Akdeniz Bölgesi'nin zengin lezzetlerinden biri olan taratorlu piyaz, Antalya'nın en ünlü yemeğidir. Klasik piyazda bulunan kuru fasulye ve soğanın yanı sıra haşlanmış yumurta ve tahinin de renk ve lezzet kattığı taratorlu piyazı mutlaka denemelisiniz.
Antalya'nın Meşhur Tatlıları ve Yöresel Yemekleri
Antalya'nın meşhur tatlıları içerisinde kabak tatlısı, kıvrım tatlısı, tahinli katmer, tahinli un helvası, hamali tatlısı, elmalı baklava, babata keki, taş kadayıf ve Finike muz tatlısı, bergamot reçeli, yanık dondurma, keçi boynuzu pekmezi popüler olanlardır.
İlgili 23 soru bulundu
Düğün, mevlit, cenaze gibi insanların bir araya toplandığı günlerde yapılan veya ev halkının önem verdiği misafirlerine özel olarak hazırladığı Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya'nın en önemli çorbasıdır. Geçmişte düğün yemeği olarak servis edildiği için ''Düğün Çorbası'' olarak da bilinmektedir.
Alanya dan alınacak hediyelikler nelerdir diye gezerken araştırma yaptığınızda karşınıza; Alanya temalı çeşitli tasarımlarla magnet, kupa, anahtarlık, açacak, cüzdan gibi ürünler ve bunların yanında zeytinyağı,otantik takı,turunç reçeli,doğal sabunlar ve ipek dokuma ürünler çıkacaktır.
Meyvecilikte Antalya çok ileridir. En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır. Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır.
Genel yaşam maliyet endeksinin alt endekslerinden kira ve restoran fiyatlarında, listedeki beş şehir arasında en düşük maliyetli olan Antalya'nın, bakkaliye/yiyecek endeksinde İzmir'den daha maliyetli olduğu göze çarpmaktadır.
Portakalla adı özdeşleşen Antalya'da sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir içecek var; PORTAKALATA.
Keçi sayısıyla Türkiye lideri olan Antalya, ıslah çalışmalarıyla da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine öncülük etmeye başladı. Antalya'ya özgü Honamlı keçileri, hayvancılığın gelişmesi için diğer şehirlere gönderiliyor.
Cevizleri serpiştirilir ve sofraya alınır. Kaynak: “Kabak Tatlısı (Antalya Usulü)”, Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya'nın Lezzetleri, Yay.
Antalya 630 km kıyı şeridiyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. İki ova üzerine kurulu şehrin merkezi, Akdeniz sahili boyunca uzanan ova üzerinde bulunur. Diğer ova ise kentin kuzey bölümünü içine alır. Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir.
Antalya erkek giyiminde, başta, kırmızı veya bordo keçeden fes yer almaktadır. Fesin üzerine renkli, uçları püsküllü poşu sarılmaktadır. Sırtta hakim yakalı, önü kapalı “göynek" ya da "mintan” dediğimiz giysi bulunmaktadır. Bu giysi önü düğmeli “camadan” adlı iç yeleği ile giyilmektedir.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi A derecesiyle Türkiye'nin en yaşanabilir ilk 25 ilçesi arasına 22'nci sıradan girmeyi başardı. A- derecesi ile Antalya'nın en yaşanabilir ikinci ilçesi olan Kaş ise Türkiye genelinde 64'üncü oldu.
Evliya Çelebi'ye göre limanı, 200 parçalık gemi alacak büyüklüktedir. İdarî bakımdan Konya'ya bağlı Teke Sancağı'nın merkezi olan Antalya, Osmanlı imparatorluğunun son yıllarında bağımsız sancak haline getirildi.
Verimli oldukça yüksek olan Antalya toprağına buğdaydan mısıra, susamdan pamuğa, portakaldan muza değin her türlü ürün yetişmektedir. Ayrıca, kesme çiçek yetiştirilerek ihraçedilmektedir. Pamuk, yer fıstığı, susam, turunçgiller, muz ve turfanda sebzeler daha çok kıyı kesminde yetiştirilmektedir.
Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişmektedir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Kemer'in meşhur yöresel ürünleri olarak; kavunlu dondurma, turunç reçeli, salça ve sabun çeşitlerini bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri