Devlet Memurları Anne ve Babasının Sağlık Sorunları Sebebiyle Tayin İsteminde Bulunabilir.
(5) Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirenler, engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olması halinde talep ettiği yere ataması yapılır.
Devlet memurları isteğe bağlı tayin ve mazeret tayini isteyebilmektedir.
Soru 6) Sağlık özrüne başvuranlar nerelere tayin isteyebilirler? * Görev yaptıkları yerde kalmaları hâlinde kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belirtir sağlık kurulu raporu ile tedavi olmak istediği yere tayin isteyebilir.
ENGELLİLİK DURUMU ÖZÜR GRUBU ÇEŞİDİ
Engellilik durumundan dolayı özür grubu tayini isteyecek öğretmenlerde aranan iki önemli şart bulunmaktadır. Birincisi eğer öğretmenin kendisi engelli ise öğretmenin en az %40 engelliolduğunu raporla belgelendirmesi gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Kol, ayak, bacak, parmak ve omurgalarında kısalık, eksiklik, fazlalık, yokluk; hareket kısıtlığı, şekil bozukluğu, kas güçsüzlüğü, kemik hastalığı olanlar, felçliler, serebral palsi, spastikler ve spina bifida olanlar bu gruba girmektedir.
Devlet Memurları Anne ve Babasının Sağlık Sorunları Sebebiyle Tayin İsteminde Bulunabilir.
Sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretlerinin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.
- Bu kadrolara atanmak isteyen personel, tercih yaparak müracaatta bulunur. Bakanlık tercih sırasına bakmaksızın hizmet puanına göre atamaları tamamlar. - Hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışma süresi esas alınır, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılır.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.
Şehir içi nakil ise, personel görevinden ayrıldığı gün veya ertesi gün göreve başlatılır. Şehirler arası nakil ise, görevinden ayrılış tarihinden itibaren 15 gün mehil müddet izni kullanımına müteakip göreve başlama işlemine başlanır.
Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir." hükmü yer almaktadır.
Sağlık mazereti tayini, döneme bakılmaksızın gerçekleştirilir. Yani sağlık mazereti tayini başvurusu için belirli bir dönem söz konusu değildir. Şartları taşıyan kişiler, her zaman sağlık mazereti tayini başvurusu yapabilir. Başvuru, dilekçe yoluyla gerçekleştirilir.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür. 4 b sözleşmeli personel tayin hakkı 2023 yılında sıkça tarafımıza yöneltilmiştir. Bu konuya ilişkin bir çok idari dava açılmıştır.
Mazeret tayini başvurusu, memurluk yapılan mesleğin bağlı olduğu ilgili kurumca açıklanan tarihlerde elektronik ortamda yapılıyor. Elektronik Başvuru Formuna, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinden “kullanıcı adı” ve “şifre” ile ulaşılabiliyor.
Öğretmenler birinci aşamada 2-8 Ocak 2024 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek. Ön başvurusu onaylananlar, ikinci aşamada 13-17 Ocak 2024 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden eğitim kurumu tercihinde bulunacak. Atamalar 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez.
%50 ve üzeri engel oranı olan ve kurul tarafından uygun görülen bireylere ağır engelli raporu verilir. %40 altında engel oranı olan bireyler ise engelli raporu alamazlar.
Sağlık Kurulu Raporu randevuları ile ilgili işlemler için öncelikle 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) yada 182 nolu telefondan Ek Bina Sağlık Kurulu Heyeti için randevu almak gereklidir. Sağlık Kurulu İşlemleri İçin 182 veya MHRS Üzerinden Randevu Alınarak Müracaat Edilmektedir.
İkinci bölümde yer alan “kanunen bakmakla yükümlü” ifadesi; eş ile 18 yaşından küçük özürlünün anne ve/veya babasını kapsamaktadır. Bu durumda evli olan veya 18 yaşından küçük olup anne ve/veya babası bulunan özürlü ikinci bölüm kapsamında değerlendirilemeyecektir.
Bir yıldan fazla aylıksız izin kullanan memurlar, bir yıldan sonra genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlüsü olarak (eş, anne veya baba olarak) veya gelir testi sonucu tespit edilen statüye göre sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.
Anne-babanın bakımından bütün çocuklar sorumludur. Ancak öncelikle maddi durumu iyi olan erkek çocukların bakma mecburiyeti vardır. Eğer onlar bakmıyorsa kız çocukları da bakmak zorunda olurlar. Ana-baba yoksul düşer veya yaşlanıp çalışamaz olursa, ilgi ve bakım yükümlülüğü çocuklara aittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri