“Türkiye'de garanti süresi 2 yıl”
Tüketiciler için çok ciddi bir avantaj olan uygulama, yurt dışı satın alımlarında geçerli değil. Üstelik sadece 1 yıllık ek avantajı değil, cihazın satış sonrası garantili hizmetlerinden de hiç yararlanamadıkları için 2 yıllık garanti süresinin tamamını kaybediyorlar.” dedi.
Uluslararası Apple Garantisi var 12 ay boyunca ister Türkiye'den alın ister Almanya'dan bu garanti olduğu sürece sorun olmaz.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Ürünün tamamı, tüm parçalarıyla birlikte Şirketimizin garantisinin kapsamındadır. Ürünün garanti süresi içinde bozulması durumunda, onarım süresi garanti süresine eklenir. Bir ürünün onarım süresi 20 günü aşamaz.
İlgili 28 soru bulundu
Bu konuda bilgi veren Apple Türkiye temsilcisi, “Haber doğru. Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil.
Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır. Örnekte de gördüğünüz gibi, eğer model numarasında T ve U harfleri bulunuyorsa, telefonunuz Türkiye için üretilmiş ve size ulaşmış demektir.
Yönetmelik gereksinimleri nedeniyle bu garanti, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak Türk vatandaşları dışındakilere Türkiye'de servis kapsamı sağlamamaktadır.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
A2896 ise Çin, HK için üretilen 14 Pro Max aldırmışsınız ve garantisi geçerli değil. Bahsedilenler: @Umut K. Arkadaşlar. Pro da A2890, Pro Max de ise A2894 modelleri dışında ülkemizde garanti yok.
Yurtdisi iphonelarin tr'de garantisi gecerlidir. Trde satilan model numarasi olmak zorunda ve kesinlikle orijinal fatura olmak zorunda.
Türkiye'de garantisi geçen Tayland 'dan a2894 model iPhone 14 promax satın aldık.
Garanti için fatura şart arkadaşlar... Kullanabilirsiniz.
İphone 14 Pro Max A2894 Modeli diğer ülke ve bölgelerde üretimi yapılmaktadır. En çok kullanılan yurdışı İphone 14 Pro Max model numaralarını bilgimiz dahilinde inceledik. Bu modellerde sadece A2894 olan modelin Türkiye'de 1 yıl garantisi bulunmaktadır.
Aksesuar ürünlerinde fatura getirmeniz gerekmektedir. iPhone, iPad ve Mac'lerde seri numarasından garanti sorgulaması yapılabildiği için fatura getirmeniz gerekmemektedir. Özel durumlarda servis bölümü fatura talebinde bulunabilir.
Uluslararası Garanti Servisi kapsamında, üretim hataları üzerine bozulabilecek parçalar ücretsiz olarak onarılırken, kullanım hataları yada garanti süresinin bitmesinden sonra oluşan hatalar, servisin alındığı bölgedeki politika ve yönetmelikler doğrultusunda ücretli olarak işlem görecektir.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır. Ancak, pasaport ibraz edilmeden telefon açılmaz.
Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı bir üretici garantisidir. Uygun olmayan mallar da dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, Türk tüketici kanununda sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.
“(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir. Değişim işlemine ilişkin başvuruda değişimi yapan firmadan alınan değişim belgesi sunulur.
E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.
za. . za, Güney Afrika'nın internet kod harfleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri