Kaynatılmış ılıtılmış suyun beslenme tablosunda belirtilen miktara uygun olarak biberona doldurun. Üzerine de beslenme tablosundaki su miktarına uygun miktardaki ölçek sayısına göre mamasını ekleyin. Biberonun ağzını kapatın ve kutu üzerinde belirtildiği şekilde çalkalayın.
Her yerde kullanıma uygun pratik yapısıyla anne babaların kolaylıkla taşıyıp kullanabileceği Sıvı Aptamil Çocuk Devam Sütü, içime hazır 200 mililitrelik şişesiyle oda sıcaklığında veya benmari usulü ısıtılarak kullanılabiliyor.
Doktorunuza danışarak bebeğinizin ihtiyaçlarına en uygun maddeyi seçebilirsiniz. Eğer formül süt ile takviye yapılacaksa annelerin akıllarına sıkça, “Anne sütü ve formül sütü aynı kapta karıştırarak mı vermeliyim?” sorusu gelir. Ayrı ayrı vermeniz çok daha iyi olacaktır.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Bebeğiniz 0-6 Aylıksa
Her 30 ml su için 1 ölçek Aptamil 1 Bebek Sütü kullanmalısınız. *Aptamil 1 bebek sütü doktorunuzun önerisine göre doğumdan itibaren bebeğinizin 6 ayı dolana kadar kullanılır. 6 ayı dolduktan sonra Aptamil 2 devam sütüne geçiş yapabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Suyun bebeğe hiçbir zararı bulunmuyor. Ancak, bebeğe su verilmemesinin temel sebebi, zaten çok az miktarlarla beslenen bebeğin anne sütü yerine su içmesinin önüne geçmek. Buna karşın, bebek anne sütü haricinde mama gibi ek bir gıda alıyorsa, bebeğe su vermek gerekebiliyor.
Kutunun üzerinde belirtilmiş miktarda kaynatılmış suyu biberona doldurun. Biberonun içine, kutunun üzerindeki beslenme tablosunda belirtilen miktarda Yeni Aptamil Çocuk Devam Sütü koyun. Biberonun ağzını açıp emziğini takın. Devam sütünü içme sıcaklığına kadar soğutun.
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Aldığınız açılmamış ürünü kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Açıldıktan sonra Sıvı Aptamil 1 Bebek Sütü 24 saat içinde, Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü ve Aptamil 1 yaşından itibaren Çocuk Devam Sütü 48 saat içinde tüketilmelidir.
Mama hazırlamak için su önceden kaynatılıp yaklaşık 50 dereceye kadar ılıtılmış olmalıdır. Hazırlanan mamayı bebek tamamen bitirmezse buzdolabında 1–2 saat bekletip sıcak suya biberonu oturtup ılıştırarak veya mikrodalga fırında ılıtılarak tekrar verebilirsiniz.
Anne sütüne yakın içeriği ile bebeğin gelişimine katkı sağladığı bilinen bu mamayı kullanan anneler memnun kaldıklarını söylüyor. Bebeklerinin boy ve kilo gelişimlerinin iyi olduğunu ve hastalanmadıklarını söylüyorlar. Aynı zamanda tadı da anne sütüne yakın olduğundan bebekleri severek içtikleri için oldukça memnunlar.
Anne sütünün %87 si sudur ve bebeğinizin bütün ihtiyaçlarını karşılar. Anne sütü olmadığı durumlarda formül mama ile beslenen bebeklerde de suya ihtiyaç yoktur. Doğru miktarda su ile hazırlanan mamalar bebeğin su yani sıvı ihtiyacını karşılar. Suyun sağlayacağı hidrasyona ihtiyaçları yoktur.
Ambalajı açıldıktan sonra Aptamil 1 sıvı bebek sütünün bir kısmı kullanılacak ise, kullanılmayacak olan süt buzdolabında saklanmalı ve 24 saat içerisinde tüketilmelidir. Buzdolabından çıkarılan bebek sütü benmari usulü ile ısıtılabilir.
Meme boşaldıkça süt üretimi olur. Emzirirken aynı zamanda mama takviye edilirse bebeğin midesi mama ile dolar. Midesi mama ile dolu olan bebek git gide daha az annesini emer ve daha az emdikçe süt daha az salgılanır, anne sütü gerçekten yetmemeye başlar. Sonunda tamamen mamaya dönersiniz.
Emzirirken Mama Vermek Doğru mu? Neyin doğru neyin yanlış olacağına ancak hekim karar verebilir. Ancak bebeğiniz emiyorsa, sütünüz geliyorsa ve herhangi bir sağlık sorunu veya emzirmeye engel bir durum yoksa emzirirken mama vermek önerilmez.
0-3 ayda genellikle pre veya 1 bir numara mamalar tercih edilir. Günlük miktarlar genellikle bebeğin iştahı tarafından belirlenmekle birlikte, kabaca bir bebeğin günlük ihtiyacı kilo başına 120-180 ml'dir. Her aldığı anne sütü öğünü 150 ml kabul edilerek bir hesap yapılabilir.
Biberonu kapağı ve emziği kullanmadan önce temizleyiniz ve bir su kabında 10 dakika kaynatınız. Mama için gerekli suyu en az 10 dakika kaynatıp, 40°C seviyesine kadar soğumasını bekleyiniz. Kaynatılmış sudan hazırlamak istediğiniz miktarı biberona doldurunuz. Daima kutu içinden çıkan ölçeği kullanınız.
Henüz gelişmemiş sindirim sistemiyle dünyaya gelen bebekleri beslerken anne ve babaların aklına “Aptamil gaz yapar mı?” sorusu gelir. Aptamil gaz yapmayan mama kabızlık ve gaz sorunu yaşayan bebeklere özel içeriğe sahiptir.
Formül mama ile beslenen bebeğin kakası koyu sarı renkli, kıvamlı ve kokulu olur. Formül mama ile beslenen bebeğin kaka yapma sıklığı ise ortalama günde 3-4 kezdir.
Anne sütüne eklenmiş, meyve, sebze, katı gıda gibi ek gıda alanlara da mutlaka su vermek lazım. Eğer ilk 6 ay içinde bir bebekse ve hem anne sütü hem mamayı alıyorsa çok fazla vermeye gerek yok, mamalardan sonra birkaç kaşık su vermek, günlük yaklaşık 40-50 cc su tüketmeleri yeterli olabilir.
Mama ile devam sütü arasındaki fark nedir? Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz.
Yenidoğan bebeklere uygun mamanın hazırlanışı şöyledir: 30 cc kaynamış ılınmış temiz içme suyuna 1 ölçek, 60 cc suya ise 2 ölçek mama koyup karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Ortalama 2-3 saatte bir mama vererek bebeğinizi besleyebilirsiniz.
1 Aylık bebeklerin beslenmesi
İlk ayını tamamlayan bebeğinizi günde 7-8 kez emzirmeniz yeterli olacaktır. Bebeğiniz her öğünde yaklaşık 60-150 ml arası süt almalıdır. Bu ay günlük alacağı anne sütü miktarı 450-900 ml arasındadır.
Eğer bebek gece kalkmalarını alışkanlık haline getirmediyse, bebeklerin gece uyanma sebebi beslenme ihtiyacıdır. Bebekler geceleri genelde ilk 3 ay 3 kez, 3-6 ay arası 2 kez, 6-12 ay arası 1 kez beslenmek için uyanabilir. 1 yaşından sonra ise gece beslenmesinin kesilmesi ve bebeğin kesintisiz uyuması beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri