ALTTOPLAM , filtrelenmiş bir bölgenin yukarısında bir ara toplam gösterge tablosu oluşturarak farklı veri alt kümelerinin hızlı analizinde kullanılabilir. Filtre ölçütleri her değiştiğinde, gösterge tablosu yeni toplamlarla otomatik olarak güncellenir.
Genellikle, Excel masaüstü uygulamasında, Veri sekmesindeki Anahat grubunda Alt Toplam komutunu kullanarak alt toplamları olan bir liste oluşturmak daha kolaydır. Alt toplamları olan liste bir kez oluşturulduktan sonra, ALTTOPLAM işlevini düzenleyerek değiştirebilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederim. http://bit.ly/38vLkzT Alttoplam fonksiyonu İngilizce Excel'de Subtotal olarak kullanılıyor. Amacı TOPLAMA fonksiyonu gibi gizli olan değerlerin bazı fonksiyonların sonuçlarından çıkarılmasıdır.
Belirtilen bir toplama işlevi kullanılarak dikey bir hücre aralığının ara toplamını döndürür.
İlgili 36 soru bulundu
=TOPLA (=SUM) Formülü
Bir sütunda belirli hücrelerde bulunan sayıları toplamak için; Sonucun gösterileceği hücreye “=” ibaresi girerek, ana menüden “Formüller” sekmesine gelin ve sol üstte “İşlev Ekle” butonuna basın. “TOPLA” komutunu seçerseniz otomatik olarak rakam girilmiş hücreler seçilecektir.
Otomatik Toplam'ı kullanma
Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.
"alttoplam" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç subtotal i. lower sum i.
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
Web için Excel, ortalama, sayı, sayısal sayı, min, mak ve topla için durum çubuğu girdilerini görüntüleyebilir. Bu girdilerin herhangi birini veya tümünü göstermek ve gizlemek için durum çubuğunu özelleştirebilirsiniz.
Gerçek bir soru işaretini veya yıldız işaretini bulmak isterseniz, soru işaretinin önüne bir tilde işareti (~) yazın. Örneğin, =ÇOKETOPLA(A2:A9, B2:B9, "=A*", C2:C9, "Ta?") "Ta" ile başlayan ve son harfi değişebilen adların tüm örneklerini ekler.
TOPLA işlevi metin değerlerini yok sayar ve size yalnızca sayısal değerlerin toplamını verir. Bir satır veya sütun silerseniz formül, silinen satırı hariç tutacak şekilde güncelleştirilmez ve bir #BAŞV! hatası döndürür, ancak TOPLA işlevi otomatik olarak güncelleştirilir.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
"altı" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 9 sonuç six i.
Above kelimesini anlamı; yukarıda, yukarıdaki, üstünde, birinin veya bir şeyin nerede olduğunu söylemek için kullanılır. Bir şeyden daha yüksek bir seviyede veya doğrudan üzerine, üstünde olarak tanımlanır.
az {sıfat}
a little {sıf.}
Ardışık sayıların toplamı formülü
Formüller, matematikte işlemlerin pratik bir şekilde çözülmesini sağlar. Ardışık sayıların toplama formülü: 1+2+3+ ...n= n . (n + 1) / 2 şeklinde ifade edilir.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Toplam sembolü “∑” işareti ile gösterilir. Bu sembol, Yunan alfabesinden gelmektedir. Adında da yer aldığı gibi, belli kurallara göre bir aralıktaki sayıların toplandığını gösterir.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Formülü ise şu şekildedir: =TOPLA(A2:A10) Bu formüldeki A2 ve A10 bu hücrelerdeki değerlerin toplama işlemine dahil edilmesini belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri