Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır. Bu temizleyiciler ilk etapta güzel sonuçlar verse de zamanla tahribata neden olacaktır. Araç içinde en fazla kirlenen parçalar arasında yer alan paspaslar temizlikte en çok dikkat edilmesi gereken noktalar arasında geliyor.
Aracı arap sabunu ya da araç şampuanı diye adlandırılan kimyasallarla yıkamak boyayı zamanla matlaştırır. Mümkünse sadece sünger ve akan su ile deterjansız yıkamak yeterli. Bu arada boyanın daha uzun ömürlü ve parlak kalmasını istiyorsak sık yıkamaktan kaçınmak lazım, ayda bir yıkamak yeterli.
sıvı el sabunu kullan...en kısa zamanda sonax, turtle wax gibi bir markanın oto şampuanını tavsiye ederim. sabunları az koy bol köpürt iyice erisinler yani. ılık su kullan hatta. mikrofiber bezle kurularsan ne leke kalır ne başka bir şey. bim de fiber bez var, alacağın micro bez biraz tüylü olursa iyi emici olur.
Bulaşık Deterjanıyla Araba Yıkanırmı ??
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Sabunlu su, arap sabunu ya da araç yüzeyi temizleyiciler kullanılarak lastiklerin temizliği ve parlatılması gerçekleştirilir. Yumuşak uçlu fırça ile sabunlu su karışımı ile lastik yüzeyini fırçalayarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Asperox lastik parlatıcı olarak da son derece etkilidir.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Ancak araç içi temizliğinde su kullanılmadan temizlik yapılmalıdır. Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.
Bir kova dolusu sabunlu su ile araba yıkamak, arabanız bulaşık olmadığından doğru değil. Araba temizliğinde kullanılan yanlış deterjanlar –özellikle bulaşık deterjanları– sert kimyasallar içerir ve kaporta boyaları için son derece zararlıdır.
Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu yaz aylarında, aracı haftada bir çalıştırmak yeterlidir. İlkbahar ve sonbaharda, havanın durumuna bağlı olarak bu sıklığı artırabilirsiniz. Kış aylarında ise aracı en azından 2-3 günde bir çalıştırmak şarttır.
Lastik parlatma işlemi ise lastikteki bu ozonat denilen maddenin, aşınmasına neden oluyor. Ayrıca sprey dışında temizleme esnasında kullanılan arap sabunu gibi kimyasal temizleyiciler ile fırça gibi sert malzemeler de lastiğe zarar veren etmenler arasında yer alıyor.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Uzun süre boya üzerinde kalmazsa bir zararı olmaz. Sıkıldıktan sonra tekrar suyla yıkanabilir.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir. Ayrıca Asperox Sarı Güç ile artık araba koltuğunuzda oluşabilecek lekelerden korkmadan seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını araç koltuklarına da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yöntemle aracınızda gün içinde biriken kokulardan ve kirden kolayca arındırabilirsiniz.
Bir başka Araba Parlatmanın Püf Noktası durulama suyuna biraz sirke koymaktır. Böylece suyunuzun kireci arabada iz bırakmayacak, aracınız ilk günkü gibi parlayacak. Hazır ipucu demişken dış yüzeyle ilgili bir ipucu daha verelim.
Bu nedenle, biraz oto şampuanı kullanın ve yumuşak bir oto temizleme eldiveni yardımıyla sabunlu su ile ovalayın. Sabunu, bir kova dolusu su ile temizlemek yerine yüksek basınçlı bir yıkama makinesi kullanın çünkü bu, yapışan inatçı kirleri çıkarmanızı sağlayacaktır.
Araba camları, asla normal bir cam temizleyici ile temizlenmemeli. Çünkü, çizgilere ve bulanık noktalara neden olabilir. Ayrıca, renkli camlar üzerinde de kullanılırsa amonyak filme zarar verebilir.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
Boyası çıksın istenen saçların boyasını akıtır. Bu sayede saçların rengini açmış olur. Bu etkisi için saç haftada 2-3 kez Arap sabunuyla yıkanabilir. Kuaförler, boya yapılırken rengi istenenden fazla koyulaşan saçları açmak için de Arap sabunu kullanır.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri