluklarına iyi gelmesi ile de biliniyor. Sperm sayısı ve kalitesini arttırarak kısırlık tedavisinde de alternatif olarak kullanılıyor.
Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, C vitamini ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyusu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Enerjinizi ikiye katlar Bilim insanları ve spor uzmanları enerji barları için mutlaka kuru üzüm tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.
Günde bir avuç sarı kuru üzüm tüketmek kabızlık sorununun giderilmesine ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kuru üzüm magnezyum be potasyum mineralleri içerir. Bu sayede vücudun asit dengesini sağlar. Bu sayede romatizma, gut, böbrek taşı ve çeşitli kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase yoğurda veya 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz eklenebilir. Böyle bir ara öğün hem mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir hem de iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.
Resulullah (asm) üzümü sol eline alır, sağ eli ile yerdi
Üzüm yerken çekirdeği çıkarılmamalıdır, zararlıdır. Üzümü tane tane yemelidir. Çünkü bu daha yarayışlı ve iyidir. Aişe (ra) Resulullah'ın (asm) sol eline üzüm salkımını alıp, sağ eli ile tane tane yediğini ifade etmiştir.
- Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir. - Siyah üzümdeki C vitamini seviyeleri hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. - Güneşin zaralı ışınlarından koruma sağlar. - Kan dolaşımını iyileştirir ve böylece saç köklerini güçlendirir.
Kuru üzümün en sık bilinen faydası, karaciğer üzerinde oluşturduğu etkidir. Karaciğerlerin toksinlerden arındırılmasına, temizlenmesine ve de yüksek performans ile birlikte çalışmasına yardımcı olur.
Lif, potasyum ve antioksidanlar bakımından zengin olması damar sağlığını korumasında etkili olmaktadır. Kanda bulunan kötü kolesterolü düşürdüğü yönünde bilgiler de bulunmaktadır.
Siyah üzüm, vücudumuza görmenin iyileştirilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, enfeksiyonların önlenmesi ve kusursuz bir cilde sahip olmak gibi sayısız avantajlar sunar. Siyah üzüm ayrıca diğer üzümlere göre daha yüksek bir antioksidan içeriğine sahiptir.
Şeker hastaları için kuru üzümler şeker ve kalori açısından yüksek olduğundan porsiyon boyutunu kontrol etmek önemlidir veya ciddi vakalarda kaçınılması en iyisidir.
Damar duvarlarını onarıp güçlendirebilir, kalp ritmini düzenleyip kalp krizi riskini azaltabilir. Düzenli kullanımda varis oluşmuş damarların tedavisine destek olabilir. Beyin damarlarını güçlendirerek, beyine giden oksijen miktarını artırabilir; unutkanlığın azaltılıp, konsantrasyonun artırılmasına destek olabilir.
Kuru üzüm karaciğeri de temizleyerek, karaciğerde biriken zehirli atıkların arınmasına yardımcı olur. Cilt sağlığına da büyük fayda sağlayan siyah kuru üzüm cildin daha genç görünmesini sağlar. Kalp sağlığına da büyük faydası vardır. Kuru üzüm, içerisinde bulunan potasyum, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
Siyah Üzüm Kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez ve K vitamini açısından oldukça güçlü bir besi olduğu için kemik sağlığı için gerekli olan mineraller bakımından zengin besinlerden biridir.
Siyah üzüm, beyaz üzümden daha fazla lif içerir. 100 gram siyah üzümde 2.1 gram lif bulunur. 100 gram beyaz üzümde bu miktar 1.4 gramdır. Siyah üzüm, beyaz üzüme göre daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olur. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleri tüketildiğinde metabolizma hızlanır.
Zengin besin değerlerine sahip olan kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanların ara öğünlerinde tüketmeleri önerilmektedir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Düzenli seks yapmak antikorların daha fazla salgılanmasını sağlar, bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi mikrop, virüs gibi bakterilerden korur. 2.Kalp krizi riskini azaltır. Biliyorsunuz ki orgazm esnasında östrojen ve testosteron hormonları salgılanır.
Ayrıca şeftali, armut, mango, üzüm, elma ve greyfurt da afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri