Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Motorunuzun sorunsuz ve verimli çalışmasına yardımcı olur ve hatta aracınızın ömrünü uzatabilir. Ancak, yanlış yapılırsa, motor bileşenlerinde erken aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Motor çok sık yıkanırsa, koruyucu yağ ve kir tabakalarını soyabilir ve metal parçaları korozyona maruz bırakabilir.
Otomobilin sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Bu nedenle araç motorunun temizliği önemlidir. Oto motor temizleme işlemleri ile motordaki tüm aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Araba motoru temizliği bir süre sonra aracın performansını olumsuz etkileyecek toz ve kirlerin temizlenmesi işlemidir.
Genelde dizel araçlar sahiplerinin gönül rahatlığıyla yaptırdığı motor yıkama işlemi, benzinli araç sahipleri için biraz daha riskli. Her iki otomobilde de akü, beyin vb. elektronik aksamların su geçirmeyecek şekilde plastik bir poşet veya su geçirmez malzeme ile korunması gerekiyor.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
İlgili 27 soru bulundu
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir. Ayrıca Asperox Sarı Güç ile artık araba koltuğunuzda oluşabilecek lekelerden korkmadan seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
250 TL - 1600 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Susuz kalan motor aşırı hararetten kurtulamadığından sürtünme ısısı bir süre sonra kaynak yapacak kadar bir ısınmaya ve piston ve segmanların yanmasına sebep olur. Yağsız kalan motorda da aynı etki farklı olarak görülür (motor yağı da soğutma etkisi gösterir).
Sıcak motora su tutulmaz, ılık motora da su tutulmaz, tazyikli suda sıcak veya soğukken tutulmaz.
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
Yüksek basınçlı su spreyleri kullanmayın ücretli çalışan oto yıkamalarda bulduğunuz gibi. Yüksek basınçlı su ya da hava motosikletinizin parçalarına da zarar verebilir. Gevşek kirleri çıkarmak için motosikletinizi soğuk suyla iyice durulayın. Soğuk su kullanarak sünger ya da yumuşak bir bezle temizleyin.
Oto Şampuanı
Bu yüzden araba yıkama işlemi için özel olarak üretilmiş olan araba yıkama şampuanı kullanmanız gerekmektedir. Bu oto şampuanlar normal ve cilalı şampuan olarak fark göstermekte. Cilalı şampuanların köpük oranı normal şampuanlara oranla oldukça azdır.
Motorda bolca bulunan elektronik sensörler su ve yoğun nemden etkilenebilir ve kısa devre yapabilir. Bu sensörün yanmasına neden olabilir ve değişmesi gerekebilir. Alternatör ve bujiler ıslanabilir ve ateşleme düzgün yapılamayabilir, motor vuruntulu çalışır. Eskiyen kablo ve hortumlar yırtılabilir.
Motor temizliğinde yanlışlık yapmayın
Motor temizliğinde yapılacak en büyük yanlışlar; motoru sıcakken yıkamak ve motoru basınçlı su ile temizlemektir. Sıcak motor soğuk su ile temas ettiğinde çatlar, basınçlı su ise motorun içine sızarak büyük hasara yol açar.
Motor içerisini temizlemek için formüle edilmiştir. Etkili deterjan ve dağıtıcı katıkları sayesinde çamurlaşmış yağ kalıntılarını, vernik tarzı kalıntı ve kirleri temizler.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Koltuk Temizliği
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri