Antoryum Çiçeği: Aşkın ve Zenginliğin Sembolü Ilık ortamı seven antoryum çiçeği bakımı için sıcaklık oldukça önemlidir. Güneşi de seven çiçek karanlık ortamlarda kalırsa küskünleşip, solabilir. Saksı seçimi de uygun yapılırsa bakımı kolay bir bitkidir. Antoryum çiçeği çoğaltma işlemi için de uygundur.
Antoryum Nasıl Bir Ortamda Yetiştirilir? ⏩ Doğuya bakan pencere önü, pencere tülünden filtrelenerek gelen sabah güneşi, ortamın nemli ve havadar olması, Antoryum'un en sevdiği ortam gereksinimleridir. 15 dereceden serin veya 25 dereceden sıcak günlerde, bitkinizi ev içi hava cereyanından korumalısınız.
Antoryum suyu ve nemi çok sever ama fazla yapılan sulama da köklerinin ürümesine neden olur. Kış aylarında antoryum bakımı için haftada bir kez sulama yapmak yeterli olacaktır. Antoryum çiçeği üstünde çiçekler solunca budanmalıdır ve budanan yer hava almamalıdır bunun için mum gibi bir şey yardımıyla mühürlenmelidir.
C: Antoryum çiçeğinin sulama aşamasında özenli ve titiz olmanız gerekir. Çiçeğinizin sağlıklı kalması ve daha uzun ömürlü olması için çiçeğinizi yaz aylarında haftada iki veya üç kere sulamalısınız. Kış aylarında ise haftada bir kez yapacağınız sulama işlemi çiçeğiniz için yeterli olacaktır.
IŞIK: Aydınlık bir odada direkt güneş ışığı almadığı bir konum tercih eder. Direkt güneş ışığı antoryum çiçeğinin kırmızı renkli çiçeklerine zarar verecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Antoryum çiçeği sulama miktarı haftada 1-2 kezdir. Sulama yapmak için çoğu bitkide olduğu gibi toprağın nemine bakarak karar vermek en doğru yöntemdir. Antoryumlar nemli havayı sevdiği için eğer petekler yüzünden özellikle kışın kuruyan bir atmosferde olacaksa peteklerinize suluklar koyarak havayı nemlendirebilirsiniz.
Bu bitkiyi 15 dereceden serin ya da 25 dereceden daha sıcak olan günlerde ev içinde bakıyorsanız, cereyandan korumalısınız. Güneş görmeden bu bitkinin çiçek açması mümkün olmayacaktır. Antoryum bitkisi, 4 saat kadar güneş alması gereken bir çiçek türüdür.
Antoryum çiçeğinin saksısının büyük olmaması gerekmektedir. Antoryum çiçeği büyük saksıları sevmez. Antoryum çiçeği uzun ömürlü bir çiçek türüdür. Antoryum çiçeği en düşük 20 derecede yaşayabilen bir çiçek türüdür.
Kuzey Arjantin, Karayipler ve Kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde bulunan bu bitki, birçok tropikal bitkiden daha uyumludur. Uzun ömürlü bir bitkidir. Ateş kırmızı rengiyle dikkat çeken antoryum çiçeğinin yüksekliği 50-80 cm arasındadır. Antoryum çiçeği ayrıcı mor, açık kırmızı ve pembe renklerde de bulunur.
Kırmızı Antoryumun Anlamı
Kırmızı antoryum: Aşkın zarafeti ve ateşli bir aşk anlamını ifade eder.
Antoryum Nasıl Çiçek Açtırılır? Bu çiçeğin en büyük doktoru güneştir. Bitkinizi yeteri kadar güneşlendirmelisiniz. Güneş ile yeteri kadar ısınan yapraklar ve toprak, antoryumun yıl boyunca çiçek açmasını sağlar.
Antoryum bitkisi “Eril mutluluk” olarak bilinir. Bu bitki türünü özellikle yatak odasında bulundurmak erkeklerde verimliliğin ve libidonun artırılması için önerilir.
Ülkemizde Antoryum bitkisinin yetiştirildiği popüler olarak pek bilinmez ancak bu bitkiyi yetiştirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Oldukça güzel bir görüntüsü olması nedeni ile bahçe ve ev süslemelerinde başköşeyi kapan çiçeklerden biridir.
Botanik biliminde Anthurium Andraeanum olarak bilinen ve Flamingo çiçeği de denen Antoryum bitkisi, sayıları 1000'i bulan Arum çiçek ailesine aittir ve dünya üzerindeki en dayanıklı ve uzun ömürlü çiçeklerden bir tanesidir.
Sıcaklık İsteği: Çok fazla soğuk ve sıcak hava çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar verir. Yetiştiriciliğinde en çok dikkat edilecek husus kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmamasıdır. Toprak İsteği: İyi drenaj özelliğine sahip karışımlar kullanılmalıdır.
Gösterişli İthal Antoryum ve Özellikleri. Çiçekler hoş kokuları ile ortama ferahlık katan malzemeler arasında yer alır.
Antoryum çiçeğinin saksı değişimi nisan ve mayıs aylarında yapılabilir. Antoryum çiçeğini yaprakları solduktan sonra budayabilirsiniz. sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır. Çiçeklerin budandığı yerin hava almasına engel olmanız gerekir.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Çiçeğin bulunduğu ortamdaki ısı, hava ve ışık kalitesi de bunlara ektir. Çiçek böceklenmesinin temel sebeplerinden biri de fazla sulamadır. Sulamaya bağlı olarak artan solucan ve sinekler böcekleri de beraberinde getirir. Bununla karşılaşmamak adına sulama periyodlarınızı düzenli hale getirmelisiniz.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Bitkiler gündüzleri fotosentez, geceleri ›ş›k enerjisi olmad›ğ› zaman solunum yapar. Bitkiler gündüzleri solunum yaparken karbon dioksit al›r ve oksijen verir; geceleri ise oksijen al›p karbon dioksit verir.
Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak beyaz, pembe ve kırmızı renk çeşitleri mevcut.
Bu yüzden kullanılan diğer bir adı da Noel yıldızıdır. Çiçeğin, yıldız şeklinde yaprak deseni Betlehem Yıldızı'nı ve kırmızı rengi, İsa'nın çarmıha gerilişi ile kurban edildiği sırada akan kanı temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri