Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Alüminyum profil statik boyama işlemi özel boya tabancaları ile yapılmaktadır. Boya tabanca içerisinden geçerken elektrostatik toz boya parçaları kabin içerisinde hedeflenen malzemeye yapışmaktadır. Boyama işlemi ile kaplama işlemi de oluşmuş olur.
Aluminyum ve Galvaniz yüzeyler genelde parlak, pürüzsüz yüzeylerdir. Çeşitli sebeplerden (estetik görünüş, korozyona karşı korumanın artırılması vs.) dolayı aluminyum ve galvaniz yüzeylerin boyanması istenebilir.
Metalik pigmentler temelinde Alüminyum boya. Yüksek kaliteli, lekesiz ve aşınmaya dayanıklı korozyon koruması sunar. Tüm metal yüzeyler için uygundur.
Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır. Müşterinin kullanmasına uygun hale gelen alüminyum doğrama fiyatları kalite ve zarafeti yanında oldukça uygundur.
İlgili 30 soru bulundu
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz. İNTERNET MAĞAZAMIZA ÖZEL FİYAT!
Alüminyum profil statik boyamanın hemen sonrasında mutlaka topraklama yapılması gerekir. Bu şekilde yapılan boya uygulaması, zeminde daha net ve daha kalıcı olur. Malzeme boya ile kaplandıktan sonra fırınlama sistemi uygulanır. 200 derecelik fırının ısısı toz boyanın eriyerek profile geçmesini sağlar.
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Kararan alüminyum nesneleri sıcak sabunlu su ile yıkayarak başlayabilirsiniz. Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir.
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
SEBEBİ: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında asın sıcaklık farkı, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, çok kalın uygulama yapılması.
Alüminyum uzun ömürlüdür
Alüminyum, hava koşullarına ve korozyona karşı oldukça dayanıklıdır. Alüminyum'un doğal korozyon önleyici kaplaması bulunur. Ayrıca eloksal (kontrollü oksitlendirme) ile oksitlenmesi (korozyon) engellenir. (Eloksal aynı zamanda istenen yüzey görünümünün elde edilmesini sağlar.)
Plastik pencere ve kapıların boyanması
Rengi solmuş plastik pencereleriniz ve kapılarınız varsa ya da bunların renklerini değiştirmek istiyorsanız, alkid (solvent bazlı) ya da akrilik (su bazlı) boya arasında seçim yapabilirsiniz.
Akrilik Sprey Boya: Cam, taş, metal, ahşap, karton, lastik ve plastik yüzeylerde kullanılmak için tasarlanmış kalıcı ve cilalanabilir boyadır. Uygulanan yüzeye tutunur ve kapatıcılığı yüksektir. Her renk seçeneğini sunar. Su bazlı olduklarından uygun yüzeylerdeki istenmeyen alanlara nemli bez ile müdahale edilebilir.
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
Hammerite metal boyası gibi metal boyalar, çoğunlukla her yüzeyde kullanılmaya uygundur. Antipas ve astar özelliğine de sahip olan bu metal boyaları, her çeşit metal yüzeyi boyamak için idealdir. Standart metal boyalarının yanı sıra kullanılan sprey metal boyası çeşitleri ise boyama işlemini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Sprey boya yüzeylerden asidik çözeltiler sayesinde kolay bir şekilde çıkabilmektedir. Leke ne kadar yeniyse o kadar kolay çıkar.
» İç ve dış alanlarda ahşap, sunta/MDF, metal, cam, seramik, karton, plastik vb. gibi yüzeylerde kullanılabilen akrilik esaslı sprey boyadır. » Kurşunsuzdur, atmosferi kirletici ve ozon tabakasına zararlı CFC gazları içermez. Sprey püskürtme çıkışı kendi kendini temizler özelliktedir.
Akrilik boyalar ve cilâlar, plastik bazlı karışımlardan oluşan renklendiricilerdir. Bu renklendiriciler, genellikle su ile seyreltilebilir ve su geçirmez bir tabaka oluşturmak için de kullanılabilir. Organik karışımlardan oluşan akrilik boyalar da vardır.
Kompozit panel boyama için her dış cephe yüzeyinde olduğu gibi öncelikle temizlenmesi ve gerekliyse yüzeyin kazınması/zımparalanması gerekmektedir. Yüzeyin temizliği sonrası özel üretim boyalar ile artık boya işlemine geçilebilir.
Boya olarak herhangi bir markanın panel kapı boyasını kullanabilirsiniz. En başta da söylediğim gibi kapının kendi dokusunu bozmamak için yağlı boya gibi boyalar kullanmamalısınız. Panel kapı boyaları ince bir yapıda olduğu için bu dokuyu korumanızı sağlıyor. Boyayı kullanmadan önce iyice karıştırmayı unutmayın!
Kompozit malzeme, farklı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip iki malzemenin birleşimidir. Birleştirildiklerinde, belirli bir işi yapmak için özelleşmiş bir malzeme oluştururlar. Örneğin; daha güçlü, daha hafif veya elektriğe dayanıklı hale gelmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri