Ameliyatsız kaş kaldırma tedavisi, dokuyla uyumlu özel üretilmiş iplerle gerçekleştirilen, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin altından geçirilen çok küçük ipler ile kaşlar istenilen pozisyona getirilir. 30-40 dakika içerisinde tamamlanan bu işlemin etkileri 2-5 yıl süreyle kalıcıdır. İstenirse tekrarlanabilir.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
Endoskopik teknikle verilen kaş şekli kalıcı olur. Ancak yıllar içerisinde bütün alın sarkacağı için kaşlarda bir miktar aşağı inecektir. İPUÇLARI: Eğer ameliyat olmak istemiyorsanız sadece botox ile kaşlarınıza şekil verdirebilirsiniz.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.
Kaş kaldırma/alın germe ameliyatlarının sonucu kalıcı mıdır? Kaş askılarının etkisi, derinin kalınlığına ve kaşların seviyesine bağlı olarak 6 ay-2 yıl sürebilir. Şakak germe işleminin sonuçları daha uzun sürelidir, ancak kalın ve ağır ciltli olanlarda bir miktar düşme olur.
İlgili 16 soru bulundu
Kaş kaldırma ameliyatları, tüm göz çevresi dokuların estetik ve fonksiyonel cerrahileri konusunda eğitim almış oküloplastik cerrahlar başta olmak üzere, kaş ameliyatları konusunda tecrübesi bulunan diğer branş doktorları tarafından da uygulanabilmektedir.
İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır.
Zamanla kaşlar aşağı doğru iner ve kişide yorgun bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kötü beslenme, sigara, düzenli olmayan yaşam tarzı, stres, hava kirliliği, cilt bakımlarının yetersiz yapılması veya hiç yapılmaması, yerçekimi etkisi ve mimikler estetik açıdan rahatsızlık verici bu sonucu kolaylaştırır.
Açıcı ile açılan kaşın eskiye dönmesi kaşın uzama hızıyla bağlantılıdır. Saç boyasının akması gibi kaş boyası da akmaktadır. Bu akmanın sonucunda 10-15 gün süre içerisinde kaşınız eski haline dönecektir.
Alın bölgesinde çizgilenmeler ve kaş düşüklüğü olan kişiler Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi için en ideal adaylardır.
Kaş kaldırma ameliyatı genellikle genç ve orta yaş hastalar için uygulanır. 30 yaş sonrasında kaş kaldırma yerine şakak asma gibi daha ileri dereceli ve yüzü gençleştirmeye yönelik uygulamalar da tercih edilebilir. Bu konu hasta ile yapılacak görüşme muayenesinde değerlendirilir.
Kaş kaldırma ameliyatı genelde plastik cerrahlar ve alanında uzman olan estetik hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyat önemli bir estetik müdahaleler içermesi sebebi ile alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.
Genellikle de tedavi amacı taşımadığı için kamu hastanelerinde estetik ameliyatların ücreti, kişi Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında olsa dahi karşılanmaz.
Kaş kaldırma işleminde, endoskopik kamera yardımı ile saçlı deri içerisinden küçük kesilerle girilerek sinirlerin korunduğu yöntemler geliştirilmiştir. Direkt kaş üzerinden kesilerle yapılan cerrahilere oranla daha etkili ve uzun ömürlüdür. İz kalma ihtimali yoktur.
Kaş Kaldırma Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı ? Kaş kaldırma operasyonu sonrasında kesi izleri iyileşse de yatay ve çizgi şeklinde izler kalabilir. Bu izler saçlı deri içinde olacağı için dikkat çekmez ve çoğu kez deri rengine yakın izler kalır.
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir. Bu konuda Nemours Teen Health tarafından yapılan bir inceleme, koparılarak vücuttan uzaklaştırılan kılların tekrar çıkmasının 3 ile 8 hafta arası sürdüğünü göstermektedir.
Dolgu ile Kaş Kaldırma Yöntemleri
Kaş üstü ve temporal alana( şakak) yapılan dolgu uygulamasıyla son derece doğal bir şekilde özellikle daha çok arzulama kaş dış 1/3lük kısmı kalkar. Hastamız anında daha genç, daha dinç ifadesine kavuşur. Günlük pratik içinde çok rahat yaptırılabilecek bir uygulamadır.
Kaşları makasla kesmek
Kaşlarda bazen düzensiz uzamalar olabilir. Bu gibi durumlarda kadınlar genellikle kaşlarını aynı boya getirmek için makasla keser. Oysa makasla kesmek bu tüylerin daha hızlı bir şekilde uzamasına neden olur.
Yıllar içinde aşırı ağda yapmak, en çok etkilenen bölgelerde kılların tekrar çıkmamasını sağlayarak kaşımızın doğal şeklini geri kazanmamızı imkansız hale getirebilir.
Kaşlardaki boşluklar kaş kontürü ve kaş ekimi yöntemi olmak üzere iki farklı yöntem kullanılarak doldurulur. Kaş kontürü yeni yöntemler çıktığı için eskisi kadar sık kullanılmıyor. Diğer bir yöntem ise aradaki boşlukları doldurmaya yönelik olan kaş ekimi yöntemidir.
Tekrarlayan kaş alımları sonrasında kaş kökleri zarar görür, incelir ve zaman içinde dökülür. Bu durum halk arasında kaş küsmesi olarak da adlandırılır.
Kaşımızın bize küsmemesi için yapmamız gereken şey basit aslında. Doğru kıl yönüne göre alırsak hiçbir sorunumuz olmaz. Ve bir diğer önemli bilgi ise cımbız ile alınan kaşlar kıl köklerini sertleştirir.
Cımbızla kaş alma yöntemi, kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için etkili olabilir. Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
Cımbızla kaş almak, ağda ile kaş almak veya iple kaş almak bilinen en yaygın ve güvenilir kaş alma teknikleridir. Kaş alma yöntemlerini araştırdıktan sonra sana en uygununu ve en kolayını tercih ederek kaşlarını şekillendirmeye başlayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri