Kediler anesteziden kaç saat sonra yemek yer? Kediler anesteziden 12 saat sonra mama yiyebilir. Ancak bu duruma veteriner hekimin karar vermesi uygun olacaktır. Kediniz iştahsız ise ve mama yemek istemiyorsa, bu durum sizi endişelendirmemeli.
Mümkün olduğunca dikişlerine temas etmemeli. Kısırlaştırma operasyonu geçiren kedilere ilk beslenmeleri için mamanın anesteziden yaklaşık 6 ile 8 saat sonra verilmesi uygun olur. Anestezinin etkisini tam atamamış olan kedi bir süre mama yemek istemeyebilir. 24 saati geçmedikçe bir sorun teşkil etmemektedir.
Anestezinin etkisinin de geçmesi ile birlikte kedinize az miktarda su ve mama vermeye başlayabilirsiniz.
Anestezinin etkisinin geçmesi ile beraber kediye az miktarda olacak şekilde su ve mama vermek gerekir. Ameliyatın ardından ilk bir hafta 10 günlük süre boyunca normal beslenme düzeninde, her zaman kullanılan mamalarla beslemek önem taşır.
İlaçların istenmeyen etkileri (uyku hali, bulantı-kusma, tansiyon düşmesi vs) sık görülmemekle beraber beklenen etkilerdir. 24 saat içinde tüm anestezi ilaçları vücudunuzdan atılır ve yapılan çalışmalarda vücudunuzda kalıcı hasar bırakacak hiçbir etkileri tespit edilmemiştir.
İlgili 15 soru bulundu
Anestezi sonrası nelere dikkat edilmelidir? Anesteziden sonra bir süre yorgun ve uykulu olmanız normaldir. Bu durum anestezi tipine ve verilmekte olan ağrı kesicilere bağlı olarak daha da uzayabilir. Ameliyattan ne kadar zaman sonra gıda alabileceğinizi doktorunuz size söyleyecektir.
Ameliyat gününde, anestezi; premedikasyon adı verilen ön hazırlık süreci ile başlar. Cerrahi işlemin yapılma sürecinde devam eder. İşlem bittikten sonra hastanın uyandırılıp güvenli bir şekilde farklı birimlere (yoğun bakım, uyanma odası, gibi) teslim edilmesi ile sonlanır.
Kısırlaştırma sonrası ağrısı olur mu? CEVAP: Şükran hanım sizin sıpa dua etsin böyle onu düşünen sahipleri var :) Dişi kedilerin operasyon bölgeleri anatomik yapı geriği karın boşluğundadır. Bu sebeple operasyon sonrası kas ve deri dokusunda dikiş hattında ağrı yaşaması muhtemeldir.
Kediler Kısırlaştırma Operasyonu Sonrasında Ne Kadar Sürede İyileşir? Operasyon sonra kedilerde olan kesiklerin iyileşme süresi bütün kediler için 14 gün sürmektedir. Bu 14 gün boyunca ani hareket yapmaması, diğer kedilerden ayrı olması, yüksek yerlere zıplamaması ve kendini yormaması gerekir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma Sonrası Bakım
Ayrıca kedinizin ilk 24 saatte kusması olabilir, bu durum normaldir. Kedinize ameliyat süresi üzerinden 24 saat geçmeden mama ya da su vermemelisiniz.
Genel anesteziden uyanan kedi ve köpeklere yutkunma refleksi tam olarak yerine gelmeden oral yolla bir şey verilmemelidir. Tamamen uyandıktan sonra önce su, daha sonra sıvı gıdalar verilebilir. Ertesi gün normal beslenme programına geçilebilir.
Her şeyden önce kedinizin anestezi aldığını unutmayın ve bu titremelerin neden vücut sıcaklığı ile baş ederken üşüyor olmasından kaynaklı olabilir. Kedilerde kısırlaştırma sonrası bakım ise oldukça önemlidir. Kedinizi operasyon sonrası sıcak tutmanız gerekir.
Kısırlaştırma operasyonu olan kedi eğer dişi ise, kısırlaştırma sonrasındaki veteriner hekimin reçete ettiği antibiyotik tedavisini düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Operasyon sonrasında ise operasyon bölgesini düzenli olarak kontrol etmeli ve olağandışı bir durum gelişirse veteriner hekime başvurmalısınız.
Yavru bir kedi altı saatte bir tuvaletini yapar. Yavru kedinizin yemek yedikten sonra veya suyunu içtikten sonra tuvaletini yapabilmesi için, uygun pozisyona getirerek genital bölgesini ve anüsünü nemli ya da yumuşak bir bezle nazik şekilde ovalamalısınız. Bu işlem kedinin ihtiyacı karşılanana kadar devam edilmelidir.
Ancak bunun yerine verdiğiniz porsiyonu ikiye bölüp günde iki öğün şeklinde vermeniz kısırlaştırılmış kedilerde kilo alımını önlemek adına doğru bir tercih olacaktır. Örneğin günde 300 gram bir öğünle beslenen kediniz için sabah 150 gr. Akşam 150 gr olmak üzere iki öğünde mama verebilirsiniz.
Kısır Kedilerin Beslenme Alışkanlıklarındaki Değişimler
Bu noktada temel olan, kedilerin kısırlaştırma işleminden sonra mutlaka kısırlaştırılmış kedi maması ile beslenmeleri gerektiğidir. Erkek ve dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu ile cinsiyet hormonu üreten organlar alınmaktadır.
Bu reaksiyonlar enjeksiyon bölgesinde şişlik gibi hafif etkilerden kalbin durması, anaflaktik şok ya da ani ölüm gibi ciddi etkilere kadar değişiklik gösterebilmektedir. Ancak yapılan araştırmalara göre bir kedinin arabayla veterinere giderken araba kazasında ölme riski, anesteziden ölme riskinden çok daha yüksektir.
Kısırlaştırma operasyonunun saymakla bitmeyecek olumlu etkilerinin yanında yan etkileri yok denecek kadar azdır. Operasyon sonrası en sık rastlanan komplikasyon, kedimizin iştahının artması ve buna bağlı kilo alma eğiliminde olmasıdır.
Evcil kedilerin çoğu kısırlaştırılmakta ve muhtemelen bunu yapma ihtiyacı hissetmemeleri nedeniyle içeriye idrar püskürtmemektedir. Evin içine idrar püskürtme, kedinin kendini gergin hissetmesinin ve kendisini yine kendine ait kokuyla çevreleyerek güvende hissetmeye gereksinim duyduğunun bir göstergesidir.
Çünkü oraya yakın olan ameliyatlı bölgenin enfeksiyon kapması kedi için çok kötü sonuçlar meydana getirebilir. Kedinin ameliyattan sonra sık sık kucakta taşınmaması ve ameliyat dikişlerine dokunulmaması gerektiği gibi, ameliyatlı bölgenin temizliği zaman zaman kontrol edilmelidir.
9- Operasyon süresi 30-60 dakika arası sürebilir. ( Operasyon komplikasyonları ve beklenmedik durumlar harici olarak ) 10- Operasyona hazırlık zamanı süresi ve dişi kedinin uyanma evresi kullanılan sedasyon ve anesteziye göre değişkenlik gösterebilir.
Ancak, kısırlaştırılmış kedi normal mama tüketirse kilo alımı, idrar yolu sorunları veya enerji düşüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir.
Anestezinin, çocuğun zihinsel ve motor gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden korkmaktadırlar. Bu tip korkuların hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Şu anki bilgilerle anestezinin beyin fonksiyonları üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi gösterilememiştir.
Geçirilecek operasyonun yarattığı kaygılar, korkular, beklenmedik şekilde ortaya çıkan maddi giderler sonucu umutsuzluğa kapılma, çaresiz hissetme ve yaşama motivasyonunun azalması gibi duygular ortaya çıkabilir. Ameliyat sonrası depresyon oldukça sık görülen bir durumdur.
Obstrüktif uyku apnesi, nöbet geçirmek, mevcut kalp, böbrek, akciğer rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, alkolizm, sigara içmek, anestezide kullanılan maddelere alerji, şeker hastalığı, anesteziye reaksiyon öyküsü, aşırı kilolu olmak gibi bazı durumlar risk arttırıcı unsurlar olarak ifade edilebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri