Bu nedenle 'Yeni nesil Altay' olarak adlandırılmaya başlandı. Son modernizasyonlarla beraber iki adet Altay tankı prototipi hazır hale geldi. 2023: Çalışmaların tamamlandığı iki adet Altay tankı 23 Nisan'da düzenlenen törenin ardından testlerin yapılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.
23 Nisan 2023 itibarıyla program doğrultusunda Altay Tankı 2 adet üretilmiş olup testler için Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmiştir. Adını Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan alan Altay Tankı Türkiye'nin savunma sanayi alanında yer alan en önemli projelerinden biridir.
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edilen Yeni Altay tankının test sürecinde 6 bin gereksinimi karşılayıp karşılamadığına bakılıp 2024 ortasına kadar seri üretim hazırlıkları tamamlanacak.
Tank ve Yeni Nesil Araçlar
Program kapsamındaki ana yüklenici rolünü üstlenen BMC, sözleşme kapsamında 250 adet ALTAY Ana Muharebe Tankı'nı üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edecektir. Proje kapsamında çok büyük çoğunluğu yerli olan 200'ye yakın alt yüklenici görev alacaktır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen Yeni Altay tankının, seri üretim öncesinde yaklaşık 6 bin gereksinimi karşılayıp karşılamadığı değerlendirilecek. Bunun sonrasında 2024 ortasına kadar seri üretim hazırlıkları tamamlanacak.
İlgili 29 soru bulundu
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni üretim 2 adet yeni üretim ALTAY Tankı'nın, Mayıs 2023'te Türk Silahlı Kuvvetleri ile güç grubu üreticisi firmaya teslim edileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ALTAY Tankı'nın 2025 yılı içerisinde seri üretime geçeceğini açıkladı.
Yapılan bu açıklama doğrultusunda 250 adet tankın fiyatı 3.5 milyar Euro olacak. Birim maliyet olarak değerlendirmek gerekirse bir adet Altay tankının maliyeti 14 milyon Euro olarak karşımıza çıkıyor.
12 Ağustos 2014 tarihinde Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi İhalesi'ni kazandı. Özgün motor Tümosan tarafından geliştirilecektir.
BMC üretti: İşte Altay tankına takılacak yerli tank motoru BATU | İdef 2023 - YouTube.
Altay tankının motor transmisyonu Güney Kore ile ortak yapılıyor. Altay Tankı'nın seri üretimi için yapılan ihaleyi BMC kazanmış ancak şirketin çok-uluslu bir niteliğe sahip olması muhalefet tarafından eleştiriliyor. BMC'nin yüzde 49,9'u Katarlılara, yüzde 25,1'i Talip Öztürk'e, yüzde 25'i Ethem Sancak'a aitti.
2022 yılında Nisan – Aralık ayları arasında Kore'den sağlanan güç grubunun testleri yapıldı ve başarılı bulundu. 23 Nisan 2023'te Kore güç grubunun yer aldığı 2 adet “Yeni Altay” tankı testlerinin yapılması için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek.
Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni ALTAY tankı, 23 Nisan'da Sakarya Arifiye'de düzenlenecek törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.
Ömer Faruk Ekinci | Yüzde 100 yerli ve milli üretimi gerçekleştirilen ALTAY tankı ile ilgili heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Motorlarının fikri mülkiyeti ve tasarımı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na ait olan ALTAY tankının sahaya ineceği tarih belli oldu.
Tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU'nun ateşlemesi başarılı şekilde gerçekleşti. Bizim Mühendisler yapıyor" dedi. BATU 12 silindirli olarak tamamen yerli ve Türk mühendisler tarafından üretildi.
Peki, ALTAY neden bu kadar pahalı? Öncelikle ilk üretim partisinin fiyatı daha yüksek olmaktadır. Bunun sebebi, seri üretim için gerekli makine ve parça teslimatının yapılması ve seri üretim öncesi son testlerin yapılması için gereken maddiyattır.
ABD basını Rusya'nın dünyanın en çok zırhlı araca sahip olduğunu, elinde yaklaşık 22 bin muharebe tankı bulunduğunu yazdı. Türkiye ise 3 bin 200 tankla NATO'daki en çok tank sahibi ülke.
BMC POWER tarafından ALTAY Ana Muharebe Tankı için milli imkanlarla özgün olarak geliştirilen BATU Güç Grubu'nda yeni bir gelişme yaşanadı. ALTAY Ana Muharebe Tankı için 1500 beygir gücündeki motor ve transmisyondan oluşan BATU Güç Grubunu'nun geliştirme faaliyetleri devam ediyor.
BATU Güç Grubunun transmisyonu ilk kez çalıştırıldı! BATU Güç Grubunun transmisyonunun ilk kez çalıştırıldığı aktarıldı. ALTAY AMT'de kullanılacak transmisyonun ilk kez 27 Ocak 2023 Cuma günü çalıştırıldığı açıklandı.
Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus! Bu tank için aşılamaz hiçbir engel yoktur. Panzer VIII Maus, kara tabanlı tanklardan en büyük tasarıma sahiptir. Panzer VIII Maus, Alman otomotiv devi Porsche tarafından tasarlanmıştır.
Tank Palet Fabrikası, Arifiye ilçesinin Hanlıköy Mahallesi'nde 1 milyon 804 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Milli Prodüktivite Merkezi'nin son 10 yılda üç kez “En Verimli İşyeri” olarak tescil ettiği fabrika, dünyada ilk beş arasında.
TÜMOSAN, Türk Savunma Sanayii ürünü zırhlı araçlarda kullanılacak motorlar için çalışıyor. Türkiye, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından söz ettiriyor.
Krauss-Maffei ve RUAG tarafından, Leopard 2A4'ler üzerine Finlandiya Ordusu için geliştirilmiş zırhlı köprücü tankıdır. 2018 yılında Fin Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre 10 Leopard 2A4 tankı 28.6 milyon € 'ya bu bu tasarıma dönüştürmüştür.
İlk Adımlar
Zırhlı araçlar Türk Ordusuna ilk kez 1928 yılında Fransa'dan satın alınan ve Maltepe'deki Piyade Atış Okuluna verilen Renault FT-17 tankı ile girmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri