Ev Usulü Acılı Adana Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, zeytinyağlı iç baklalı enginar, ev usulü acılı adana kebap, patlıcanlı bulgur pilavı ve kabaklı cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Tablacı salatası adını Adana ve çevresinde 'tablacı' diye adlandırılan seyyar kebapçılardan alıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi özellikle kebabın ve diğer et yemeklerinin yanında enfes oluyor.
İlgili 19 soru bulundu
Piyazlık doğranmış soğanları bir kaba alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Ardından limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve pul biberi ekleyin. Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve güzelce karıştırın. İşte kebapçı salatası hazır!
Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Şanlıurfa'da Kahvaltı
İsot reçelli, bal kaymaklı, katmerli serpe kahvaltısıyla Şanlıurfa'nın salaş ama en sevilen kahvaltı salonu.
Şanlıurfa'ya özgü yemekler arasında lahmacun, etsiz çiğ köfte, Urfa kebabı, patlıcan kebabı, şabut balığı, üzlemeli pilav, ciğer kebabı, içli köfte, yöresel çorbaları, şıllık tatlısı, aya köftesi, ağzı açık, ciğer kebabı gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması ve etin pişerken dağılmaması içindir.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
Adana kebabı sadece kuzu erkek etinden olur. Erkek kuzu etini çatala batırdığın anda dağılır, eğer dağılmıyorsa dana eti veya dişi koyun eti olabilir. Ona da dikkat edilmeli” diye konuştu.
Adana yemekleri arasında en ünlüsü elde zırh ile kıyılan özel etten yapılan “Adana Kebap'' dır. Adana kebabının yanında servis edilen bol yeşillik ve yöreye özgü sebzelerle yapılan salatalara ek olarak pancar ve siyah havuçtan yapılan şalgam suyu ikram edilmektedir.
“Süpha”; Şanlıurfa düğünlerinde verilen yemeklerin genel adıdır. Kalabalık misafirlere sunulan yemeğin amacı akrabaları ağırlamanın yanında ihtiyaç sahiplerine de ikram etmektir. Kuzu içi kaburga, üzlemeli pilav; tatlı olarak da zerde verilir.
Van kahvaltısı
Genel olarak Van balı, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı ya da sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut, gencirun ile beraber özel fırınlarda pişirilen lavaş ve çörek Van kahvaltısının ana yiyecekleri.
Karadeniz kahvaltıları, diğer bölgelerin aksine içeriğinde kendine has birçok gıda barındırır. Mısır ekmeği ve mıhlama, bunlardan en önemlileridir. Kaygana, turşu kavurması, imansız peyniri, Trabzon ekmeği, tereyağı ise tadına doyamayacağınız diğer kahvaltı lezzetleridir.
Zengin Tarifi Nasıl Yapılır? Kahvaltılarda yemeklerin kebapların yanına sunabileceğiniz bir iştah açan bir meze-salata. Domates ,soğan ,maydanoz ve naneyi ince ince doğruyoruz, üzerine baharatları yağı ekşisini diğer malzemelerle birlikte karıştırıp sunuma hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
İzmir ve Muğla ile özdeşleştirilen paşa mezesi, farklı peynir türleri ile hazırlanan bir mezedir. Soğuk olarak servis edilen bu besin, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulur. Yunan mutfağında da yer verilen paşa mezesi, besin değerleri bakımından zengindir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı en iyi 10 meze listesinde bakın neler var: Fava, mercimek köftesi, deniz börülcesi, ezme, çerkez tavuğu, paçanga, pastırmalı humus, içli köfte, karides güveç, balık kokoreç.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri