Geçmek için finalden en az 13,5 puan almanız gerekiyor.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım? Finalden tam not aldıklarında dersten geçmeleri yeterli oluyor. Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
İlgili 32 soru bulundu
Vizenin yüzde 30 u, finalin yüzde 70 i alındığına göre. Ortalamanın en az 50 düşmesi gerekir... Genelde 50 ile geçebilirsin...
çan eğrisi yok mu. sınıfın ortalamasına bağlıdır işte. final sınavının yüzde 70 i alınıyo sanırım. belki 50 alsan da geçersin. yüzde 70 se. 50 de 35 yapar. 35 sınıf ortalamasının altında değilse dönem ortalamasıyla geçersin.
Buna göre vizeye girmeyen finale girebilecek. Ancak vizenin finale etkisi yüzde 40 olduğu için bu sınava girilmemesi halinde final sınavından yüksek not alınması gerekecektir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur.
Ders başarı puanınınız ara sınavın %30'u, dönem sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
2022 - 2023 AÖF SINAV GEÇME NOTLARI
AÖF sınav geçme başarı notunun alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınıfın altında olan öğrencilere FF harf notu verilmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
h) (Değişik: Senato-11/3/2020-2/2) Dersin dönem sonu/yılsonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir. bütünleme sınav hakkı verilmez.
Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır. Final sınavına girmeyen öğrencilerimiz, bütünleme sınavlarına girmeleri için geçerli mazeretlerinin olması gerekmektedir.
Dersten tamamen kalıyorsunuz. Vizeden kalmayıp finalden kalma gibi saçma bir şey yok. Bu yalnızca Büt için geçerli bir şey. FF aldıysanız seneye derslere girmezsiniz, sadece sınavlarına girersiniz.
Türkiye üniversitelerinde final sınavına herhangi bir nedenden dolayı giremeyen bir öğrenci arkadaşımız, umutlarını büt sınavına bağlayabilir. Bütünlemeye girme şansı var. Her üniversitenin ve hatta bölümün kendi kural ve yönetmelikleri olabiliyor ama çoğu üniversite bütünleme sınavına girmeye izin verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri