API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
API'ler, iki yazılım bileşeninin belirli tanımlar ve protokoller aracılığıyla birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan mekanizmalardır. Örneğin, meteoroloji müdürlüğünün yazılım sistemi, günlük hava durumu verilerini içerir.
API nedir sorusuna kısaca; bir uygulamanın verilere, sunucu yazılımına veya diğer programlara ulaşabilmek için kullandığı bağlantı arayüzüdür denilebilir. Birçok veri, tekrar altyapı oluşturmaya gerek kalmadan web üzerinde veya akıllı telefonlarla API'ler sayesinde kolayca alınabiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
American Petroleum Institute (API) standartları matkap ucu gibi en küçük parçada dahi ekosistemin korunmasına yönelik küresel öncelikleri gözeten kılavuzlar, standartlar, özellikler, uygulamalar, bültenler ve teknik raporlarla kanıtlanmış sağlam mühendislik ve işletim uygulamalarını savunur ve sunar.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
Hedef API düzeyi, uygulamanızın farklı Android sürümlerinde nasıl çalışacağını belirtir. Uygulamanızın yeni bir API düzeyini hedeflemek üzere yapılandırılması, kullanıcıların önemli güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmelerinden yararlanmalarını sağlar.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
API (Application Programming Interface), özellikle web tabanlı sistemlerde farklı uygulamalar ve platformlar arasındaki veri alışverişi ve işlevsellik için kullanılır. REST API, belirli standartlara ve prensiplere dayanarak istemciler ve sunucular arasında HTTP protokolü kullanarak kaynaklara erişim sağlar.
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
UI testlerinden farklı olarak, API testi 1 GUI olmadan mesaj katmanında gerçekleştirilir. Bu süreçler için SoapUI 2, Tricentis 3, Katalon 4, Postman 5 gibi araçlar kullanılabilir.
Özel güvenlik bilgileri (APIS) ülkelerin yolculardan uçuştan önce ya da uçuş sırasında havayolu firması tarafından alınmasını istediği pasaport bilgileri ve kişisel bilgilerdir.
Uygulama programlama arayüzü (İngilizce: application programming interface, kısaca API), bir yazılımın başka bir yazılımda tanımlanmış işlevlerini kullanabilmesi için oluşturulmuş bir tanım bütünüdür. API; web uygulaması, işletim sistemi, veritabanı, donanımlar yahut yazılım kütüphanesi için kullanılabilir.
API çalışma prensibi şu şekilde sıralanabilmektedir: Cep telefonundan bir uygulama kullanıldığında, uygulama öncelikte internete bağlamakta ve verileri sunucuya göndermektedir. Ardından sunucu bu verileri alarak yorumlamakta, gerekli işlemleri yapmakta ve telefonunuza tekrar göndermektedir.
Şifreleme API lisansı yalnızca e-Yazışma Projesi kapsamında şifreli paket oluşturma ve şifreli paketin şifresini çözme amacıyla kullanılmaktadır. Lisans dosyası farklı şifreleme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılamaz. Şifreleme API lisans ücret bilgisine fiyatlandırma sayfasından erişebilirsiniz.
API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü), bir yazılımın yeteneklerini başka uygulamalar tarafından kullanılabilir hale getiren araçtır.
Postman, API (Application Programming Interface) testleri yapmak, geliştirmek ve belgelemek için kullanılan popüler bir platformdur. Eğer postman'e yeni başlamak istiyorsanız ve temel olarak terimlere ve koleksiyon oluşturmaya aşina olmak istiyorsanız blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz .
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü), karmaşıklığı yazılım geliştiricilerden gizleyen, kodları düzenleyen ve bileşenleri yeniden kullanılabilir hale getiren bir mekanizmadır.
API testi, bir uygulamanın işlevselliğini, güvenliğini, performansını ve güvenilirliğini doğrulamanın yanı sıra, uygulamanın iş mantığını ve veri yanıtlarını analiz etmenin bir yoludur. API testi, yazılım geliştirme sürecinde önemli bir rol oynar.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
Yoğunluğu 1 gr/cc olan suyun API değeri 10 olarak kabul edilip, API=(141,5/SG)- 131,5 şeklinde formüle edilmiştir. SG (Spesifik Gravite) “Petrol Yoğunluğu/Su Yoğunluğu” anlamına gelir. Hafif petrolün, API gravite değeri daha büyükken, yoğunluğu yükseldikçe API gravite değeri düşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri