Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Felsefe Grubu öğretmeni olarak atanabilmek üzere Pedagojik Formasyon Programı'na başvuru için öğrencinin 16 kredilik Sosyoloji, 16 kredilik Psikoloji dersi (alınan dersler SOS ve PSİ kodlu olmalı) almış olması gerekmektedir.
Felsefe lisans programı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009 yılında açılan bir programdır. Felsefe lisans programı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile öğrenci kabul etmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş, her gelir ya da her meslek grubundan insanın üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir.
KDK: Açıköğretim öğrencileri de öğretim sürecinde formasyon alabilir.
Bu bölümden mezun olan öğrenciler; Araştırmacı, Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
Dershanelerde çalışan felsefe sosyoloji mezunu rehber öğretmenler incelenebilir.
Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir.
Hayır. Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
ODTÜ Felsefe Bölümü üyeleri ülke çapında tanınan ve uluslararası endekslerde anılan Bilim ve Teknik Dergisi, Felsefe Dünyası, Felsefe Tartışmaları gibi dergilerde yayın kurulu üyeliği, hakemlik, editörlük gibi çeşitli görevler almışlar ve halen benzeri görevleri yürütmektedirler.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Öğretim Üyesi maaşı aylık ortalama 48.200 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Öğretim Üyesi maaşı 38.600 TL iken, en yüksek ise 97.600 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
2023-2024 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan, 4105 TL (Dört Bin Yüz Beş Türk Lirası) 02.01.2024/ 02.02.2024 tarihleri arasında aşağıda belirtilen hesap numarasına açıklama kısmına İsim Soy isim ve Formasyon Öğrenci Numarası yazılarak yatırılacaktır.
Sınıfta formasyon dersi almayı uygun görürken, açıköğretim ve uzaktan eğitim alan öğrencileri için mezun olma şartı getirmiştir. Dolasıyla Yüksek Öğretim Kurumu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı karar vermiştir.
Aynı zamanda bölüm mezunları, formasyon olarak okullarda tarih ve felsefe öğretmenliği yapabilirler.
Açık öğretim fakültesinden mezun olanlar, eğitim aldıkları bölüme bağlı olarak farklı sektörlerde istihdam edilebilir. İşletme ve iktisat mezunları, özel sektörde şirketlerin finans ve muhasebe departmanlarında çalışabilirken, adalet mezunları, kamu sektöründe adliyelerde ve noterlerde iş bulabilirler.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
İşletme Bölümü Mezunları günümüzde en çok bankalarda iş bulabilmektedir. Konaklama İşletmeciliği : Bölüm mezunları, konaklama işletmelerinde, seyahat acentalarında ve turizmle ilgili tüm kamu kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri