Tam zamanı: Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya, madımak, ebegümeci. Yakında tezgahta: Marul, karpuz, kiraz.
Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında yetişir.
Patlıcanın yetişmesi için hava sıcaklığı 21-35 derece arası olmalıdır. Yaz mevsimi boyunca market ve pazar tezgahlardaki yerini alır. Bunun yanında sonbahar mevsimi boyunca sıcak olan yerlerdeki hasadı devam eder.
Aralık ayı sebze ve meyve bakımından oldukça bereketli bir aydır. Bu ayda en çok brokoli tüketilir. Ardından kereviz ve lahana da hem yemekleri hem de salatalarıyla sofralarımızı şenlendirir. Karnabahar yine bu ayın vazgeçilmez sebzelerindendir.
Yine yaz sebzeleri arasında asma yaprağı, patlıcan gibi sebzelerin türleri vardır. Bunların kışın taze olarak bulunması pek mümkün değildir. Bu nedenle genellikle yazın bu sebzeler daha çok alınarak kış aylarına hazırlık yapılmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Patlıcan hem sonbahar hem de yaz mevsimi sebzesidir. Dünya genelinde en çok yetiştirilen sebzelerden biri de patlıcandır. Patlıcan hem sonbahar hem de yaz mevsimi sebzesidir. Patlıcan Türk mutfağında yaygın olarak kullanılmakta olup hem yemeklerde hem de salataların içerisinde kullanılır.
Aralık ayı sebzeleri: Kereviz, yer elması, pırasa, lahana, brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, karnabahar, brokoli, ıspanak, şalgam, pancar, havuç, marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere. Aralık ayı meyveleri: Mandalina, portakal, greyfurt, limon, elma, armut, muz, kivi, ayva, nar, bal kabağı.
Aralık ayı meyve sebzeleri | Aralık ayında hangi sebze hangi meyve yenir? Aralık ayı meyveleri: Portakal, elma, mandalina, nar, ayva, muz, greyfurt, Trabzon hurması, limon, kestane, armut, muz, kivi.
Patlıcan, bir yaz bitkisidir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir. Yaz mevsimi boyunca marketlerde ve pazar tezgahlarındaki yerini alır. Ayrıca bazı türleri sonbahar aylarının sonuna kadar hasat edilmeye devam eder.
Fiziksel ve zihinsel gelişimleri için ek gıdalar Bebekler için önemli besinlerdir. Patlıcan ise bu ek gıdalardan biridir. Fakat, yüksek oranda nikotin içerdiğinden dolayı Bebeklere Patlıcan 2 yaşından önce verilmemesi gerek bir sebzedir.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür.
OCAK AYINDA HANGİ SEBZELERİ TÜKETMELİYİZ? Brokoli, havuç, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, pancar, bal kabağı, karnabahar, turp, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.
22 Aralık Dünya Paramadikler Günü
3 Aralık 1971: Pakistan – Hindistan savaşı başladı. 5 Aralık 1934: Kadın Hakları Günü – Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. 6 Aralık 2017: ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıdıklarını duyurdu. 7 Aralık 1941: Japonya, ABD'nin Pasifik'teki Pearl Harbor limanına saldırdı.
1871 - Giuseppe Verdi'nin Aida adlı operası, Süveyş kanalı'nın açılış kutlamalarında, Kahire'de ilk kez çalındı. 1923 - Arnavutluk'ta Cumhuriyet ilan edildi. 1931 - Türkiye'nin ilk sivil havacılık kulübü Aero Kulüp, İstanbul'da kuruldu. 1941 - İkinci Dünya Savaşında Hong-Kong, Japonların eline geçti.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveler: armut, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri