Aman Diyene Kılıç Kalkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Karşıdaki kişinin gücünün takdir edilip, karşıdaki kişinin kendisinin güçsüz olduğunu anlamasıyla teslim olmuş olmasıyla; güçlü olan kişinin güçsüz kişiye karşı bir kötülük göstermesi insanlığa sığmayan, mertliğe sığmayan bir harekettir.
Aman Diyene Kılıç Kalkmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: mertliğinize güvenip size teslim olan düşmanın canına kıyılmamalıdır.
Atasözü "mertliğinize güvenip size teslim olan düşmanın canına kıyılmamalıdır" anlamında kullanılan bir söz.
Söz gümüşse sükut altındır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, konuşmanın değerli olduğunu, ancak bazen sessiz kalmak ve dinlemek durumunda olmanın daha değerli olabileceğini ifade eder. Bazı durumlarda, konuşmak yerine sessiz kalarak daha fazla saygı görebilir ve durumu daha iyi anlayabiliriz.
"Merhametten maraz doğar" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, aşırı merhamet ve iyilik göstermenin, bazen istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini, zarara uğratıp sorunlara yol açabileceğini ifade eder. Yardım ve merhametin bir sınırı olması gerektiğini, aksi takdirde kişinin zarar görebileceğini belirten bir öğüttür.
İlgili 32 soru bulundu
[1] Herkesin talihi, kazancı bir değildir. Aynı çabayı göstermelerine karşın kimisi daha çok, kimisi daha az kazanır.
[1] Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir.
Misafir kısmeti ile gelir Atasözünün Anlamı: Bir misafirin ziyareti sırasında evde olan bolluk ya da kıtlık, misafirin kendi kısmetiyle geldiği düşünülür. Bu, misafirin getirdiği bereket ya da evdeki durumu değiştirmesi anlamına gelir.
1) kazancı azalmak; 2) kendisiyle evlenmek isteyen biri çıkmamak.
Şunu hiç unutmamak gerektir ki, Allah yarattığı kulunun kısmetini asla bağlamaz. O kadar bağlamaz ki, dünyada evlenemeden vefat edenleri bile cennette otuz üç yaşında en güzel bir cennet genci olarak olarak evlendirir, kısmetini yine karşısına çıkarır, asla kısmetsiz bırakmaz.
Bir âyette, “Dünya hayatında onların geçimliklerini biz taksim ettik” (ez-Zuhruf 43/32) denilmektedir. Buna göre kısmet, “Allah'ın daha çok geçim açısından önceden (ezelde) herkesin elde edeceği şeyleri belirlemesi, rızkını taksim etmesi”, nasip ise “bu taksimde herkese ayrılan pay” mânalarına gelir.
Rabbi inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru. (Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım.) Bu dua ise Cuma günleri, Cuma vaktinden önce abdest alınmasının ardından iki rekat tövbe namazı kılarak okunmalı. Bu duayı kısmetini açmak ve evlenmek isteyen kişiler okuyarak büyük bir etki görebilir.
Hiçbir nimet; zahmet çekilmeden, özveriye katlanılmadan elde edilemez.
"Baykuşun kısmeti ayağına gelir" Atasözünün Anlamı: İnsanın kısmeti nerede ise oraya gider ve onu bulur.
"Kısmeti ayağına gelmek", Türkçe'de genellikle kişinin herhangi bir çaba göstermeden, kendi kendine, bazen beklenmedik bir şekilde bir şansın veya iyi bir fırsatın karşısına çıkması anlamında kullanılır.
Misafir on kısmetle gelir; birini yer, dokuzunu bırakır.
Misafir On Kısmetle Gelir, Birini Yer Dokuzunu Bırakır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: Tanrı, misafirin yediğinden kat kat fazlasını, misafir ağırlıyor diye ev sahibine verir.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
Ağacın Meyvesi Olunca, Başını Aşağı Salar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yararlı eserler veren, bilgi ve erdemle donanmış kimse alçak gönüllü olur.
[1] Bu dünyada yoksullara ve hayır işlerine yardım edersen öbür dünyada karşılığını görürsün.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu (Ayranı) Üfleyerek Yer (İçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir olaydan gerekli dersi alan, sonra uyanık davranır.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
[1] Bir şeyi yitirmek kaderde varsa buna engel olunamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri