öksürüğü tüm ilaçlardan daha hızlı bir şekilde kesen ve boğaza çok iyi gelen mucize karışım. özellikle zencefilli balı sade olarak tüketemeyenler için çok güzel bir alternatiftir. sıcak sütün içine önce bal katılır daha sonra sütün tadını acılaştırmayacak kadar zencefil serpiştirilir ve bir güzel karıştırılır.
Bu lezzetli ve şifalı karışım maske olarak kullanıldığında hafif cilt sorunlarını önleyerek daha dinç ve ışıltılı bir görünüme sahip olmanızı da kolaylaştırabilir. Süt zencefil bal karışımı faydaları arasında ise nezle ve gribe iyi gelmesinin yanında özellikle karaciğeri temizlemesi de bilinmektedir.
Toz zencefilin çay ya da farklı formlarla kullanımı, emziren annelerin sütünü artırmada çok etkili olur. Şeker kamışı suyu ile karıştırılarak kullanıldığında, mide tahrişini iyileştirmeye yardımcı olur.
Evet, Ballı Zencefil Boğaz Ağrısına İyi gelir.
Soğuk algınlıkları ile ilgili hastalıkların tümünde (Grip, nezle)hem iyileştirici hem de bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterir. Ballı Zencefilin faydalarından biri de sindirim sistemini ile ilgilidir.
İlgili 31 soru bulundu
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Zencefil, akciğerlerden zararlı maddeleri atar
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebilir ya da su içinde bekletilerek tüketilebilir.
öksürüğü tüm ilaçlardan daha hızlı bir şekilde kesen ve boğaza çok iyi gelen mucize karışım. özellikle zencefilli balı sade olarak tüketemeyenler için çok güzel bir alternatiftir.
Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Zencefil çok güçlü bir besin olduğundan sindirim sistemi güçsüz olan bireylere tüketilmesi önerilmez. Zencefil, midede yanmaya ve ekşimeye sebep olabilir. Zencefil bağırsak hastalıkları, ülser hastalıkları ve bağırsak tıkanıklığı olan hastalara tavsiye edilmemektedir.
Ilık süt - bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.
Ballı süt içmek, serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres hormonu olan kortizol seviyesini düşürür. Balın içerisindeki enzimlerin duygudurum kaldırıcı rolü vardır. Ballı süt, gevşemeye yardımcı olarak stresi azaltır.
İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu tarifi mutlaka her sabah kahvaltıdan sonra tüketin. Tükettiğiniz bir fincan zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır ve temizler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur.
Taze zencefili soyup dilimleyin. Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
Bir bardak sıcak suya 20-40 gram (g) taze zencefil dilimleri ekleyerek yatıştırıcı bir zencefil çayı hazırlayın. İçmeden önce birkaç dakika demlenmesine izin verin. Tadı iyileştirmek ve öksürüğü daha da yatıştırmak için bal veya limon suyu ekleyin.
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Günde bir defa, 1 bardak sütün içine 1 çay kaşığı zencefil veya zerdeçal katabilir veya 1 tatlı kaşığı bal (eğer bala alerji yok ise) ile 1 çay kaşığı toz ya da taze zencefili karıştırıp macun kıvamına getirebilirsiniz.
Ballı süt, solum yolu hastalıklarının kısa sürede iyileşmesi için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de şiddetli öksürüğü hafifleterek boğazları yumuşatmaktadır.
C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir. Bu durumda bir uzmana başvurmak gerekebilir.
Saraçoğlu, keçiboynuzu suyunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak tüketilmesini tavsiye ediyor. Keçiboynuzu kürü içerdiği etken maddeler sayesinde bronşları temizler. Nefes darlığı, öksürük ve balgam sorunları için adeta doğal bir reçetedir.
Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir. Keçiboynuzu, akciğerlerde detoks etkisi yaptığı gibi temizleme görevi görüyor. Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor.
Balgamlı öksürük yaş öksürük olarak da bilinir. Balgamlı öksürük zatürre (pnömoni), akciğer apsesi, tüberküloz ve veremdir. Balgamlı öksürük, ateş, mide bulantısı, genel olarak vücut ağrısı ya da göğüs ve sırt bölgesinde ağrı gibi belirtilerle birlikte seyrediyorsa mutlaka uzman tarafından muayene edilmelidir.
Sıcak su, boğazın yumuşamasına ve balgamın atılmasına yardımcı olur. Bitki çayları ise hem boğaz tahrişlerini azaltır, hem de balgam söktürücü bir etki verir. Kekik çayı, papatya çayı ve nane çayı balgam söktürücü etkisi en yüksek olan çay çeşitlerindendir.
Bunun yanı sıra sürekli balgam çıkarmak kistik fibroz, kalp yetmezliği, akciğer apsesi gibi hastalıkların belirtileri arasındadır. Sürekli balgam çıkarmak akciğer kanseri gibi çok önemli sağlık sorunlarından birinin de belirtisi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri