Bir işin yapılması için kullanılan tüm aletlere araç denir. Bu kelime otomobilin kısaltması olarak da kullanılır. Kelime, birçok tamlamada ve kalıp ifade de geçer. Örneğin: ''Aracı olmak'' deyimi, bir işin gerçekleşmesinde devreye girmek anlamına gelir.
3) Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır. 4) Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır.
Yasal sınıflandırmaya göre motorlu araçlar genellikle arabalar, otobüsler, motosikletler, arazi araçları, hafif kamyon ve normal kamyonlardır. Bu sınıflandırmalar, her ülkenin yasal kodlarına göre değişiklik göstermektedir. ISO 3833: 1977, kara yolu taşıtı tipleri, terimleri ve tanımları için standarttır.
İlgili 36 soru bulundu
3) Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır.
Araç sınıflarının bir nevi kasa tiplerine göre detaylandırılmısını sağlayan araç cinsi, aslında gövde tipinine göre sınıflandırmadır.
KTT'ye göre verilen tarife göre taşıt ; karayolunda insan, hayvan ve eşya taşımaya yarayan araçlardır. Makine gücü ile çalışanlara motorlu insan yada hayvan gücüyle çalışanlara ise motorsuz taşıtlar denir. Motorlu taşıtlar motosiklet otomobil minibüs otobüs kamyonet kamyon gibi araçlardır.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
Araçların sınıflandırılmasında ise temel gruplar; otomobil, kamyon, römork, yük motosikleti, minibüs, otobüs, yarı römork, kamyonet, çekici ve hafif römork şeklinde sıralanıyor.
Motosikletler 6. sınıf araçlardır.
Öncelikle ruhsatta sol orta kısımda "Araç Sınıfı" bölümüne bakmak gerekir. Eğer "M1" yazıyorsa "otomobil" sınıfına dahildir ve 2 yılda bir vizeye girer. Bu anlamda örneğin Fiat Fiorino Panorama'lar binek otomobil sınıfına girer. Eğer "N1" yazıyorsa, bu durumda araç "kamyonet" ruhsatlıdır ve yıllık vizeye girer.
Otomobil, yolcu veya yük taşımak üzere tasarlanmış, motorlu ve tekerlekli kara ulaşım aracı.
''Ara'' kelimesinden türetilen araç sözcüğü, öz Türkçedir. Bir işin yapılması için kullanılan tüm aletlere araç denir.
Binek otomobil, kamyon, otobüs veya motosiklet olarak sınıflandırılmayan herhangi bir araçtır. Binek otomobiller genellikle halka açık yollarda sürülür, bu nedenle bir dizi güvenlik düzenlemesine tabidirler. Binek otomobiller, yük taşımak için kullanılmadıkları için ticari araç olarak sınıflandırılmazlar.
B sınıfı ehliyet otomobil ve kamyonet tipi araçları kapsayan ehliyet sınıfı oluyor. B sınıfı ehliyetin süresi ise 10 yıl olarak geçiyor.
A, B, C ve D segmentleri genellikle sadece araç hacmi ve motor gücüne göre birbirinden ayrılırken; geri kalan segmentasyonun yapılmasında yol-arazi koşulları, malzeme kalitesi, performans özellikleri, manevra kabiliyeti gibi nitelikler de söz konusu oluyor.
Rekabetin yüksek olduğu C segmentinde hem uygun fiyatlı hem de yüksek performanslı bir otomobil bulmak oldukça kolay. Toyota'nın Corolla ve Auris modelleri c segmenti otomobilleri arasında en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor.
Ticari araç yük ve insan taşımak için kullanılmaktadır. Otobüs, minibüs, midibüs, pick up, panel van gibi araçlar buna örnektir.
Lastik Tekerlekli Traktör: Belirli koşullarda Römork ve yarı römork çekebilen tarım aracıdır. Ticari amaçlı taşımada kullanılmaz. Tramvay: Karayolunda raylar üzerinde hareket eden, büyük şehirlerde yolcu taşımada kullanılan bir araçtır.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
FIAT Egea (Type 356), 2015 yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FIAT tarafından 2015 İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 2015'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir.
F sınıfı ehliyet: Traktör kullanmak için F tipi ehliyet alınmalıdır. Bunun için gereken şart ise 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almış olmaktır. Herhangi bir deneyim şartı aranmaz.
Jeep olarak nitelendirilen otomobiller, genellikle zorlu arazi şartları için üretilmiş yine 4X4 çekişli bir araç markasıdır. Aslında Jeep'ler birer SUV'dir. Kısaca Jeep bir marka, SUV ise bir araç türüdür. Ayrıca ilk Jeep, Ford tarafından ABD ordusu için üretilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri