Amerikan alçı, geleneksel alçı sargılara alternatif bir sabitleyici sargı türüdür. Amerikan alçısı, sıcak suya batırıldığında sertleşen ve sertleştikten sonra suya dayanıklı hale gelen bir tür sargıdır. Amerikan alçısı, suya dayanıklı olsa da, tamamen yıkanamaz.
Amerikan alçı yöntemleri ek olarak klasik bir şekilde yapılan alçı yöntemlerine göre daha hafif bir yapısı bulunan ve suya dayanıklı bir üründür.
Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir.
Dr. Jong Han Lee “Sadece alçı yapıldıktan sonra tedbir olsun diye 24 saat suyla temas etmemesi gerekiyor. 24 saat sonunda kişiler rahatlıkla duşa, havuza, denize girilebiliyor, günlük aktivitelerini eskisi gibi sürdürebiliyor.
Alçı yaralarının oluşmasını önlemek amacıyla tasarlanmış olan alçı altı pamuğu medikal sentetik elyaf malzeme kullanılarak imal edilmiştir. Sürtünmeyi önler ve sürtünmeye bağlı yara ile tahriş oluşması riskini minimum düzeye indirgemesine yardımcı olur.
İlgili 44 soru bulundu
Geleneksel alçı sargılar, su ile ıslatıldığında sertleşen alçı tozu içeren sargılardır. Ancak, Amerikan alçısı suya batırıldığında sertleşen bir alçı tozu içermez. Bunun yerine, Amerikan alçısı bir sentetik malzemeden yapılır ve hava ile temas ederek sertleşir.
Tuvalet ve banyo gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Üzerine fayans ve seramik gibi malzemeler uygulanabilir. MWR Küfe ve Neme Dayanıklı Alçıpan: Küfe ve neme dayanıklı alçıpan levha üzerine fayans ve seramik uygulanabilir. Yeşil ve gri renkte kartonlar yüzeylerde bulunur.
Gazbeton, tuğla, bims, briket vb. materyallerle brülmüş duvarların iç bölümlernde yüzeyi düzeltmek için dolgu alçısı olarak kullanılır. Harcın hazırlanacağı kap temiz, yayvan ve su geçirmez olmalıdır.
Ancak Seal-Tight sayesinde alçı ile duş almak veya banyo yapmak çok daha kolay.Seal Tight alçının su ile temasına engel olur ve alçı ıslanmaz kuru kalır.Seal Tight Alçı Bandaj Koruyucusunun yetişkin ve pediatrik boy olmak üzere bir çok boyutu mevcuttur.
Ayrıca yarım alçı olarak da adlandırılan atel, alçılara göre daha az destek sağlar ancak kullanımı daha hızlı, pratik ve kolaydır. Yaralanan bölgedeki ağrı ve şişliklerin arttığı durumlarda kolayca sıkılıp gevşetilebilir. Atel şunların tedavisinde kullanılır: Kemik kırıkları
Sodyum klorür veya sodyum sülfat sertleşmeyi hızlandırır yanii, su içine tuz atılması sertleşme süresini kısaltır. Boraks, biyolojik sıvılar, kan, tükürük alçının sertleşmesini yavaşlatır.
Bilindiği gibi klasik alçıda suyla temasın olmaması gerekiyor. Oysa Hibrit Alçı Sistemi ile havuza, denize girmek, duş almak mümkün. Dünyanın ilk ve tek yıkanabilir alçısının sunduğu kolaylıklarla, her şeye rağmen tatilinize devam edebilir, günlük aktivitelerinizi kesintisiz sürdürebilirsiniz.
Hasarlı bir eklem veya hasar görmüş tendonlarda ise sargı bunların dinlenmelerini sağlar. Alçının çıkarılmasından sonra şişkinlik oluşursa bu şişkinlik gün boyunca artar ve gece en fazla sınıra ulaşır. Bu endişelenecek bir şey değildir, şişkinlik kendiliğinden yavaşça kaybolur.
Alçı taşının %30'luk kalsiyum klorit solusyonunda kalsinasyonu ile elde edilir. Bu yöntemle elde edilen toz partikülleri daha yoğun ve küboidal şekilli ve yüzey alanı azalmıştır. En güçlü ve en pahalı alçı tipidir.İnley ve kron yapımında yani yüksek direnç ve yüksek sertlik gerektiğinde kullanılır. Tip IV alçı denir.
Saten Alçı İle Sıva Alçısının Farkları
Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir. Sıva alçısını kısaca kaba alçı olarak isimlendirebiliriz. Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar.
Alçı çeşitleri kartonpiyer alçı, saten alçı, yapıştırma alçısı, perlitli alçı, derz alçı, makine sıva alçısı şeklinde sıralanabilir.
Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay. Alçı üstüne duvar boyamasında boya, duvara daha iyi tutunur.
Eğer alçının uygulandığı yer, oda soğuksa alçının kuruma süresi daha uzun olacaktır. Alçının kuruması için sıcaklık gerekir. Ne kadar fazla ısı olursa alçının kuruma süresi de o kadar kısa olur. Bu nedenle kışın yaptığınız bir alçılama işleminin daha uzun sürede kuruduğunu görebilirsiniz.
Özellikleri: Beyaz çimento esaslı, tek bileşenlidir. Alçı ve alçı bazlı malzemelere göre yüksek aderans ve dayanıklılığa sahip olduğundan çatlama yapmaz. Suya ve neme karşı dayanıklı olduğundan kürlendikten sonra suyla temas ettiğinde yumuşama yapmaz.
ONATPAN Yeşil, doğal alçı taşı ve ileri teknoloji kullanılarak, çift taraflı özel kağıtla kaplanmış,suya dayanım özellikleri arttırılmış alçı plakadır.
Perlitli Sıva Alçısı
Tuğla, brüt beton (astarı sürülmüş), gazbeton, bims blok vb. malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilen alçı bazlı hazır sıvadır. Perlitli sıva alçısı, yanmaz bir malzemedir. Bünyesindeki sudan dolayı yangın geciktirici özelliğe sahiptir.
Alçı ile duvar tadilatında genellikle çabuk kuruma özelliğine sahip olan saten alçı kullanılır. Tadilat gerektiren alanlar için alçı sarfiyatını hesaplayarak yeterli miktarda saten alçı alabilirsiniz.
Kartonpiyer alçısı hızlı donan uygulandığı yapının özellikleri de oldukça önemlidir.
Dİğer oda ve koridorlarda makinalı alçı sıva ile kaplanır. Kesinlikle alçı sıvadan önce kara sıva yapılmaz. Hiçbir sorunu olmadığı gibi boya için daha güzel bir alt yapı sunar. Alçı sıva üzeri saten çekilir böylece boya için pürüzsüz yüzey hazır olur.
İç mekânda tuğla, beton, gaz beton, brüt beton, bims blok vb malzemelerin üzerinde elle uygulanır. Kimyasal yapısından dolayı bakteri, küf ve mantar oluşturmaz. Yapısındaki sudan dolayı yangın geciktirme özelliğine sahiptir. Gözenekli bir yapıya sahip olduğu için ses emicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri