Kasko Sigortası Bütçeni Korur. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsan aktif kaza riskini de göz önünde bulundurduğun takdirde kasko sigortasının yaptırmanın önemli bir kez daha karşına çıkar. Kasko, hasarın neden olduğu yüklü masrafların önüne geçerek bütçeni korumana yardımcı olur.
Kasko bir kaza ya da hasar durumunda kendi aracındaki masrafları karşılar. Kasko kapsamı; çarpma, çarpılma ya da hırsızlık gibi ana teminatlarıyla aracını hasar masraflarına karşı koruma altına alır.
Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlı yaptırılabilir. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür.
Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir. 15 yaş altı olan araçlar kasko değer listesinde yer almaktadır. Ancak 15 yaş üstü olan araçlar kasko değer listesinde yer almadıkları için sigorta kapsamında değerlendirilememektedir.
Kasko yaptırılmadığı takdirde aracınızda oluşan vuruk, çizik, vb. durumları cebinizden yaptırmak zorunda kalırsınız. Kasko yaptırıldığı zaman poliçeniz sizi ve aracınızı tam kapsamlı koruma altına alır. Aracınıza kasko yaptırmadan trafikte rahat bir şekilde yol almanız mümkün değildir.
İlgili 34 soru bulundu
Oysa kasko sigortası yaptırmak yasal bir zorunluluk olmasa da sağladığı avantajlardan dolayı önemli bir ihtiyaçtır. Her şeyden önce sağlıklı ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşaman için gerekli tüm önlemlerin alınmasını sağlar ve pek çok farklı durumuna karşı güvence oluşturur.
Kasko hasarsızlık indirimi alabilmeniz için kazada %100 rücu durumunda olmanız gerekir. Ya da bazı sigorta seçeneklerinde ufak tefek tamiratlar da kasko hasarsızlığını bozmaz.
Kasko yaş sınırı 15 olduğu için 15 yaş üstü araç sahipleri kasko sigortası yaptıramazlar ancak yine de özel kasko paketleri ile 15 yaş üstü araçları da güvence altına alan sigorta şirketleri bulabilirsin. Aynı şekilde 15 yaşın altında yaş sınırı belirleyen sigorta şirketleri de vardır.
Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.
Krediyi Bankadan, Kaskoyu Acenteden Alın Karlı Çıkın.
Kredi çektiniz diye bankadan hiçbir şekilde kasko yaptırma zorunluluğunuz yoktur.
Kasko Bedeli Neden Yüksek Çıkar? Sigorta şirketleri, her bir ürünü için farklı prim bedeli belirler ve bu primler sayesinde olası hasarın masrafları karşılanır. Prim ödemeleri sonucu biriken bu para, tazminat ödemesi için yeterli olmazsa prim bedeli daha yüksek olur.
Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.
Motor yanması, sigorta kapsamına girmeyen ve ek teminatlar arasına alınamayan yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelmiş ise kasko sigortası bu zararı karşılamayacaktır.
Pert kaydı alan bir aracın kaskosu bulunması halinde, araç tamir bedelleri ve rayiç bedeli karşılaştırılır. Hasar telafisinin ücreti rayiç bedelle örtüşüyorsa, bu durumda aracın rayiç bedeli ödenir. Ağır hasar kaydı bulunan bir aracın sigorta işlemlerinde ise zarar karşılanır.
“Kaskonun ve özel sigortaların dayandığı noktaların faiz olma tehlikesinden dolayı bunlar yasaklanmıştır”.
Kasko; trafik sigortasının aksine karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Böylelikle hem aracın hem de bütçen güvence altına alınmış olur. Kaza veya hasar durumlarında kasko sayesinde büyük maliyetlere katlanmak zorunda kalmazsın.
Tam kasko sigortası hem ana teminatları hem de ek teminatları kapsar. En kapsamlı kasko sigorta çeşididir.
Kasko sigortası da bir yıl süre ile geçerli olduğu için sigorta yenilenmediğinde ya da kasko sigortasına ara verildiğinde indirim hakkı kaybolabilir.
Ağır hasar kayıtlı araca kasko sigortasının yapılabilmesi için aracın önceden pert işlemi görmüş olması ve onarımlarının da yapılmış olması şartı aranır. Ancak ilgili aracın kasko işlemlerinde normal kasko işlemlerine kıyasla çok daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsin.
İsteğe bağlı olarak yapılan kasko sigortası, trafik sigortasından farklı bir tür olarak yer alıyor. Trafik sigortasında noter satışı yapıldıktan sonra aracın yeni sahibi mevcut sigortayı prim ödemeden 15 gün boyunca kullanabiliyor ve maddi yükümlülük taşımıyor.
Böyle bir durum yaşayan ve aracı kaskolu olan kişilerin en çok merak ettiği soru ise “Kazada kusurlu olsak bile kasko karşılar mı?” şeklinde. Kasko sigortasının temel görevi, aracınızın hasarını karşılamasıdır. Yani kusurlu taraf siz olsanız dahi kasko aracınızın hasarını karşılar.
Mini onarımın kaskoyu bozmama durumu çoğu sigorta şirketinde uygulanır ve avantajlı bir ek teminat olarak sunulur. Çoğunlukla mini onarımın kullanılması kasko hasarsızlığını bozmaz. Yani limitler ve kapsam dahilinde mini onarım teminatının işleme sokulması kasko hasarsızlık indirimine olumsuz bir etkisi yoktur.
Araçta oluşan hasar durumlarına ve sigorta şirketlerinin prosedürlerine göre poliçe fiyatlarında değişimler olabilir. Genel olarak sürücülerin hasarlı bir kaza sonrasında yeni dönemde ödeyecekleri prim tutarlarında % 20 ile % 70 arasında artış yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri