karın şişliği ve ishal durumu gözlenen kedi, köpek gibi evcil hayvanlarda da kullanılır.
Kontil'in etken maddesi pyrantel pamoate, tenyalar için praziquantel, Niklozamit, Albendazol etken maddeli iç parazit haplarını kedinize güvenle yutturabilirsiniz. Sadece bu ilaçlarda, özellikle Albendazol konusunda doz aşımına gitmemeye dikkat edin. Sokak kedilerine Yomesan ve Andazol'u güvenle verebilirsiniz.
ANDAZOL® domuz tenyası ve köpek tenyası gibi bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
1,5 aylık yavru kedimize veteriner dış parazit için damla yaptıktan sonra iç parazit için andazol şurup vermişti. 2-3 gündür şurubu şırıngayla veriyoruz günde 1 sefer.
ANDAZOL® süspansiyon her bir ölçekte 200 mg albendazol içeren 20 ve 60 ml'lik PE plastik kapaklı kahverengi şişelerde 10 ml'lik plastik kaşık ölçek ile sunulmaktadır. bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Chlonorchiasis: Günde 1 veya 2 kez 400 mg albendazol (2 ölçek) 7 gün süre ile alınır veya günde 2 kez 10 mg/kg albendazol 7 gün süre ile alınır. Giardiasis: Günde 400 mg albendazol (2 ölçek) 3 gün süre ile alınır. Uygulama şekli: ANDAZOL® oral yolla, tok karnına alınmalıdır.
ANDAZOL® domuz tenyası ve köpek tenyası gibi bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. ANDAZOL® bu kullanma talimatında belirtilmemiş başka amaçlarla da kullanılabilir.
İç parazit kediyi öldürür mü sorusu değişkenlik gösterir. Eğer iç parazit yavru kedide meydana geldiyse bu ölümcül olabilir. Çünkü yavru kedilerin bağışıklık sistemleri çok daha zayıf ve savunmasız olur. Yetişkin kedilerde ise ölüm ihtimali oldukça düşük seyreder.
Kedilerde iç parazit tedavisi: Kedilerde iç parazit meydana gelmesi durumunda oral yolla alınan ilaçlar kullanılarak tedavi planlanması yapılır. Macun, tablet, toz ya da şurup formundaki ilaçların düzenli kullanımı ile iç parazit tedavisi yapılabilmektedir.
Kedinizin tedavisi veteriner hekimler tarafında yapılır. Albendazol adi verilen bir ilaç sayesinde antiparazitik bir tedavi süresi uygulanır. Kedinize verilecek olan ilaç dozları veteriner hekimler tarafından ayarlanmaktadır.
Giardiasis: Günde 400 mg albendazol (2 adet ANDAZOL® 200 mg Film Tablet) 3 gün süre ile alınır. Uygulama şekli: ANDAZOL® yeterli miktarda su (örneğin bir bardak) ile tok karnına alınmalıdır.
Bulantı, kusma, karın ağrısı, diyare, anoreksi, konstipasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, letarji görülen yan etkilerdir. Seyrek olarak yüksek dozda albendazol alanlarda hipersensitivite reaksiyonu (ateş, deri döküntüsü veya kaşıntı), nötropeni ve SGOT, SPGT yükselmesi bildirilmiştir.
Hap yutmasını sağlamak
Diğer elinizle alt çenesini açın ve hapı dilinin altına yerleştirin. Köpeğinizin ağzını kapatın ve boğazına masaj yapın ya da burnuna doğru üfleyin Hapı yuttuğundan emin olmak için köpeğinizi dikkatle izleyin veya hapı küçük bir parça etin içine gizleyerek onu kandırmaya çalışabilirsiniz.
Eczanelerde 3 lira civarında. lütfen veterinerinize danışın.
Kanca benzeri dişleri ile bağırsak duvarını tahrip ederek bölgeye yapışan bu iç parazitler kedilerde bağırsak iltihabına, kansızlığa, kanamaya ve kilo kaybına neden olabilir. Bu iç parazit deriden, özellikle de patilerden vücuda girebilir ve kan yolu ile vücuda yayılabilir.
Kediler dış parazit kapabildiği gibi iç parazitte kapabilirler. Tam olarak bu yüzden de kediler için özel üretilmiş kedi iç dış parazit damlası gibi ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar ayda bir, 2 ayda bir ve üç ayda bir gibi sürelerle kedilere entegre edilir.
Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir. Buna ek olarak diğer birçok farklı aşı uygulamasının da veteriner hekim tarafından belirlenecek program ile uygulanması kedinizin daha sağlıklı ve olası birçok hastalığa karşı koruma altında olmasını sağlayabilirsiniz.
Bir kedide parazit olup olmadığı dışkısında kan görülmesi, hırıltılı nefes alıp verme gibi semptomlar ile anlaşılır. Bunun yanı sıra anüs bölgesini ve çevresini sık temizlemesi de parazit varlığının sinyallerini verir. Kedinizde iç parazit olduğundan şüphelendiğiniz an bir veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.
Sağlıklı dışkı genelde yumuşaktır (oyun hamuru gibi: ne çok yumuşak ne çok sert). Bu altın standart kabul edilir ve kedinizin tuvaletini normal şekilde yaptığının göstergesidir. Sağlıklı dışkı rengi koyu kahverengidir ancak çok koyu olmamalıdır; siyaha yakın olması dışkıda kan olduğu anlamına gelebilir.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Serbest olan elinizle hapı dilin mümkün olduğunca arka kısma atabilirsiniz. Kedinizin ağzını bu işlemin ardından hemen kapatmaya dikkat etmelisiniz. Yuttuğunu görene kadar da mutlaka boğaz bölgesine hafif sıvazlama hareketinde bulunmalısınız.
Albendazol, özellikle kist hidatik olmak üzere pek çok helmintiazis tedavisinde kullanilan bir ilaçtir. Bu ilaç metabolize oldugunda, parazitin mikrotübül olusumunu inhibe eder ve metafaz safhasinda hücre proliferasyonunu durdurarak etkisini gösterir. Ayni etkiyi konakçi organizmasinda da göste- rebilmektedir.
Kıl kurdu tedavisi için doktor tavsiyesine göre altı hafta süreli bir sıkı hijyen programı veya ilaç tedavisi uygulanabilir. Kıl kurdu enfeksiyonunu tedavi etmek için doktor normalde reçetesiz satılan ilaçlar önerebilir.
Febantel, netobimin, tiyofonat bu grubun örneğidir. Vücutta sırasıyla fenbendazol, albendazol, lobendazole dönüşerek etkirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri