Arı Sütü Raf Ömrü Nedir? Taze Saf Arı Sütü; -18 C'de saklanması durumunda 2 yıldır.
Arı sütü donmuş - 18 derecede 18 ay kadar saklanabilir. Buzdolabı raf ortamında ise 6-8 hafta kadar.
Arı sütü yapısında protein de barındırdığı için, oda sıcaklığında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında saklanan arı sütü çok kolay bozulur. Bu nedenle arı sütünü oksijen almayan ve soğuk bir yerde muhafaza edebilirsiniz. 4ºC ile -10ºC arasında buzdolabında 4 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Ayrıca, yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Çin tıbbında arı sütü, ömrü uzattığına, hastalığın önlenmesine ve gençliğin geri kazanılmasına yardımcı olan bir madde olarak kabul edilmektedir.
Arı sütü, normal koşullarda 20 derecenin altında muhafaza edilirse 2 yıl aynı özelliğini koruyabiliyor. Arı sütü normal ev dolaplarında 5 ila 6 derecede muhafaza edilirse yaklaşık olarak 8 ay özelliğini yitirmiyor. Arı sütünün güneşten ve gün ışığından uzak tutulması gerekiyor” diye konuştu.
İlgili 30 soru bulundu
Arı sütünün vücuttaki hormonlarla etkileşime girdiği bilinmektedir ve bu libidoyu artırabilir.
Arı sütü; kilo alımı, mide rahatsızlığı veya yüzde kızarıklık/döküntü gibi yan etkilere neden olabilir. Arı sütünün içindeki bazı maddeler hormon benzeri etkiye sahiptir ve kanser hücrelerinin büyümesini uyarabilir. Bu nedenle meme ve prostat kanserli hastalar takviye olarak arı sütü kullanmaktan kaçınmalıdır.
Gerçek arı sütünün beyazımsı bir renge ve hafif ekşimsi bir tada sahip olduğunu belirten Çay, "Arı sütünün sahtesi makinalarda yapılmaz. Arı sütünün içerisine koyulan bal oranı bellidir. Bu bal oranı yüksek olduğu takdirde, arı sütü gerçek özelliğini yitirir ve besin değeri düşer.
Bir kilo bala 20 gıram arı sütü karıştırılıp kullanılması uygundur.
Arı sütünde esas olarak K, P, S, Na, Ca, Al, Mg, Zn, Fe, Cu ve Mn, iz miktarda (0.01-1 mg/100 g) ise Ni, Cr, Sn, W, Sb, Ti ve Bi bulunurken, sodyum içeriği 11.0–14.0 mg/100 g arasındadır. Arı sütünde iz miktarda C vitamini vardır. A, D, E, K vitaminleri de arı sütünde bulunmaktadır.
Arı sütünün sağlığa faydaları arasında; kemoterapide yardımın yanı sıra belirli kanser türlerini önleme, kan basıncı düşürme, kısırlığı tedavi etme, kolesterol seviyelerini düşürme, karaciğeri koruma, iltihabı azaltma, sindirim bozukluklarını iyileştirme, erken yaşlanmayı önleme, kilo vermeye yardımcı olmak sayılabilir ...
Kanser Tedavisinde Arı Sütü Desteği
Arı sütüne özgü bir biyoaktif bileşen olan 10-HDA'nın kansere karşı koruyucu etkilerinin çalışıldığı; lösemi (kan kanseri), lenfosarkom (lenf kötü huylu tümörü), meme kanseri ve Ehrlich karsinomu gibi tümör türleri üzerinde gösterilmiştir.
Arı sütünün Zararları
Saptanmış herhangi bir yan etkisi gözlenmemekle birlikte, çok büyük dozların (10-20 gr.) bir seferde tüketilmesi ardından baş dönmesi, nabız yükselmesi gibi sonuçlar rapor edilmiştir. Arı sütü kullanılırken kesinlikle metal kaşık kullanılmamalıdır.
Arı sütünün yaşlanma karşıtı bir etki göstermesi için düzenli olarak ve uzun süre kullanılması gereklidir.
Genel olarak Arı Sütü, B grubu vitaminleri yönünden, özellikle B1 ,B2, B6, B8, B9 ve B12 vitaminlerince çok zengindir.
ARI SÜTÜ NASIL SAKLANMALIDIR? Hassas formülünden dolayı saf arı sütünün içerdiği etken maddeler, oda sıcaklığında büyük oranda bozunuma uğrayabiliyor. Bu nedenle arı sütünün, elde edildiği anda soğuk dolaplarda korunması veya diğer arı ürünleri ile karışım halinde saklanması öneriliyor.
Genel olarak sağlıklı bir yetişkin için günlük 1-1,5 gram, çocuklarda ise günlük 0,5-1 gram tüketilmesi yeterlidir. Taze arı sütünün; sabah aç karnına tüketilmesi ve ağıza alındıktan sonra yaklaşık 5 dkdil altında bekletildikten sonra yutulması, emilimi açısından çok daha etkili olacaktır.
Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın pahalı sütü. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin lirayı bulmakta.
Arı poleninin iştah düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle iştah açıcı özelliğiyle iştah problemi yaşayanların iştahını açmaya yardımcı olabilmektedir. Bu durum arı poleninin kilo aldırır mı sorusuna neden olabilmektedir. Ancak arı poleni kilo aldırmaz.
Arı sütü tadı nasıl olur? Kremsi, beyaz yapıdaki arı sütünün tadı ekşidir. Keskin fenolik yapıda bir kokuya sahiptir.
Arı sütünde bulunan proteinler kadın ve erkeklerin üreme sağlığını güçlendiren etkiye sahiptir. Kısırlığa iyi geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda arı sütü tüketen bireylerin, doğurganlık oranı daha yüksektir. Erkek sperm kalitesini güçlendiren arı sütü, kadınların hamile kalma ihtimalini de yükseltmektedir.
Propolis tüketmeden önce astım hastalığınızı takip eden doktorunuza danışmalısınız. İlaçlarla kullanıldığında yan etkiler gözlemlenebilir. Alerjik astım, koah, nefes darlığı, kalp hastalığı gibi durumları yaşayanlar doktor onayı olmadan propolis tüketmemelidir.
Arı sütü , beyninizin düzgün çalışması için nöronlarınızı ve nörotransmiterleri beslemenize yardımcı olur. Beyindeki oksijeni artırarak konsantrasyonunuzu arttırır. Aynı zamanda ruh halinizi iyileştirir.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olan iyi bir enerji kaynağıdır. Kansızlığa karşı son derece etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri