Hem cebinizi, hem çevre ve aile sağlığınızı düşünün! Öte yandan; arap sabunu ve sirkenin çamaşır makinesi için herhangi bir yan tesiri de yok! Hatta arap sabununu sulandırarak sıvı sabun olarak da kullanabilirsiniz, çünkü hem sıvı hem de katı sabunların içeriği zararlı kimyasallar dolu.
Arap sabunu ile makine bile olsa çamaşır yıkamak mümkündür. Özellikle beyaz çamaşırlarınız yumuşacık ve bembeyaz olacak üstelik yumuşatıcı kullanmak zorunda kalmayacaksınız. 1 kapak Arap sabunu ve 1 kapak çamaşır sodasını deterjan gözüne koyun ve çamaşırlarınızı her zamanki gibi yıkayın.
Makinelerin deterjan bölümüne arap sabunu dökülerek doğal bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesi için;
Çamaşır haznesine çamaşırlarla birlikte 1 avuç arap sabunu koyun. Deterjan gözüne 1 çay bardağı çamaşır sodası-boraks karışımı veya 1 su bardağı çamaşır sodası-karbonat karışımı ekleyin. Beyazları yıkarken çamaşır sodası veya boraks miktarını yarım çay bardağı arttırabilirsiniz.
Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Miss Arap Sabunu kıyafetlerinizin dokusunu ve rengine zarar vermez.
İlgili 38 soru bulundu
Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır. Sıvı sabun olarak da kullanılabilen Arap sabunu böyle bir temizlikte kullanılacak ise sulandırılarak tercih edilmektedir. Çamaşır temizliğinde de Arap sabunu hem elde yıkama hem de çamaşır makinelerinde tercih edilebilir.
Arapsabunu asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. Leke çıkarma konusunda da iyi olan sabunlar tam da aradığınız çamaşır deterjanlarına dönüşebilir!
Perde temizliğinde makinenin içerisine az miktarda Arap sabunu koyarak makineye atılması halinde inanılmaz beyazlık ve parlaklık elde edilir.
Çamaşır makinenizin çamaşır gözüne Arap sabununu ekleyin. Eğer arzu ederseniz lekeli bölgenin üzerine de Arap sabunu uygulayabilirsiniz. Kıyafetlerinizin üzerindeki talimatlara uygun bir yıkama programında çamaşır makinenizde yıkayın.
Arap sabunu, Arap coğrafyasındaki bazı ülkelerde kullanılan bir sabundur. Genellikle tuz, karbonat ve bitkisel yağlar gibi malzemelerden yapılır. Kullanımı, sabunlu su ile vücut veya eşyaları yıkamaktır. Arap sabunu cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik kazandırır.
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Ev temizliğinde rahatlıkla tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Evin tüm yüzeylerinde kullanılabilir olması özelliği ile aynı zamanda ekonomik bir temizleyicidir.
Çamaşırda arap sabununu keşfetmenizle beraber artık çamaşır deterjanları da sizin için geçmişte kalabilir. Renklilerde 2 çorba kaşığı direkt çamaşırların içine ya da önceden sulandırıp çözdürerek makinenin deterjan gözüne ekleyin. Pırıl pırıl çevreye ve teninize zararsız çamaşırlarınız olsun.
Dermatolojik olarak test edilmiş Miss Arap Sabunu, bulaşıklarımızı elde yıkarken cildimize zarar vermez. Vegan bir ev temizleyicisi olan Miss Arap Sabunu ile bulaşıklarınızı yıkayarak hem aile sağlığını gözetmeniz hem de doğaya zararlı atık su bırakmayarak korumanız mümkün.
Arap sabunu koltuk lekesi çıkarmadan oldukça etkili bir sabundur. Eğer koltuğunuzda oluşan lekeyi arap sabunu ile çıkarmak istiyorsanız, biraz ılık suda arap sabununu eritin ve bir bez yardımı ile koltuğunuzdaki lekeyi silin.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Tül perdeleri suya bastırma yöntemiyle beyazlatabilirsiniz. Bunun için tüllerin bekleyeceği suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. Bir gece öncesinden kaya tuzunun yer aldığı suda bekleyen perdeleri, ertesi gün 30 derece programda yıkayabilirsiniz.
4-KARBONAT VE ARAP SABUNU
l Bir bardak arap sabununu sıcak suyun içerisinde eritin. l İçerisine 250 gram karbonat ekleyerek karıştırın. l Hazırladığınız bu karışım ile camları ovalayın ve pırıl pırıl olduklarına şahit olun.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur.
Hassas giysilerinizi yıkama talimatına uygun olarak, güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz. Hacı Şakir Saf Granül Sabunu, güvenle kullanabileceğiniz formülü ile bebeğinizin ve ailenizin çamaşırlarını özenle temizler, güvenli bir temizlik sağlar. Ürün hipoalerjeniktir. Tüm çamaşırlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
* Ahşap, fayans, doğal taş gibi her türlü zeminde rahatça kullanabileceğiniz Vissmate Sıvı Arap Sabunu suda hızla çözünerek, köpürür. Özellikle ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri