Bir kez altın kaplama kaplandıktan sonra, gerçek altını ile kaplama yapılmış olan takıları ayırt etmek oldukça zor hatta neredeyse imkansızdır.
Bunun yanı sıra, kaplama parçaların fiyatları; normal takılara kıyasla daha uygundur. Bu yüzden, altın kaplama takılar; fiyatları sayesinde de ayırt etmek mümkündür. Buna ek olarak, takıların her birisinde ayar kontrolü için damga yer alır. Bu kıstasa dikkat etmelisiniz.
Altının gerçekliğini test etmek için en kesin yöntemlerden biri altını bir seramik üzerine sürtmektir. Seramiğin sırlanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için bir tabağın arkasını kullanabilirsiniz. Altını hafifçe sürttüğünüzde eğer gerçek değilse siyah bir iz bırakır.
Altın kaplama; takıları dış etkilerden korumaya yardımcı olur ve takının kararmasını engeller. Küpe, bileklik, yüzük, kolye, zincir gibi erkek ve kadın takılarında kullanılan altın kaplamalar; 8, 14 ve 22 ayarlar için yapılmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Altın kaplama gümüş takılar 2 veya 3 kullanım sonrası, deniz, havuz, çamaşır suyu vb maddelere temasından sonra kararır. Hiç bir firma gümüş ürünlere kararmama garantisi veremez.
Altın kaplama işlemi sırasında ana metal üzerine son derece ince olacak şekilde yüksek kaliteli nikel tabakası kaplanır. Bu sayede, ana metalin altın tabakayı etkilemesinin önüne geçilir. Son olarak, mücevherler; hali hazırdaki altın ile dolu olan kaplara daldırılır.
Altın alındığı zaman ilk olarak altın üzerinde yer alan damgalara bakılması gerekiyor. Altının üzerinde bir damga bulunmuyorsa, altının sahte olduğunu anlaşılır. Günümüze kadar gelen yöntemlerden biri de, altını ısırmaktır. Altın ısırıldığı zaman altın üzerinde herhangi bir iz oluşuyorsa, altın gerçektir.
Altın aksesuarların kararmaması ve uzun ömürlü kullanılması adına çamaşır suyu ve deterjan gibi ev kimyasallarından uzak tutmanız tavsiye edilir.
Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.
Gerçek altın takılarda, altının karatı ve saflığı genellikle takının üzerine damgalanır. Eğer takının üzerinde herhangi bir bilgi yoksa, sahte olma olasılığı yüksektir. Altın takı üreten firmalar, ürünlerinin uygun yerlerine kendi damgalarını vururlar.
916 kodu 22 ayar altın için kullanılır ve altının %91,6 oranında saf olduğunu belirtir. 18 ayar altında ise saf altın oranı %75 olduğu için 750 koduyla damgalanabilir. 750'nin altındaki milyem ölçüleri, üründeki saf altın oranının %75'in de altında olduğunu gösterir.
Saf altından saat kaç para eder biliyormusun sen o yüzden piyasada gördügün altın deen saatler aslında altın suyuna bandırılmış saattir bu yüzden satılamaz.
Altın kaplama takılar uygun koşullarda saklanırsa uzun süre kararma yapmaz. Altın Kaplama Gümüş Kararır mı? Uygun koşullarda saklanan gümüş takılarınız uzun süre parlaklığını korur. Günlük hayatta kimyasal etkilere – parfüm,klor,deterjan vb.- maruz kalındığında parlaklığında azalmalar olabilir.
Altın kaplama olan takılar, zamanla havaya temas ettikçe kararma yapabilir. Altın kaplama aksesuarların kararmadan kullanılması için özel takı kutusunda saklanması gerekmektedir.
Altın ayarının bulunmama nedeni üretim hataları nedeniyle de ortaya çıkmış olabilir. Bu nedenle altında ayar damgası olmadığında kuyumcunuzla görüşerek durumun neden kaynaklandığını ifade etmek gerekir. Son ve önemli ihtimal de altının sahte olabileceği durumudur.
Ürün parçasını küçük bir paslanmaz çelik kaba koyunuz. Ürünün üstüne bir damla nitrik asit damlatıp asitte bir tepkime gerçekleşip gerçekleşmediğine bakınız. Asit yeşile döndüyse bu nesne ya bir baz metaldir ya da altın kaplamadır. Altın rengine dönerse nesne altınla kaplanmış pirinç alaşımıdır.
Çok fazla kararan aksesuarlarınız var ise tuzlu su içinde birkaç dakika altın ve gümüşü kaynatarak yoğun kararmalarda da kurtulabilirsiniz. Karbonat da tuz gibi kararan yüzeyleri temizlemek için kullanılan bir malzemedir.
Gümüş ve altını bir arada kullanırken, dengeli bir dağılım hedeflemelisiniz. Örneğin, gümüş bir kolye kullanıyorsanız, altın bir bilezik veya yüzükle bu kombini tamamlayabilirsiniz. Ancak her iki metali de aynı takı türünde (örn. iki kolye veya iki bilezik) kullanmaktan kaçının.
Altın, yüzyıllardır mücevher dünyasının en özel materyali olmuştur. İhtişamı, saflığı, zarafeti yansıtan; bu nedenle mücevher yapımında sıklıkla kullanılan altının saf hali parlak sarı bir renktir. Farklı alaşımlar ile karıştırıldığında rengi değişebilir.
Sembol Gold Ürün Özellikleri: 14 Ayar (585) Altın İsimli Kolye 3,15 Gr Ağırlığında.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, buluntu eşyaya sahiplenmenin caiz olmadığına hükmetti. Kurul, büyükşehirlerde nüfus yoğunluğu sebebiyle sahibine ulaşılamayan buluntu eşyaların ise devlet yetkililerine teslim edilmesi tavsiye edildi.
Oldukça yumuşak bir fırça kullanın. Fırça ne kadar yumuşak ise işlem o derece başarılı olacaktır. Çünkü sert kıllı fırçalar takıların yüzeyine çizerek zarar verebilir. Özellikle takınız som altın değil altın kaplama ise sert kıllı fırçalar takınızın yüzeyini çizebilir ve altın tabakasını tamamen kaldırabilir.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Merhaba; Altın Kaplama ve Gümüş Kaplama yapmak için geliştirdiğimiz Mobil Kaplama Kit(leri) ile (Aliminyum ve ) haricinde (Bakır,Pirinç. Zamak,Nikel,Gümüş,Krom ve Çelik) Metallleri ALTIN ve GÜMÜŞ Kaplayabilirsiniz. 100 ML.Altın Solüsyon ( Bakır,Pirinç,Zamak,Nikel,Gümüş) Metalleri Kaplamanız İçindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri