Bugüne kadar yurtdışından iPhone veya iPad aldığınızda, global garanti sayesinde belli bir süre ürünleri Türkiye'de garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Bundan böyle yurtdışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek.
Yönetmelik gereksinimleri nedeniyle bu garanti, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak Türk vatandaşları dışındakilere Türkiye'de servis kapsamı sağlamamaktadır.
Yurtdisi iphonelarin tr'de garantisi gecerlidir. Trde satilan model numarasi olmak zorunda ve kesinlikle orijinal fatura olmak zorunda.
Seyahat ettiğiniz ülke veya bölgedeki yerel operatörlerden eSIM satın alma. iPhone'da eSIM hizmeti sunan dünya genelindeki operatörleri bulun. iPhone'unuz belirli bir operatörle kullanılacak şekilde kilitliyse iPhone'unuz fiziksel SIM takılı olduğundaki gibi çalışır ve yalnızca bu operatör ile kullanılabilir.
Türkiye garantisini kullanamazsın. Kargoyla göndersen bile kullanamazsın. Garanti sadece Almanya'da geçerli olur.
İlgili 36 soru bulundu
Garanti için fatura şart arkadaşlar... Kullanabilirsiniz.
fatura şart değil. sonuçta garanti belgesi varsa ürünün Türkiye'ye resmi ithalatla geldiği belli oluyor.
Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, 2022 itibariyle 2700 TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.
Ayrıca ABD'den satın aldığınız iPhone 14'ü Türkiye'de kullanmak için IMEI kaydı yaptırmalısınız. 2023 Temmuz itibarıyla IMEI kayıt ücreti 20000 TL'dir.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Ayrıca, aygıtınızın garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için mysupport.apple.com adresini de ziyaret edebilirsiniz. Apple Kimliğinizle giriş yapın, ardından aygıtınızı seçin. Bilgiler yanlışsa veya AppleCare planınızı görmüyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
Eğer telefonunuz Türkiye için üretilmemiş bir iPhone ise, bu telefonunuzun kayıtsız ve yurtdışından getirilmiş bir cihaz olduğu anlamına gelmez. Kayıtsız ve yurtdışı bir cihaz olduğunu öğrenmek için IMEI numaranızı e-Devlet üzerinden sorgulamanız gerekmektedir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Bunun için bir kayıt ücreti ödeyeceğinizi ve telefonu 3 yıl boyunca pasaport sahibi adına alınmış sim kartlar dışında kullanamayacağınızı unutmayın. Ayrıca yurt dışından satın alacağınız iPhone'ların Türkiye'de garantisi olmayacaklarını ve sadece 1 yıl geçerli global garantiden yararlanabileceklerini unutmayın.
Tebliğin 12 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına; “(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
NOT 2: İçeriğimizde referans model olarak iPhone 14'ü almamızın nedeni, telefonun bedeli ne olursa olsun IMEI kayıt ücretinin tüm telefonlar için sabit olması. Dolayısı ile yeni IMEI ücreti ile 'uygun fiyatlı' herhangi bir telefonu yurt dışından almanın hiçbir kârlı yanı olmadığını söyleyebiliriz.
Yurt dışından gelen iPhone cihazı pasaportsuz kaydetmek için geçici kayıt süreci yapılması gerekmektedir. Geçici süre ile pasaporta işleme yapılmadan telefonu kullanmak isteyen kullanıcılar yetkili bir telefon bayine başvurmalıdır.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
Türkiye'de satın alınan ürünler için tüketici haklarınız, Apple'ın İki Yıllık Sınırlı Garantisi çerçevesindeki haklarınızın yanı sıra ve bu haklara ek olarak geçerlidir.
Bu garanti, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkeleri ve İsviçre için servis kapsamı sağlamaktadır. Bu bölge dışında servis seçenekleri Apple'ın kontrolü dışındaki teknik sorunlar nedeniyle sınırlı olabilir.
satin alma tarihinden itibaren baslar! faturada alis tarihi olarak yazan ayni zaman garantinin baslangic tarihidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri