Yapı Aplikasyon Projesi, diğer bir adıyla HUS (Harita Uygulama Sorumluluğu) projesi (SHKM) Serbest Çalışan Harita ve Kadastro Mühendisleri tarafından hazırlanan planlardır.
Aplikasyon Krokisini Kim Hazırlar? Lihkab tarafından yapılır. Lihkab dan alınan Kroki resmî belge yerine geçer.
4. Mimar tarafından hazırlanan Yapıya ait Mimari Proje ilgili idare tarafından kullanılan koordinat sistemine göre sayısallaştırılarak Yapı Aplikasyon Projesi düzenlenir.
– Aplikasyon için gerekli teknik belgeler kadastro müdürlüğünden temin edilir. 2. b) Talep kadastro müdürlüğü tarafından karşılanıyorsa; – Kadastro müdürü ya da ya da görevlendireceği personel tarafından, gelen talep değerlendirilir.
Kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesine denir. YAPI APLİKASYON BELGESİ NEREDEN ALINIR ? Aplikasyon krokisi , parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.
Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
○ Aplikasyon işlemi, önce D, sonra A bina köşelerinin araziye işaret edilmesi suretiyle yapılır. Şantiyelerde uygulanan yöntem a. Bu amaçla I, II sınır çizgisine 5 ve 14 metre, I, IV sınır çizgisine ise 3 metre uzaktan paralel doğrultular jalonlanır.
Noktaların aplikasyonu, nokta bir doğru üzerinde veya nokta doğru dışında olmak üzere uygulamada iki şekilde karşımıza çıkar. Nokta doğrunun dışında ise aplike işlemi bağlama yöntemi, dik koordinat yöntemi ve kutupsal yöntem olmak üzere üç şekilde yapılır.
Sınır Tespiti Kimler Tarafından Yapılır? Sınır tespit işlemi, sadece tek başına yapılıp resmî işlemlerde kullanılacaksa bu işlem LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Büroları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Röperli kroki; parsel ya da ada yapılarının yeri değişmeyecek, sabit şekilde ölçülerinin yazılmış olduğu kroki tipine denir. Ölçümlerin doğru alınması ve kroki üzerinde doğru şekilde işaretlenmesi gerekir.
Bunun için bir lihkab bürosuna tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, çap (çap nasıl alınır buradan bakabilirisniz) ve vekil iseniz vekalet fotokopisi ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. 1000m² ye kadar olan parsellerde 630TL harcı bulunmaktadır. 2 ila 4 gün içerisinde evrak hazırlanıp size bildirilir.
Aplikasyonu yapılan parselin, zeminde belirli olan veya işaretlerle belirlenmiş sınır noktaları, etrafında mevcut yapı, elektrik direği, kuyu, imar poligonu vb . noktalardan röperlenir ve ölçüler aplikasyon krokisinde gösterilir.
Mimar ve İnşaat mühendislerinin hazırladıkları mühendislik projelerinin aplikasyon elemanlarının (kolon köşe noktası-kolon aksı v.b.), mimari vaziyet planına göre ve belli bir koordinat sistemine göre, zemine işaretlenmesi işlemidir.
Bu işlem için öncelikle tapu kadastro müdürlüğüne başvurulur, buradan ilgili belediyeye veya il idare kuruluna görüş sorulur, eğer belediye veya il idare kurulundan onay verilirse son aşama olarak tapu sicil müdürlüğüne müracaat edilir ve birleştirme işlemi sonuçlandırılır.
Parsel ve pafta sorgulaması işlemini e-Devlet uygulaması veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) web sitesi tkgm.gov.tr üzerinden 7 gün 24 saat yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanarak, TAKBİS sorgulaması yaparak parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İmar adalarını yerde işaretleyebilmek için, uygulama haritası üzerinden alınan ölçüleri yazmak suretiyle düzenlenen krokiye ada uygulama krokisi denir. Adanın büyüklüğüne göre, ya doğrudan harita üzerinden çıkarılan şekil veya büyütülerek elde edilen şekil kroki olarak kullanılır.
Taşınmazların mülkiyet sınırlarının zeminde belirlenerek aplikasyonunun yapılması işlemine yer tespiti de denilmektedir. Aplikasyon (yer tespiti), tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yeniden belirtilmesidir.
Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine denir. Aplikasyon, harita veya planların yapımı amacı ile arazide tesis edilmiş olan poligon noktası vb. gibi sabit noktalardan yararlanılarak yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri