Amazon dropshipping sayesinde siz de stok tutma zahmetinden kurtulabilirsiniz. Bunun için öncelikle Amazon satış hesabı açmak gerekir. Hesap açarken ise e-posta, kimlik, kredi kartı, şirket, iletişim ve banka hesap bilgileri gibi bilgiler girilmelidir.
Bu, maliyetleri azaltmanıza ve stok yönetimi gereksinimlerini azaltmanıza yardımcı olur. Ancak, Amazon dropshipping yaparken bir şirket kurmak zorunlu değildir ve bu kararı verirken, işletmenizin ihtiyaçlarını ve hedeflerini dikkate almalısınız.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Dropshipping Yapmak için Şirket Kurmak Gerekir mi? Çoğu e-Ticaret platformu dropshipping için şirket kurmayı şart koşmasa da stoksuz satış için şirket kurarak ilerlemek birçok açıdan daha avantajlıdır.
Ürünleri yalnızca üretimi yapan kişi satarak gelir elde edecekse mümkün olabilir. Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez.
İlgili 20 soru bulundu
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
ister Dropshipping ister TR'den alıp Amazon FBA depolarına göndererek satış yapan, yerleşik bir T.C. vatandaşı olarak elde ettiğiniz gelir vergiye tabidir.
Dünya çapında binlerce işletme sahibinin kullandığı meşru bir sipariş karşılama yöntemidir Amazon, birkaç önemli kurala göre ticaret yaptığınız sürece tüccarların platformlarında dropshipping yapmalarına izin veriyor ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları gereği Dropshipping yapmak yasal olarak kabul ediliyor.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Birçok kişi bir bireyin Amazon'da satış yapıp yapamayacağını merak ediyor. Elbette herkes yapabilir. Amazon sadece büyük işletmelere değil, bireylere de açıktır.
# 2: Çok Para Kazanmak İçin Çok Paraya İhtiyacınız Var!
Ancak, Amazon'da bir ürüne girmek için 9.000 $ 'a ihtiyacınız olmayabilir. 3000 $ gibi daha düşük bütçelerle de başlayabilirsiniz, ancak bu durumda, satmayı düşündüğünüz ürün türleri konusunda gerçekçi olmanız gerekir.
Amazon, satıcı olarak size son derece kolaylaştırılmış bir sistem, güvenli bir e-ticaret platformu ve satışlarınızı geliştirebilmek için pek çok araç sunar. Bu yüzden burada satış yapmak hiç de zor değildir.
Hesap açarken ise e-posta, kimlik, kredi kartı, şirket, iletişim ve banka hesap bilgileri gibi bilgiler girilmelidir. Hesabı açtıktan sonra müşterilerden sipariş alabilir ve ürünleri temin edebilirsiniz. Amazon'da stoksuz satış yapabilmek için ise tedarikçiler ile satıcılar arasında güven anlaşması yapılır.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Stoksuz satışın avantajları ve dezavantajları
Raporda stoksuz satışın ana risklerinin ise ürün üzerinde sınırlı kontrol, düşük kar marjları, nakliye sorunları, yasal ve vergi konuları ve tedarikçi sorunları olduğu bilgisi yer aldı.
Stoksuz satış yapanlar için gelir vergisi ve satış vergisi olmak üzere iki çeşit vergi vardır. Herhangi bir maaşlı işte olduğu gibi dropshipping yaparak kazandığınız paradan da vergi ödemeniz gerekmektedir. Aralarındaki fark ise stoksuz satış yaparken sadece kar ettiğiniz zaman vergi ödemenizin gerekmesidir.
Amazon Türkiye'de satış yapmaya başlamadan önce aşağıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz. Satış için gerekenler: Amazon'da satış yapabilmek için bir şirketiniz olmalı. Şahıs şirketinizle de Amazon'da satış yapabilirsiniz.
Dropshipping, kısaca “stoksuz satış” ya da “stoksuz e-ticaret” olarak ifade edilebilir. Bu iş modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir. Yani ürün doğrudan tedarikçiden direkt müşteriye teslim edilir.
Satılan ürünün sevkinde matbu bulunan Sevk İrsaliyesi'de satıcı adına alıcı adıyla kesilir. Öte yandan, dropshipping faaliyetinde bulunan kişi gelir vergisi ve kurumlar vergisi teşviğinden yararlanabilmesi için yurt dışındaki alıcısına fatura kesmesi zorunludur.
Müşteriye ürün gönderilirken herhangi bir fatura eklenmez. Tedarikçi firma faturayı sizin adınıza keser ve size iletir. Satıcı firma ise son müşteriye ait faturayı keser ve müşterisine iletir.
Amazon Türkiye, satılan ürün başına bir satış komisyonu alır. Satış komisyonları, kategoriye bağlı olarak %6 ile %20 arasında değişmekte olup KDV'ye tabidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri