Bu özel üretim iletkenliği yüksek İtalyan pirinç metalinden yapılmış Alan Tarama Çubuğu, toprak altında gömülü olan doğadaki değerli madenleri altın, gümüş, bakır, bronz gibi ve boşlukları bulmanıza yardımcı olacak bir sistemdir.
Altın arama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur. Lecher Anteni olarak da anılan bu çubuklarda, frekanslı manyetik değişiklikler ile alanda bulunan altın gibi elementlerin tespiti yapılamaya çalışılmaktadır.
Altınarama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur.
vermiş olduğu metan enerjisi aranır. Yani sağa sola altın atarak bulanlar, çubuklarını bu. çektiği videolarla satanlara itibar etmeyiniz. Çubuklar ile sağa sola altın koyup bulamazsınız.
Define Arama Çubukları Mezar Odaları Ve Tünel kuyuları Bulabilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Evet, metal dedektörü altın bulabilir. Altın, bir metaldir ve doğal olarak toprakta bulunabilir. Metal dedektörleri, bir elektromıknatıs ile çalışarak, toprakta bulunan metallerin manyetik alanlarını algılar. Altın da manyetik bir metal olduğu için, metal dedektörleri altın parçacıklarını tespit edebilir.
Toprak altında uzun yıllar kalan nesnelerin, toprak altında kalma süreleri arttıkça toprak altında yaydıkları frekans da artmaktadır. Toprak altında kalan değerli madenleri bulmak için ise ya define arama cihazları ya da define arama çubukları kullanılmaktadır.
Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler. Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir.
Define aramak isteyen bireyler, kazı yapacakları il, ilçe ve mahalle belirterek bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi en yakın müze veya kültür bakanlığına vermelidir. Bu işlemden sonra bakanlıktan haber beklenmekte ve gelecek cevapla orantılı olarak kazılara başlanmalıdır.
Altın ise kendine has enerjisi olduğu için bu alan tarama cihazlarında tespit edilebilmesi gerçekleşir. Metallerin üzerinde oluşturdukları boşluklarda yaptığı titreşimler madenin bulunmasında kolaylık sağlar.
Toprakta altın veya genel olarak altın çok yumuşak, kabiliyeti en yüksek olan metaller arasındadır. Altın kimyasal bozulmaya uğramadığı için her hangi bir oksitlenme gerçekleştirmez. Oksit olayı da olmadığı için toprakla nüfus etmesi, toprağın yapısını değiştirmesi söz konusu olamaz.
Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.
Bazen, pirinç bir çubuğa binen biri tam olarak metalle karşılaştığında, çarpma çubuğu dik durur ve diğer çubuk ona doğru bir üçgen olacak şekilde yaslanır. Bu şekilde kullanılan pirinç çubuklar sahada hiçbir metali kaçırmaz.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Cep telefonu uygulamalarının tek başına altın ya da metal arayabilme kapasitesi yoktur. Bunun en büyük nedeni, dedektörlerin yeraltı yapısını anlayabilmesi için özel bir sensör teknolojisi gerekliliğidir. Cep telefonları bu tür sensörlere sahip olmadığından, yeterli veri sağlamazlar.
Bu yerler; Tümülüs mezarları, kaya mezarları, antik şehir yerleri, kapalı mağaralar, savaş yaşanmış bölgeler, tüccarların çok yaşadığı medeniyetlerin olduğu bölgeler, hükümdarın yaşadığı yerler, lahitler ve ibadet edilen yerler gibi mekânlardır.
Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.
İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu fiillerin yurt dışına kültür varlıklarını kaçırma amacıyla veya kültür varlıklarının korunmasında görevli kişiler tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza iki katına kadar artırılır.
İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu fiillerin yurt dışına kültür varlıklarını kaçırma amacıyla veya kültür varlıklarının korunmasında görevli kişiler tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza iki katına kadar artırılır.
Yani yukardaki işlem sonucu 1000 desimetreküp olmaktadır. Yine 1 metre 100 santimetreye eşittir. Bunun küp cinsinden hesaplaması yapıldığında ise 1000000 santimetreküp sonucuna ulaşırız. Dolayısıyla 1 metreküp = 1.000 desimetreküp = 1.000.000 santimetreküp olmaktadır.
Define dedektörleri, define ve metal objelerin yerini tespit etmek için kullanılan özel cihazlardır.
Uydudan define aramak mümkün değildir. Uydu görüntüsü ile yer altı görüntülemesi yapılamadığı için toprak altında kalan define görülemez.
Boyutlarına bağlı olarak uzun süre toprak altında kalan defineleri gelişmiş antenli sistemlerle tespit etmek mümkün olabilmektedir. Alan Tarama sistemleri (Long Range Locator) adı verilen bu gelişmiş sistemler yardımı ile su ve maden yataklarının metrelerce derinliklerden tespit edilmesi mümkün olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri