LABSA, molekülleri hidrofilik ve hidrofobik bir grupla karakterize edilen anyonik bir yüzey aktif maddedir. Bu uçucu olmayan kimyasal bileşik, sülfonasyon işlemi yoluyla sentezlenir. Sülfonasyon reaktifleri arasında sülfürik asit, klorosülfonik asit, sülfamik asit ve seyreltilmiş sülfür trioksit bulunur.
Deterjanların büyük bir bölümü petrolün çeşitli türevlerinden elde edilen ham maddeler ile üretilmektedir. Bu maddelerden en sık kullanılanı lab adı verilen bir türüdür. Kükürt ile karıştırılarak labsa adı verilen madde elde edilmektedir. Bu işlemler sülfonasyon adı verilen tesislerde gerçekleştirilmektedir.
Lineer Alkil Benzen Sülfonik Asit; deterjan ve emülgatör çeşitleri üretiminde yaygın olarak kullanılan bir anyonik sürfaktandır.
En çok bilinen deterjan sodyum lauril hidrojen sülfattır. Lauril alkol ile sülfürik asitin tepkimeye girmesinde lauril hidrojen sülfat hidroksitle tepkimesinden deterjan oluşturur. Deterjanın yapısında bulunan benzen halkası mikroorganizmalar tarafından parçalanamaz.
Köpürür mü: Evet, Labsa köpürebilen bir kimyasaldır. Bu özelliği, temizlik ürünlerinin yüzeydeki yağları ve kirleri çözmesine yardımcı olur.
İlgili 42 soru bulundu
LABSA %96 MSDS
Yanıklara neden olur. Uzun süreli soluma zararlı olabilir. Toz/duman/gaz/sis/buhar/sprey solumayın. Yutulması halinde zararlı olabilir.
Deterjan, kimyasal formülü: C₁₂H₂₅- OSO₃Na olarak sembolize edilen, petro-kimya ürünleri dediğimiz petrol ve türevlerinden yapılan genel temizlik işlerinde kullanılan, krem, toz veya sıvı halde piyasada kullanıma sürülen temizleme maddesidir.
Yüksek tonajlı sprey-kurutmalı deterjan, belirli formülasyondaki malzemelerin sürekli olarak karıştırılması ve sonrasında püskürtme atomizatörü ile kurutma kulelerinden püskürtülmesiyle kurutulması ile üretilir.
Deterjan ya da arıtıcı, petrol türevlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma özelliği bulunan, toz, sıvı veya krem durumunda olabilen temizlik maddelerine verilen genel addır. Deterjanın sözlükteki tam karşılığı kir sökücü olup sabun dışındaki temizleyicilerin tümünü kapsar.
Fritz Henkel 26 Eylül 1876'de iki ortağı ile birlikte Almanya'nın Aachen kentinde Henkel & Cie firmasını kurdu ve ilk ürünü olan silikat esaslı bir deterjanı pazarlamaya başladı. İzleyen yıllarda bu girişimci aile ve binlerce çalışanı, Henkel'i global bir şirkete dönüştürdü.
Diğer isimler: Doğrusal alkil benzen sülfürik asit, Yumuşak asit bulamacı, Lauril benzen sülfonik asit. LABSA; Deterjan ve emülgatör çeşitlerinin üretiminde yaygın olarak kullanılan anyonik bir yüzey aktif maddedir.
Sentetik deterjan endüstrisinin ana hammaddelerindendir. Çamaşır, bulaşık makinası toz deterjanları, deterjan jelleri, sıvı sabunlar, temizleme tozları, yağlı sabunlar vb. gibi. Tekstil sektöründe merserize ve yıkama ajanı olarak kullanılır.
LABSA ( % 96)
Sentetik deterjan endüstrisinin ana hammaddelerindendir. Çamaşır, bulaşık makinası toz deterjanları, deterjan jelleri, sıvı sabunlar, temizleme tozları, yağlı sabunlar vb. gibi. Tekstil sektöründe merserize ve yıkama ajanı olarak kullanılır.
Diş macunu, sabun, deterjanlarda ve endüstriyel temizleyicilerde temizleme kabiliyetlerini iyileştirmek amacıyla ve yapılandırıcı dolgu maddesi olarak kullanılır.
Ürününüz üzerinde n ile başlayan ve geçmiş zamana ait bir tarih bulunmakta eğer SKT si ise yazık koca firmaya. Nasıl SKT si geçmiş ürünlerin piyasada insanlara satılmasına izin veriyorsunuz.
Çok klasik, eski tarz bir temizlik maddesi, bir sabun (Stearik Asitin sodyum tuzu). Sodyum stearat, zengin, kremsi köpüğü ve cilt üzerinde oldukça sert olmasıyla bilinir. Sodyum stearat, stearik asidin sodyum tuzudur. Bu beyaz katı en yaygın sabundur.
Öncelikle deterjanların kirleri çıkarması için alkali, yani pH'ının 7 den büyük olması gerekir. Piyasada bulunan deterjanların pH'ı ise genellikle 9 - 10 civarındadır. Cilt pH'ı ise 5.4 - 5.9 arasındadır. Bu nedenle ideal deterjan pH'ı hafif alkali, yani 8.5 civarında olmasıdır.
Eğer birkaç paket toz deterjan aldıysanız ürünlerin seri numaralarına mutlaka bakın. Bu numaraların tekrar etmemesi gerekir. Eğer tekrar ediyorsa ürünün sahte olduğundan şüphe edebilirsiniz. Ayrıca ambalaj kalitesi, baskı renkleri, harf ve imla hataları da önemli bir ipucudur.
Orijinal deterjanlarda ambalajın üzerindeki renkler silinebilir. Ama sahte deterjanların ambalajlarının baskısı duvar boyası gibidir. Sahte deterjanı elimize aldığımızda irili ufaklı granül şeklinde topaklı olduğunu görürüz. Orijinalini elimize aldığımızda kadifemsi bir his verir ve hepsi aynı formdadır” dedi.
Çağlayan Kimya, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 40.000 m² kapalı, 20.000 m² açık alanda Toz Deterjan, Sıvı Deterjan ve Asit Grubu Deterjanlar ile Endüstriyel Temizlik Ürünleri üretmektedir.
Deterjan petrol ve petrol türevlerinden elde edilen ve sıvı, krem ya da toz olabilen temizlik malzemeleridir. Evde deterjan yapılması da mümkündür fakat genelde deterjanların tümü dışardan satın alınır. Deterjan petrolden ya da petrol türevlerinden yapılmaktadır.
Örneğin asit yağmurları önemli bir çevre sorunudur. Tükettiğimiz besinlerin sindirilmesinde önemli rolü olan mide öz suyu asittir. Çamaşırları ve bulaşıkları yıkarken kullandığımız deterjanlar ise bazik özelliktedir.
Sabunun genel formülü CH3-(CH2)n-COONa, sodyum stearat (C17H35COO- Na+) gibi bir sabun nonpolar uç (yağ asitinin hidrokarbon zinciri) ve polar uç (iyonik karboksilat) içerir. “Benzer benzeri çözer” kuralından dolayı, sabun molekülünün nonpolar ucu (hidrofobik veya su sevmeyen kısım) yağlı kiri çözebilir.
Sabun da deterjan da birer sürfaktan (surface-active-ingredient), yani yüzey etkin maddedir. Bir ucu su tarafından çekilen, diğer ucuysa su tarafından itilip yağ tarafından çekilen molekülleri olduğu için, normalde birbirine karışmayan su ve yağın birlikte çalışabilmesini sağlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri