Son kullanma tarihi geçen kredi kartları bankamatiklere takıldığında ATM tarafından bu kartların yutulması durumu söz konusu olacaktır. Öte yandan tarihi geçmiş olan kredi kartlarıyla nakit çekmek, alışveriş yapmak ya da para yatırmak gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkün olmayacak olan bir durum olacaktır.
Kredi kartının kullanıma açık olduğu son tarihtir. Kart üzerinde ay ve yıl olarak gösterilir. Bu tarihten sonra kart kullanıma kapatılır.
Süresi dolan banka ya da kredi kartının son kullanım tarihi yaklaşırken banka ile iletişime geçilmesi gerekir. Böylece banka süresi dolan kartın yerine yenisini gönderecektir. Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur.
Kredi kartının ön yüzünde yer alan bu 4 rakam, online alışverişlerde sık kullanılır. Bu 4 rakamı, bir slash (/) işareti ikiye ayırır. Ay/yıl şeklinde yazılan bu kısımda 11/24 yazması, kartınızı en son kullanacağınız tarihin Kasım 2024 olduğunu anlatır. Yıl kısmının ilk iki rakamı, kartlarda bulunmaz.
Bu bilgiler, kredi kartınız veya bankamatik (maaş-debit kart) kartınızın üzerinde yer alır. Kart numaranız kartınızın ön yüzünde bulunan ve 16 haneden oluşan numaradır. Son kullanma tarihi kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir.
İlgili 34 soru bulundu
Bu kartın geçerli olacağı süre olarak tabir edilmekte ve bu sürenin geçmesiyle beraber kartın kullanım dışı kalacağı manasına gelmektedir. Tarihin dolmasıyla beraber kredi kartını yenilemek ve yeni kart doğrultusunda işlem yapılması gerektiği belirtilmektedir.
Bankalar kartları güvende tutabilmek için pek çok şeyde de olduğu gibi son kullanım tarihi belirler. Kredi kartlarında bulunan son kullanma tarihleri aslında müşteriyi güvende tutabilmek içindir. Belli bir zaman sonra kullanılan kredi kartları kullanılmaz hale gelir. Ve alışveriş yapılamaz.
Kredi Kartı Değişikliğinde Kart Üzerindeki Numaralar Değişir mi? Kredi kartınız hangi nedenle olursa olsun yenilendiği takdirde farklı numaralarla size gönderilecektir. Bunun amacı, eski kartınızın tamamen kullanıma kapatılarak yeni ve farklı bir kart ile kullanımınıza devam edebilmeniz içindir.
Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez. Belki sadece kart numarası, son kullanım tarihi gibi bilgiler değişebilir. Anında gün içerisinde size veremezler kartı çünkü kartın basımı yapılması gerekiyor.
Değiştirmek istediğinde Şubelerimizden, 0 850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi, İnternet Şube ve Ziraat Mobil'den bu değişikliği gerçekleştirebilirsin.
Kredi kartının borcunun bir süre ödenmemesi, bankanın kredi kartını bloke edebileceği bir diğer sebeptir. Genellikle 3 ay boyunca kart ücreti veya taksidi ödenmediği takdirde bankalar kredi kartını bloke ederek işleme kapatır. Genellikle kalıcı olarak yapılan bu işlem bireylerin kredi notunun düşmesine neden olur.
5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.
Yenilenen kredi kartının gelme süresi, bankadan bankaya değişiklik gösterir. Genellikle başvuru yapılan tarihten itibaren 15 gün içerisinde yeni kart hazırlanır. Ardından bu kart, alıcının istediği adrese gönderilir.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
Kartınızın son kullanma tarihi kartınızın önyüzünde yazmaktadır.
Mobil ve İnternet Bankacılığı'ndan, 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak veya Şubelerimize başvurarak Bankomat Kartınızın yenilenmesini talep edebilirsiniz.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Bankamızca kartınızı ilk aldığınızda tarafınıza gönderilen kredi kartı şifreniz, geçici bir şifre olup, söz konusu şifreyi en kısa sürede değiştirmeniz gerekmektedir. Tarafınızca belirlenecek yeni şifre, kredi kartınızın kalıcı şifresi olmakta ve bu şifreyi alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilmektesiniz.
Banka kartını çıkarmak için hesabınızın bulunduğu banka şubesine giderek kart için başvuru yapabilirsiniz. Eğer hesabınız yoksa önce bir hesap açtırarak banka kartı çıkarma başvurusunu ardından gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz aynı şekilde kredi kartı için de şubeye gidip başvuruda bulunabilirsiniz.
Kişiye teslim edilmeyen karttan harcama yapılması halinde, yapılan harcamadan banka ve dağıtım şirketi sorumlu tutulur. Kart sahibi, teslim almadığı kartla ilgili herhangi bir yaptırıma tabi tutulmaz.
Banka hesabının blokeli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Online kart siparişi sayfasına hoş geldiniz, Kartınız yaptığınız seçime göre 1 ve ya 3 iş günü süresinde hazırlanacak. Acil sipariş bölge şubeleri için geçerli olmadığından, Gence şubesi kart hazırlanma süresini 3 iş günü olarak seçtiğinizde aktif olacaktır.
Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri