Altın, tiroid bezi tarafından normalde kullanılan bir metal değildir ve tiroid fonksiyonlarını bozabilir. - İnflamasyonu azaltıcı etkisi nedeniyle bazı özel romatolojik hastalıklarda nadiren kullanılsa da tiroid hastalıklarında kullanımında yeri yoktur.
Guatr hastalığı boyun bölgesindeki tiroid bezinin büyümesidir. Guatr için sonuç almak istiyorsanız kehribar bileklik yerine kolye tercih etmelisiniz. Bu bölge ile yakın ilişkide olması önemlidir. Doğal taşların bileklik ya da kolye fark etmeksizin fayda sağladığı yüzyıllardır bilinir.
Azurit taşı, tiroid hastalığına iyi gelen taşlar arasında yer alır. Vücutta detoks etkisi yarattığı bilinir ve stresi azaltmaya da yardımcı olur. Mavi kalsedon, öncelikle aşırı aktif bir tiroidi rahatlatmak ve yatıştırmak konusunda oldukça başarılıdır. Mavi turmalin taşı da tiroidi tedavi etmeye yardımcıdır.
Karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, roka, turp ve şalgam gibi sebzeler guatr yapmalarının yanında tiroidin az çalışmasına neden olabiliyor. Normal miktarda ve dengeli beslenen kişilerde ise sorun bulunmuyor. Sadece çok fazla tüketmenin zarar olduğunun hatırlanması gerekiyor.
Tiroid hastaları, soya ürünleri, iyot, bazı ilaçlar, stres, yüksek lifli yiyecekler, guatrojenik ve gluten içeren besinlerden uzak durmalı ve hastalığın seyrinin iyileşmesi için genel beslenme önerilerine dikkat etmelidir.
İlgili 25 soru bulundu
Tiroide karşı birebir
Bilhassa maden suyu, yoğurt suyu ve birkaç kaşık yoğurtla yapacağınız ayran, trioid fonksiyonlarının dengelenmesine yardımcı olacaktır.
C vitamini:
Antioksidan C vitamini, dokulardaki oksidatif stresin önlenmesi nedeniyle çok fazla tiroid hormonu üretiminden kaynaklanan travmayı tedavi eder. En iyi vitamin C vitamini kaynakları; dolmalık biber, çilek, limon, brokoli, lahana, greyfurt, portakal ve kividir.
Tiroid bezinin az çalışmasının en belirgin özellikleri ise yavaşlama, halsizlik, yorgunluk, tükenmişlik, sürekli uyku halidir. Kişinin genel sağlığına zarar veren çok ciddi belirtiler ortaya çıkar.
Tiroit hastalığı olan kişiler de bol bol ceviz suyu tüketmelidir çünkü tiroide iyi gelir. Sinir sistemini düzenler. Böylece anti-stres özelliği yaratır denilebilir. Sinir sisteminizi işlemesi gerektiği yönde düzene sokarak sizi rahatlatır.
Hipertiroidi hastaların antioksidan vitaminlerle (A, E, C vitamini) birlikte tiamin ve B6 vitamini kullanmaları da faydalıdır. Tiroid bezinin iyi çalışması için sebze ve meyve daha fazla yenmeli, yeteri kadar proteinli gıda alınmalıdır. Proteinin yeteri kadar alınması tiroid bezinin iyi çalışmasını sağlar.
Kehribar Kolyelerin Fiziksel ve Ruhsal Faydaları Şunlardır; Başta guatr olmak üzere boğaz hastalıklarına iyi gelir. Vücuttaki kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur. Baş ağrılarını dindirir.
Zehirli guatr hastalarının; aldıkları vitaminlerde iyodür maddesinin olmamasına dikkat etmesi gerekir. Ayrıca nodüler (yumru) yapıdaki guatr vakalarında ve tiroit hormonu kullananlar da iyotlu tuz yerine kaya tuzu tercih edilmelidir.
Sebze ve meyveler
Ancak lahana, ıspanak, brokoli, soya fasulyesi, turp, tatlı patates, şeftali, avokado gibi gıdalardan uzak durmak gerekli çünkü bunlar tiroid hormonlarını azaltırlar.
Lapis Taşı Faydaları
Tansiyonu düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Küçük çocukları korkularına karşı korur.Tiroid bezlerini harekete geçirir.Fiziksel yeteneği ve iletişim yeteneğini harekete geçirici etkileri vardır. Kaygıları azaltır.
Alkol ablasyonu tiroid nodüllerinde yıllardır kullanılan, etkinliği ve emniyeti iyi bilinen bir yöntemdir. Alkol ablasyonu için, ince bir iğneyle ultrasonda görerek nodül içine girilir ve değişik bölgelere az miktarda alkol verilir. İşlem belli aralıklarla birkaç kez tekrarlanarak nodülün küçülmesi sağlanır.
Hipertiroidizm (Tiroid bezinin çok çalışması)
Hipertiroid hastaları; İyot ve iyotlu gıdalar (süt, yumurta sarısı) çay, kahve, asitli içecekler, soya, ve gluten olabildiğince tüketilmemeli ve sigaradan uzak durulmalıdır. Bu besinler yerine B vitamini içeren gıdalar sıklıkla tüketmelidirler.
Karnabahar, brokoli, lahana ve soya ürünleri ile şalgam gibi ürünler bu konuda öne çıkar. Aynı zamanda elma, çilek ve avokado gibi meyveler de önemlidir. Brüksel lahanası, ıspanak, şeftali ve en önemlisi iyot barındıran deniz ürünleri düzenli olarak tüketilmelidir.
Tiroit Sağlığınızı İyileştirmek İçin Bal ve Ceviz Tedavisi
Önleyici bir yöntem olarak düzenli bir biçimde tüketilmesi hormonun yetersiz ya da aşırı miktarda üretilmesini engeller.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi. Dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. bunun yanı sıra nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da dereotu kürü etkilidir.
Günümüzde birçok hastalığın temel sebeplerinden biri olan stres, tiroit bezi ile de yakın ilişki içindedir. Şöyle ki, yapılan araştırmalar ve incelenen istatistiki veriler stres, üzüntü ve kaygı bozukluğu gibi sorunlar yaşayan kişilerin zehirli guatra yakalanma riskini artırdığını göstermektedir.
Boynun ön bölgesinde birdenbire gelişen ağrı, tiroit iltihabının tipik belirtilerinden birini oluşturuyor. Ağrı, çiğneme ve yutkunmayla şiddetleniyor. Bu bölgeye dokunmak bile oldukça acı verici olabiliyor. Ağrı sadece boyun bölgesinde sınırlı kalmıyor, çeneye ve kulağa doğru yayılabiliyor.
Çarpıntı, ellerde ince titreme,sinirlilik, huzursuzluk, sıcağa tahammülsüzlük, aşırı sıcak basması, iştah artmasına rağmen kilo kaybı, saçların incelmesi, kırılması ve dökülmesi, ishal, gözlerin dışarı doğru çıkması, adet düzensizliği ve kısırlık hipertiroidinin belirtileri arasında yer alır.
Ceviz sirkesi, aynı zamanda, toplumda çok yaygın olarak görülen haşimato tiroidi rahatsızlığının en doğal çözümlerindendir.
Çörek otu ile yağının, tiroid fonksiyonlarına ve alerjiye iyi geldiği gösterilmiştir.
Hiçbir besin maddesinin herhangi bir hastalık üzerinde tedavi edici bir özelliği bulunmamaktadır. Dereotu ve tiroid üzerine de çeşitli çalışmalar vardır ancak kesinliği kabul edilmemiştir. Dereotunun hipotiroid, hipertiroid, Haşimato tiroidi için de etkili olabileceği bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri