Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa yumurtaları kırın. Kişi sayısına göre yumurta miktarını da arttırabilirsiniz. Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.
Yumurta yaparken ayçiçek yağı kullanılır mı? Ayçiçek yağı yerine % 25 ve daha yüksek düzeylerde ayçiçek asit yağı ikamesi yumurta verimi ve günlük yumurta üretim miktarını önemli düzeyde (P<0.05) arttırmıştır.
Zeytinyağı yumurta ve baharatların buluşması ile, çok pratik çok hızlı sahanda zeytinyağlı yumurta olacak bu. Özellkle öğrenciler, zamanı olmayanlar, ocak başında beklemeden çok rahat hazılranan bir yumurta. Siz kahvaltıyı hazırlarken o kendi kendi ocakta pişecek ve zamandan tasarruf edeceksiniz.
İlgili 19 soru bulundu
İtalya'da Bolonya Üniversitesi'nin Gıda Bilimi Bölümü tarafından yapılan araştırmanın sonuçları oldukça dikkat çekici. Araştırma, zeytinyağının özellikle de sızma zeytinyağının soteleme, kızartma gibi işlemlerde kullanabilecek kadar yüksek ısıya dayanıklı bir yapıda olduğunu söylüyor.
Çevirme konusunda başarılı değilseniz bir spatula kullanılmalı. Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.
Omlet, tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılır. Et, peynir veya sebzelerin katılmasıyla da yapılabilir.
Omlet yapılırken sade sıvı yağ ya da tereyağı tercih edilmelidir. Omlet yaparken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır. Omlet genellikle sıcak hatta çok sıcak servis yapılması makbuldür.
Öncelikle tava ocağa alınarak içine teremyağ konulur ve kısık ateşte eritilir. Eriyen yağın üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtaların üzerine kırmızı toz biber ve tuz serpilir. Tavanın kapağı kapalı bir şekilde, çok kısık ateşte 4 dakika süresince pişirilir.
3. Tereyağı da tencere ve tavalarınızdaki yapışmayı önler.
Orta ateşte ısıttığınız çelik tavanın içerisine bir tutam tuz ile bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Tuz ve tereyağı ısınıp tüm yüzeye yayıldıktan sonra fazla yağı akıtıp tavanızı kullanabilirsiniz.
Hazırlayacağınız omletin yapışmaması için tavayı iyice ısıtın. Yağı da ekleyip kızdırdıktan sonra omlet karışımını dökün. Böylece malzemeniz tavaya yapışmayacaktır.
Tavada, yağda pişirilmiş yumurtada protein, vitamin, mineral kaybı daha fazladır. Haşlanmış yumurta pişerken, yumurta kabuğu içindeki proteinin, vitaminlerin ve minerallerin sudan ve ısıdan korunmasını sağlar, yanı kayıp en az düzeydedir.
Yumurta; kabuğu, beyazı ve sarısı olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Yumurtanın beyazı ve sarısının içerikleri birbirinden çok farklıdır. Beyazı hiç yağ içermemektedir ve çok az kaloriye sahiptir. Yumurtanın sarısı yağ, protein, vitamin ve mineral kaynağıdır.
Tereyağını yumurta tavamıza alalım, erir erimez yumurtaları önce bir tabağa kıralım. Sonra da tavaya aktarıp tereyağında yavaş yavaş pişirelim. Beyazları pişince hafif çatalla sağ sol yapıp dağıtalım ve sarılarını da pişirip servis tabağına alalım.
Zeytinyağlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice çırpıyoruz. Tavayı da azıcık yağlıyoruz ve iyice çırptığımız yumurtayı arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Tabağa 2 yumurtayı kırıp üzerine sütü ilave edip çırpıyoruz. İçine domatesi dereotunu maydanozu peyniri doğruyoruz. Pul biber ve tuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup ısındıktan sonra hazırladığımız yumurtayı döküyoruz.
bizim omletimiz ekmeğe gerek duyurmadan mideye inmeli. tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ harika olur) koyuyoruz.
Yumurta ve tuzu bir kasede çırpın. Tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın. Çırptığınız yumurtayı tavaya döküp ocağın altını kısın. Yumurtayı karıştırmadan pişirin.
Tereyağını tavaya alarak eritin, yumurtayı tavaya dökün. Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
Omletin yarısı tavada yarısı tabaktayken tavayı dikkatlice tabağın üstüne getir ve omletin diğer yarısının kendi üstüne katlanmasına izin ver. Tavayı yükseğe kaldırma yoksa omleti tabaktan sürükleyerek kazara düşürebilirsin. Onun yerine yavaşça ileri hareket ettirerek omleti kendi üstüne it.
Tercih edilmesi gereken yağ zeytinyağı. Hem de rafine edilmişi bile değil, doğalı, yani sızması. Çünkü sızma zeytinyağının dumanlanma noktası diğer bitkisel yağlardan çok daha düşük.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Ayçiçek yağı ya da diğer sıvı yağlarda bu oran 180 derece civarında. Yapılan bir diğer araştırmada ise zeytinyağının dayanma süresi 220 dereceye kadar çıktığı söyleniyor. Yani kızartma yaparken zeytinyağı kullanılmaz, yanar cümlesi bu sonuçla yalanlanmış oluyor diyebiliriz. Hatta zeytinyağı daha çok ısıya dayanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri