Yatak aşınmalarına ayrıca düşük yağ basıncı, çok ince viskoziteli motor yağı, yağın bozulması, karterdeki kirli yağ ve pislikler, aşınmış oringler veya silindirler, hatalı motor tertibatı, gevşek rulmanlar, gevşek veya kırılmış biyel kolu civataları, veya kötü sürüş koşulları da neden olabilir.
Yıpranmış, sızdıran veya kirli manşetler valfin yüksek sesle gıcırdatmasına neden olabilir. Tıkanmış yağ deposu veya düşük yağ basıncı nedeniyle supaplar düşükse, valfler arasındaki boşluk artacaktır. Aşırı supap boşluğu motoru gürültülü yapar.
Lpg zamanla siboplara zara verir, bu da motorun daha gürültülü çalışmasına sebep olur. Aynı dertten müzdaribim 1.6 LPG'li aracım uzun zamandır LPG ile kullanılıyor motor bariz fazla sübap sesi veriyor.benzine alındığı zaman biraz azalıyor ses.
Motor sesinin artmasına motor yağının etkisi de olur ama genelde yağ yeni değişince motor sesi azalır.
Motordan Tıkırtı Sesi Gelmesi
Böyle bir arıza durumunda volanlar, motor dengesini sağlayan parçalardan olduğu için krank mili başta olmak üzere birçok motor parçasında sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle tıkırtı benzeri sesler motordan geliyorsa acilen aracın teknik servise götürülmesi gerekir.
İlgili 32 soru bulundu
Yatak Vurma Sesi Nasıl Anlaşılır? Vuruntunun şiddetine göre, araç çalışırken ayağınızı gaz pedalına koyduğunuzda vuruntuyu az veya çok hissetme ihtimaliniz var. Bu durum, motor yatak vurmasına ait alâmetlerden sadece biri olarak karşınıza çıkabilir.
Motor Vuruntusu hava-yakıt karışımının buji marifetiyle değil de bölgesel olarak aşırı basınç ve sıcaklığın etkisiyle kendiliğinden yanması ve bunun sonucunda çok hızlı basınç yükselmesi ile duyulabilir bir ses oluşturan kendiliğinden tutuşma olayına vuruntu denir.
Motor yağı eksikliğini anlamak için aracınızın gösterge paneline bakmak en kısa ve en doğru yöntemlerin başında gelmektedir. Aracınızın gösterge panelinde yer alan motor yağı veya motor yağı basınç uyarı lambası yanıyorsa bu uyarı aracınızın motor yağının eksildiğine ve değişim zamanı geldiğine işaret etmektedir.
Aracın gösterge paneli üzerindeki motor yağı basınç uyarı lambası yanıyorsa motor yağının değişim zamanı gelmiş olmalıdır. Bu lambanın yanması motor yağı ile ilgili bir problem olduğuna işaret eder. Bu uyarıyı mutlaka dikkate alın. Eksilmiş, kalitesi bozulmuş motor yağı kullanımı, motora büyük zarar verebilir.
Motor Yağının Az Olması
Motorun hararet yapmasına, parçaların aşınmasına ve motordan gelen seslerin artmasına neden olur. Özellikle yağ seviyesi düşükse krank mili ile piston çubuğu arasında boşluk oluşur. Bunun sonucunda parçalar, sürtünmeye ve yüksek ses çıkartmaya başlar.
Otomobillerde bulunan turbo sisteminin basınca dayanıklı hortumları vardır. Bu hortumlar vasıtasıyla soğuk hava yannma odasına taşınmaktadır. Zamanla eskiyen veya özelliğini kaybeden turbo hortumlarında kaçakların oluşması normal bir durum olarak görülür. Turbo hortumu hava kaçırdığında gaza basınca hava sesi çıkartır.
Sorununuz çok büyük ihtimalle subaplardan. Araç soğukken daha çok ses çıkarması ve çekişten düşmesi normal. Eğer sonradan olduğundan eminseniz subap ayarı yaptırın.
LPG Enjektör Kaynaklı Sebepler
LPG enjektörleri zaman içinde bozularak değişim gerektiren parça olup enjektörlerden her hangi birinin arıza yapması durumunda sıralı sistem araçta gazda tekleme kaçınılmaz olur. LPG Enjektör arızası tespit edildiğinde duruma göre tek veya takım halinde değişmesi gerekir.
Başarısızlık nedenleri ① Rotor sargısı kırılmış (bir faz bağlantısı kopmuş) veya bir fazda güç kaybı var; ② Sargı başlangıcı ve sonu yanlış bağlanmış veya iç sargı ters çevrilmiş; ③ Güç devresi teması gevşek ve temas direnci büyük veya rotor takılmış; ⑤ Güç kaynağı gerilimi çok düşük; ⑥ Küçük motorun montajı çok sıkı ...
Motor üflemesi, segmanların aşınması nedeniyle araçtaki motorun yeterince basınç oluşturamamasıdır. Motor üflemesi kişisel araçlarda olduğu gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmaların araçlarında da meydana gelebilen bir sorundur. Motor patlama anında yeterli basıncı sağlayamadığı için üfler.
ARACINIZ ISLIK ÇALARSA
Eğer ıslık sesi, arabanız rölantideyken çıkıyor ve hareket ettiğinizde kesiliyorsa bu motor arızasına değil, içinde bilye bulunduran şarj dinamosu, klima pompası gibi aksamlardaki soruna işaret ediyordur.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Yağ yeteri kadar süzüldükten sonra ama kesinlikle sıcakken yağ değişir. Sıcak olmasındaki maksat yağın ince olup rahat süzülmesidir.
Arabalarda yağ çubuğunun 20-30 santim aşağısında dönüyo yağ, motosikletlerde yağ haznesi çubuğa çok daha yakın o yüzden motor çalışırken çubuğu çıkarırsan yağ da atar yağ da fışkırır çubuktan. normal. Motor çalışırken yağ çubuğunu acarsan yağ sıçratır.
Triger zincir sistemi olan araçlarda motor yağı eksikliği, zincir sisteminin bozulmasına yol açabilir. Motorda yatak sarması denilen problem başta olmak üzere birçok sorun oluşabilir. Motor, hararet yapabilir, hatta aracınız istenilen yağı alamaz ise stop edip çalışmayabilir.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
Yağ çubuğunun ucuna doğru, bazen aralarında çapraz çizgilerin bulunduğu iki çizgi göreceksiniz. Yağ seviyesi ideal olarak en üst çizgide veya bu çizgiye yakın olmalıdır, fakat alt çizginin üzerindeki herhangi bir seviye de sorun yaratmayacaktır.
Motor yatak sarmasını anlamak için otomobilinizin yağ lambasının yanıp yanmadığını kontrol edebilirsiniz. Yağ ikaz ışığının yanması, otomobilinizde yatak sarması olduğunun en büyük belirtisidir. Aynı zamanda aracınızı dinlediğiniz zaman motordan gelen metalik sesler de motor yatak sarmasına işaret edebilir.
Motorun yatak sarması, genellikle düşük yağ basıncı veya yetersiz yağlama nedeniyle meydana gelir. Yağın yetersiz olması, yatak yüzeyinde sürtünme ve ısınmaya neden olur. Bu da yatakların aşınmasına ve zarar görmesine neden olur. Yatak sarması, bir motorun performansını azaltabilir ve motorun ömrünü kısaltabilir.
Viteslerin tamamında içeri doğru meyillenen spiral dişliler bulunuyor. Ancak geri vites çarkları dışa doğru çıkan keskin dişlere sahip. Böylece otomobillerin vites geçişlerinin çok kolay ve rahat bir şekilde yapılması sağlanıyor. Geri vites dişlilerinde bulunan fazla alan, çok fazla ses çıkmasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri