Uygulama Şekli: Çınar Antipas; %10-15 oranında Çınar Selülozik Tiner ile inceltilerek iki kat halinde; katlar arasında 2-3 saat beklenerek fırça, rulo veya boya tabancası ile tatbik edilir.
Toz, gres ve yağlar solventle silinerek temizlenir. Astarlama: Fırça, rulo veya püskürtme tabancası ile uygulanır. Gerektiğinde Dyo Sentetik Tiner ile inceltilebilir. 8 saat ara ile 2 kat uygulama önerilir.
Rulo veya fırça ile uygulama kıvamına getirmek için %5-10 oranında Filli Boya Sentetik Tiner ile inceltilebilir. Havasız (airless) püskürtmede, Filli Boya Sentetik Tiner ile %10-20 oranında inceltilmelidir.
Antipas Boya Hangi Tinerle İnceltilir? Antipas boya inceltme işlemi için kullanılacak tiner, boyanın türüne göre değişir. Sulu bazlı antipas boyalar için su, yağlı bazlı boyalar için ise mineral tiner veya sentetik tiner kullanılabilir.
Sentetik alkid reçine esaslı, pas önleyici, iç ve dış mekanlardaki, her tür demir ve demir türevi metal yüzeylerin, atmosferdeki korrozif etkilerden dolayı paslanmasının önlenmesi için, son kat boyaların altında kullanılan, yapışma ve dayanım özelliklerine ve yüksek örtme gücüne sahip bir astar boyadır.
İlgili 21 soru bulundu
Sentetik tinerler, selülozik tinere göre daha az etkilidir. Sentetik tinerlerin selülozik tinerlere göre plastik yüzeyler ile insan bedenine daha az etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle selülozik tinerlerin aksine sentetik tinerler, plastik şişelerde güvenle saklanabilir. Uçucu özelliği daha azdır.
Selülozik tiner de diğer tiner çeşitlerine nazaran çok daha uçucudur. Bu nedenle kullanımı sonrasında geride yağ bırakmaz. Sentetik tiner ise yağlı olmasından kaynaklı olarak boyanın kuruma süresini de uzatır. Bahse konu tinerin temizlenmesi için de bol su ve sabuna ihtiyaç duyulur.
Sentetik Tiner: Sentetik bazlı boya ve vernikleri inceltmek için kullanılır. Selülozik Tiner: Selülozik bazlı boya ve vernikleri inceltmek için kullanınır. Selülozik tineri plastik kapta muhafaza etmeyin.
Nasıl ki selüloz bazlı boyanın inceltilmesi için sentetik tiner kullanılmıyorsa, sentetik boyanın inceltilmesi için de selüloz bazlı tiner kullanılmaz. Selülozik tiner, selüloz bazlı boya ve verniklerin inceltilmesi için kullanılan bir kimyasaldır. Diğer boya türleri ile bu tinerin kullanımı uygun değildir.
Korunacak metal yüzeyler fırça veya pistole ile boyanabilir. Çok korozif ortamlarda iki kat koruyucu astar gerekebilir. 24 saat sonra uygulama yapılmalıdır. için %25-30 arasında çeşme suyu ile inceltiniz.
Antipas boya, paslanmış demiri koruma altına alır ve pas oluşumunu önler. Bu tür boyalar, demirin yüzeyine yapışarak hava ve suya karşı bir bariyer oluşturur. Bu sayede demirin daha uzun süre paslanmaması sağlanır. Antipas boya iyice kuruduktan sonra, demirin üzerine istenilen renkte bir boya uygulanabilir.
Permolit Monotip Renkli Antipas Boya Solvent bazlı, alkid bağlayıcı esaslı olup kurşun içermez, yarı mat ve parlak olarak iki farklı forma sahiptir. Antikorozif ve sentetik astar özelliklerine sahip olması yanında son kat boya özelliğini taşır.
Fırça ve rulo uygulamasında 1 L Özel Antipas 50-100 ml Dyo Sentetik Tiner ile inceltilir.8-12 saat ara ile iki kat uygulama önerilir. İki katta yüzeye bağlı olarak; * 3 kg ile 11,2 – 15,0 m2 alan astarlanabilir. ** 20 kg ile 75 - 100 m2 alan astarlanabilir.
Çarpraz katlar halinde 2 veya 3 kat olarak uygulanır. Solvent buharlaşması için katlar arasında 5'er dakika beklenmelidir. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Selülozik Tiner ile %10 - 15 oranında inceltilir.
Yağlı boyada genellikle sentetik tiner çeşitleri kullanılır. Yağlı boya tiner karışım oranı genel olarak % 10 olarak kabul edilir. Yani 1 lt yağlı boya için kullanılacak tiner 0,1 lt'dir.
Uygulama araçlarına göre, %10-20 oranında “Plas'coll Sentetik Tiner” ile inceltilerek ürün uygulama viskozitesine getirilmelidir.
Solvent bazlı ürünlerde kullanılan incelticidir. Sentetik esaslı tüm boya, vernik ve astarların uygulamalarında inceltici olarak güvenle kullanılır. Ayrıca sentetik esaslı boya uygulama araç ve gereçlerinin (fırça, rulo, uygulama tabancası, spatül vb.)
Selülozik sistemlerin inceltilmesi için özel olarak hazırlanmış bir solvent karışımıdır. Selülozik bazlı boyaların yanı sıra poliüretan, akrilik ve endüstriyel boya, astar ve verniklerin inceltilmesi için tasarlanan özel tinerdir. Bu uygulamalarda kullanılan aletlerin temizlenmesinde güvenle kullanılır.
Selülozik tiner daha uçudur ve geride yağ bırakmaz, sentetik tiner yağlı olduğu için boyanın kuruma süresini uzatır. Her ikisi de kafa yapar ama selülozik tiner daha etkilidir :) Her ikisi de doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Bu yüzden genellikle saydam olmayan veya yarı saydam kutularda gelir.
Sentetik tiner keskin bir tiner olmadığından dolayı cilde veya yüzeydeki boyaya zarar vermez. Bu durumda dikkat edilmesi gereken kısım bekletilme süresidir, yüzeyde uzun süre beklemesi matlaşmaya yol açabilir. Sentetik tiner, herhangi bir yüzeye bulaşan boyaları silmek için kullanılabilir.
Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Kullanacağınız boya su bazlı bir boya ise su ile, sentetik bir boya ise tiner ile inceltilmelidir. Bazı boyalarda ise inceltme önerilmemektedir. Eğer inceltilmeden direkt uygulama talimatı var ise, bu talimata da mutlaka uyunuz. Boyanızın ne oranda inceltileceği, aldığınız ürünün ambalajının üzerinde belirtilir.
Selülozik boya sentetik boyaya göre daha hızlı kurur. Her iki boya çeşidinin de doğrudan güneş ışınlarından korunması gerekmektedir. Sentetik boyamalar ve vernik inceltmeler için sentetik boyalar kullanılırken selüloz bazlı boyama işlemleri ve vernik inceltme uygulamaları için de selülozik boyalar, tinerler kullanılır.
Sentetik boyalar her tür yüzeye kolayca tutunabilen boyalar olduğu için selülozik boyaların üzerine sentetik boya uygulanabilir.
İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır. Uygulama için hazırlanan karışım 5-7 saat içine kullanılıp bitirilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri