Hemşirelik eski sisteme göre sayısal bir alandır. Dolayısıyla da hemşire olmak için sayısal ders olarak görülen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri derslerinin ortalamanın üstünde iyi olması gerekmektedir.
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.
Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir.
Bunlardan biri lise eğitimini sağlık meslek lisesinde alıp ardından iki senelik sağlık meslek yüksek okullarını bitirmektir. Yalnızca sağlık meslek lisesi bitiren kişiler de mezuniyet sonrasında hemşire yardımcısı pozisyonunda çalışabilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Hemşirelik eski sisteme göre sayısal bir alandır. Dolayısıyla da hemşire olmak için sayısal ders olarak görülen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri derslerinin ortalamanın üstünde iyi olması gerekmektedir.
Acil Servis Hemşiresi Olmak İçin Gerekenler
Sağlık meslek lisesinden acil tıp teknisyenliği bölümünü bitiren acil tıp teknisyenleri, sağlık meslek yüksek okulundan paramedik mezunu olanlar ve üniversitede hemşirelik bölümünü bitirenler kamu veya özel hastanelerde acil servis hemşiresi olarak çalışabilir.
Üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik Bölümünden mezun olan bireyler bazı şartları yerine getirmek suretiyle paramedik olmaya hak kazanırlar.
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Eşit ağırlık (EA) puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler.
Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Tıp, biyoloji, kimya, matematik öğretmenliği, mühendislik gibi pek çok alan sayısal bölümlerdedir.
Acil servis hemşiresi olmak için 2 veya 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, 2 veya 4 yıllık üniversite eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği, Acil Servis Adaptasyon ve Tanıma gibi hizmet içi eğitimler alınabilir. Bu eğitimlerin süresi ise ortalama 1-2 aydır.
Üniversitede bu bölümü okumak isteyen insanlar ise lisede sayısal bölümü okumak zorundadır.
Üniversite Sayısı: İlk ve Acil Yardım bölümü toplam 143 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
eleman.net verilerine göre, Ambulans Hemşiresi 2023 yılında ortalama 15.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ambulans Hemşiresi , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.100 TL maaş alıyordu.
Paramedikler, acil servise gelen çağrılara cevap veren, ambulans kullanan ve hastalara gerekli ilk müdahaleyi sağlayan sağlık personelidir ve hasta taşınmasından da sorumludur.
eleman.net verilerine göre, Paramedik 2023 yılında ortalama 15.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Paramedik , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.100 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlk ve Acil Yardım Bölümü 2023 taban puanları en düşük 177,59489, en yüksek 373,28284'tür. İlk ve Acil Yardım Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1738955, en yüksek 171355'tir.
Bunlar; kadın adaylar için boy sınırı 1.60 cm, erkek adaylarda ise 1.65 cm boyundan kısa olmamaları şartıdır.
Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.
Hemşirelerin iş yoğunluğu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir soru önergesine verdiği yanıta göre Türkiye'de hemşirelerin bakmakla sorumlu olduğu kişi sayısı oldukça yüksek. Buna göre Türkiye'de bir hemşire başına düşen hasta sayısı 431 iken bu oran OECD ülkelerinde ortalama 102.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri