Yani eskilerin bebeğin emzikten düşmesi dediği olay. aslında bebeğin plasentadan erken ayrılması yani. Dekolman Plasenta denilen olaydır.
Gebelerin ciddi fiziksel zorluklara maruz kalabilecekleri mesleklerden kaçınmaları gerektiğini dile getiren Ovalı, “Mesleksel aşırı yorgunluk, uzun zaman ayakta kalma, fiziksel ve mental gereksinimlerin yoğunluğu, çevresel stres, erken doğum ve suların erken gelmesine sebep olabilir.
Gebeliğin ilk üç ayında kanama olması
Rahim içerisinde bulunan bebek, bazı hücreleri ile anneye tutunmaya çalışır. Bu tutunmayı sağlayan yapıya bebeğin eşi, tıbbi adı ile plasenta denir. İşte bu bebeğin eşi ile anne dokusu arasında bazen kanama olur. Bu duruma düşük riski veya tıbbi adı işe abortus imminens denir.
Bunun sebebi %90 oranında genetik (kromozomal) faktörlerdir. Bu durumu yaşamak, sizlerde genetik hastalık olduğu sonucunu asla doğurmaz.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
İlgili 38 soru bulundu
Plasenta previa (Pl. previa) ya da Türkçe adıyla önde gelen plasenta, bebeğin anne ile arasındaki ilişkiyi sağlayan plasentanın, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani servikse daha yakın olmasıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atabilen bir durumdur.
Cinsel ilişki de kanamayı başlatabileceğinden plasenta previalı hastalarda yasaklanır. Takipler sırasında bebek olgunlaşması tamamlandığında veya vaginal kanama ciddi boyutlara ulaştığında doğuma karar verilir. Plasenta previa da doğum sezaryen ile olur.
Vajinal muayene kesinlikle yapılmamalıdır. 37 haftadan önce erken doğum riski yaklaşık 5 kat artmaktadır. Plasenta previa tanısı konulan gebelerin %15'inde doğum 34.haftadan önce gerçekleşmektedir.
Vajinada hafif veya şiddetli kanama: Hafif lekelenme veya kahverengimsi akıntıda dahil olmak üzere ağır kanamaya kadar değişiklik gösterebilir. Kanama birkaç gün içinde gelip gidebilir. Alt karında kramp ve ağrı Vajinadan doku veya sıvı boşalması
Hamile yogası ve kısa yürüyüşler de hamilelik süresinde rahatlama da olur. Özellikle egzersizler konusunda ağırlık içeren spor dallarından uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra koşu yapmak da hamileler için tehlikeli olabilir. Koşu yapmak ve ani hareketler de gebelikte sorun çıkarabilir.
Riskli bir hamilelik olarak değerlendirilen Plasenta Previa diğer bir deyişle plasentanın doğum kanalında önde geldiği durumlarda kanamanın başlaması riski nedeniyle cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır.
Plasentanın yani bebeğin eşinin rahim ağzını ve doğum yolunu kapatması olarak tanımlanan plasenta previa, anne ve bebeğin hayatını riske atabilen bir durum olarak biliniyor.
Plasenta previa ya da halk arasındaki deyişle bebeğin eşinin aşağıda olması plasentanın rahmin aşağısında serviks çıkışında olmasına denir. Serviks rahmin vajinaya bağlanan boyun şeklindeki kısmıdır. Bebeğin eşinin önde olması olarak da tanımlanabilecek plasenta previa, her 200 doğumdan birinde görülür.
Plasenta previa, bebeğin anne karnında beslenmesi, nefes alması ve boşaltım yapması için gerekli olan bağlantıyı sağlayan plasenta isimli dokunun rahim ağzını tamamen ya da kısmen kapatması durumudur. Bu durumda, hamilelik sürecinde ya da doğumda kanama riskinin yanı sıra erken doğum olasılığı da artar.
Nadiren de çok aşağıda yerleşir ve rahim ağzını kısmen ya da tamamen kapatarak, gebelikte ciddi kanamalara, erken doğuma ve normal doğumun gerçekleşememesine sebep olabilir.
3. hafta itibariyle döllenmiş olan yumurtanın rahim içine yerleşmesi gerçekleşir. 40 hafta sonra dünyaya gelecek bebeğinizi meydana getiren ilk hücre (zigot) meydana gelir.
Plasenta gebelikte, anneyle bebek arasındaki besin ve oksijen alışverişini sağlayan ara organdır. Doğumun 3. evresi nde bebek doğduktan sonra kendiliğinden ayrılır.
Gebelikte seyahatin yasaklandığı başlıca durumlar şunlardır: Preeklampsi ( Gebelikte tansiyon yüksekliği-gebelik zehirlenmesi ), Erken membran rüptürü ( doğum zamanından önce su gelişi ), Preterm doğum ( zamanından önce doğum eyleminin başlaması ), plasenta previa ( gebelikte bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması ...
Aşağı İnme / Bebeğin Yerleşmesi
Gebeliğin artık 37. haftalarına gelindiğinde bebek, anne karnında aşağı doğru pozisyon almış ve doğum kanalına doğru yönelmiştir. Aşağı inme durumu yaşandığında annenin karnında belirgin bir değişikliği olur ve bebeğin aşağı doğru indiği dışarıdan bakıldığında da anlaşılabilir.
* Düşük yapma ve erken doğum yapma açısından yüksek riski olmayan anne adaylarının günlük ev işlerini yapmalarında ve eğer çalışıyorlarsa 32. haftaya kadar çalışmaya devam etmelerinde doktorları da onayladığı sürece herhangi bir sakınca yoktur.
Hamilelikte Yataktan Nasıl Kalkmalı? Hamile bir birey sabahları yataktan kalkarken ilk olarak hangi taraftan kalkmak istiyor ise ona göre harekete geçmelidir. Dizlerini karnına çekerek ayaklarını yataktan yavaş yavaş sarkıtmalıdır. Bir kişinin desteği ile oturmalıdır.
Çoğunlukla anne karnında bebeğin hareketliliği anne adayının ne yaptığına bağlıdır. Rahmin dışındaki bebekler gibi rahim içindeki bebekler de sallandıklarında uyurlar. Bu nedenle gün boyu annesi hareketli olduğunda bebek hareketsizleşir, tekmeler fark edilmez. Annesi yavaşladığında bebek hareketlenmeye başlar.
Anal seks ise gebelikte önerilmez. Eğer gebeliğe bağlı hemoroid (basur) probleminiz varsa anal seks sıkıntı yaratabilir. Ancak en önemlisi, anal seks yoluyla rektumda vajina içine doğru bakteri geçişi olur ve durum enfeksiyon riskini arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri