Görüntü Kalitesi:
DLSS, yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları kullanarak yüksek çözünürlüklü bir görüntüyü daha düşük bir çözünürlüğe ölçeklerken detayları korur. Bu sayede yüksek performans elde edebilirsiniz. FSR ise geleneksel yöntemler kullanır ve DLSS'e göre biraz daha düşük bir performans artışı sunar.
DLSS, oyunların gerçek zamanlı olarak çözünürlüğünü arttırmak için derin öğrenme algoritmalarını kullanır. DLSS teknolojisi sadece NVIDIA grafik kartları tarafından desteklenirken, FSR teknolojisi ise hem NVIDIA hem de AMD grafik kartları tarafından desteklenir.
FSR 1.0 ayrıca, NVidia ekran kartları gibi diğer grafik kartları ile de kullanılabilir. FSR 2.0 ise sadece AMD Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarında desteklenir.
DLSS (Deep Learning Super Sampling) ve FSR (FidelityFX Super Resolution), grafiklerin performansını artırmak için kullanan teknolojidir. DLSS (Deep Learning Super Sampling) ve FSR (FidelityFX Super Resolution), oyun grafiklerinin performansını artırmak için kullanılan iki farklı teknolojidir.
İlgili 43 soru bulundu
Nvidia'nın DLSS teknolojisine yanıt olarak geliştirilen FSR 1.0 teknolojisi sayesinde Splatoon 3'ün özellikle FPS performansında büyük bir artış yaşanabilir.
NVIDIA DLSS Hangi Ekran Kartlarında Var? Doğrudan doğruya NVIDIA tarafından lisanslanan ve AMD tarafından -en azından şimdilik- kullanılamayan DLSS NVIDIA GeForce RTX 20, RTX 30 ve RTX 40 serisi ekran kartlarının tamamında bulunuyor.
DLSS nedir ❓
DLSS ne demek kısaca açıklamak gerekirse; DLSS, Nvidia tarafından geliştirilen bir görüntü oluşturma teknolojisidir. Bu teknoloji, orijinal düşük çözünürlüklü görüntünün daha yüksek çözünürlüklü bir versiyonu gibi görünen bir görüntü üretmek için derin öğrenmeyi kullanır.
Decapat. AMD dahili (APU) grafik kartına FSR desteklemiyor ama ekran kartını AMD olarak kullanırsanız destekler NVIDIA'nın kartını kullandığınıza göre maalesef açamazsınız.
DLSS, oyunlarınızda FPS'yi artırıp güzel ve keskin grafikler oluşturmak için derin öğrenme sinir ağının gücünden yararlanır.
Her şeyden önce DLSS 3.5 RTX 2060 dahil tüm RTX kartlarda çalışacak.
DLSS ayarını ultra performansa moduna aldığımızda ise FPS oranı adeta şahlanıyor ve 130'lara kadar çıkıyor. Yine 4K çözünürlükte tüm ayarlar ultradayken oynanış 40 FPS veren oyun, DLSS kalite modunda 70, dengeli modda 80, performans modunda 90 ve ultra performans modunda ise 115 FPS'e kadar çıkıyor.
FSR oyun tabanlı bir video ölçekleme teknolojisi iken RSR sürücü tabanlı bir video ölçekleme teknolojisidir. FSR teknolojisini kullanmak için oynadığınız oyunun FSR desteğine sahip olması gerekiyor ancak RSR'de tüm ekran çıktısı değişebildiği için oyun desteğine bağlı değilsiniz.
DLSS bir görüntüyü yükseltmeye odaklanıyor olsa da esasen bir kenar yumuşatma tekniğidir. DLAA ise yükseltme yapmaz lakin kenar yumuşatma konusunda başarılıdır. DLAA, RTX 20 serisinden itibaren kullanılmaya başlayan özel Tensor çekirdekleri ve bir yapay zeka modeli kullanarak çalışmakta.
FSR 3.0 teknolojisi hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlarını destekleyecek. Kullandığınız RX 6600'de bu listeye dahil durumda.
AMD'nin yeni nesil ekran kartlarından ilk bilgiler geldi
Bununla birlikte şu an için yalnızca üç oyuna destek sunan FSR 2.0, önümüzdeki dönemde toplam 19 yapım için kullanılabilir olacak.
Geçtiğimiz hafta AMD, FSR 2.0'ın 97 oyun için onaylandığını ve bir bütün olarak bakıldığında (FSR 2.0 ve FSR 1.0) toplam 226 oyun için mevcut olduğunu söylemişti. Şimdi de yonga devi, FSR 2.0 desteğinin artık 101 adet mevcut ve gelecek oyun için onaylandığını açıkladı.
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
FSR 3, uyumlu AMD GPU'larında desteklenecektir, bunlar arasında Radeon RX 5700 serisi bulunmaktadır; ancak Radeon RX 6000 / RX 7000 serisi modeller, en iyi performans için önerilir.
Kart Ray Tracing ve DLSS teknolojilerini desteklemiyor:
Ray Tracing yani Işın İzleme teknolojisi sayesinde de çok gerçekçi ışık yansımaları ve grafik kalitesine ulaşabiliyorsunuz. Günümüz oyunculuğunda RTX ve DLSS teknolojileri oyunculara büyük faydalar sağlıyor. Maalesef bu kart bu iki özelliği de desteklemiyor.
RTX ve DLSS teknolojisini bünyesinde bulunduran RTX 3060, Türkiye'de kullanıcıların daha şimdiden erişmek istediği ekran kartlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.
Decipat. WuddledWaffle dedi: RTX'li kartların DLSS özelliğini kullanmak, kartı ekstradan daha fazla yorar mı? Aksine, daha fazla FPS vereceği için işlemciye yüklenir.
Evet görsel kalite düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri