Masoob için “Yemen ellerinin pudingi” desek yanlış bir tabir olmaz galiba. Arap yemekleri içinde özellikle kahvaltılarda tüketilen bu besleyici ve enerji verici tabak içinde muz ve ekmek parçacıkları bolca kullanılmaktadır. Ekmek olarak genellikle pide ya da kepekli ekmek tercih edilmektedir.
Bilindiği gibi Resûlüllah (a.s.) Efendimiz zamanında kaşık, çatal, bıçak yoktu. Araplar yemeği genellikle elleriyle, yani parmaklarının marifetiyle yerlerdi.
Suudi Arabistan mutfağındaki yaygın gıda maddelerinden bazıları buğday, pirinç, kuzu eti, tavuk, yoğurt, patates, deniz ürünleri ve hurmadır. Suudi Arabistan'da İslami beslenme yasaları domuz eti yemeyi ve alkollü içeceklerin içilmesini yasaklamaktadır.
Haşlanan baklaları ılımaya bırakın. Yoğurt, tahin, sarımsak, limon suyu, su ve tuzu blenderın haznesine koyun, püre haline getirin. Bu sosun su ilave edilmemiş hali yine bir Arap yemeği olan felafil ile servis edilen sosla aynı. Sos fûl için kullanılacağı zaman biraz daha sulu olması gerekiyor.
İlgili 24 soru bulundu
Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerinde pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.
Haşlanmış malzemeleri cam bir tep-siye: en alta makarnaları, üzerine mercimekleri, onun üzerine pirinci, en üste nohutları yerleştirin. Karamelize soğanları da üzerine dökün. Hazırlamış olduğumuz domates sosunu da tepsinin üzerine gezdirin. Ayrı bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağını köpürterek yemeğinize dökün.
Suudi Arabistan'daki Türkler, Orta Doğu'da bulunan Suudi Arabistan'da yaklaşık 100.000 Türkiye vatandaşı bulunmaktadır. Ülkenin çeşitli bölgelerine yerleşmişlerdir.
Resmî dil olan Arapça ve çeşitli lehçeleri, bütün nüfus tarafından konuşulur. Nüfusun %97'si Müslümandır. Suudi vatandaşlarının çoğunluğu Selefi mezhebinden Sünnilerdir. Şiiler Müslüman nüfusun %10-15'ini oluşturur.
Onu yüzde 66,7 ile Cezayir, yüzde 51,4 ile Irak, yüzde 43,6 ile Suudi Arabistan ve yüzde 41,7 ile İngiltere takip ediyor. Araştırmaya göre bu konuda kararsız olan ülkelerin başını yüzde 48 ile Almanya çekiyor. Onu yüzde 46,2 ile İran, yüzde 41,7 ile İngiltere, yüzde 37 ile Rusya izliyor.
El ile yemek yemenin şaşırtıcı bir şekilde sağlıklarına iyi geldiğine inanırlar. Yani el ile yiyen toplumlar, sadece bedenlerini değil zihin ve ruhlarını da beslediklerine inanıyorlar.
Araplar, Arap dünyası dışında çoğunlukla Batı Asya, Kuzey Afrika, Afrika Boynuzu ve Batı Hint Okyanusu adalarında (Komorlar dahil) yaşarlar. Ayrıca Amerika kıtası, Batı Avrupa, Endonezya, İsrail, Türkiye ve İran'da da önemli sayıda yaşamaktadırlar.
Türkler kahvaltıda kahve değil çay içerler. Kahvaltıdan sonra Türk kahvesi içerler. Türkler kahvaltıda domates, salatalık gibi bazı sebzeler de yerler. Türkiye'de “zeytin” kahvaltıda yenir.
Almanya'da 2 milyon, Fransa'da 7 yüz bin, Hollanda'da ise 5 yüz bin Türk yaşıyor. Listede dikkat çeken diğer bir nokta ise Türklerin henüz hiç yerleşmediği üç ülke. Bunlar Tuvalu, Tonga ve Butan.
İkinci sırada 210 bin ile Fransa var. Avusturya 118 bin ile üçüncü sırada. Bu ülkeleri Hollanda (77 bin), Belçika (38 bin), Danimarka (28 bin), Bulgaristan (21 bin) ve İtalya (21 bin) takip ediyor. Türk vatandaşının en az olduğu AB ülkesi ise 204 ile Letonya.
Başlıca ihracat kalemleri: Ham petrol, organik kimyasallar, plastik ve mamulleri. Başlıca ithalat kalemleri: Binek otomobilleri, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, ilaç, kümes hayvanı. Başlıca ihraç ürünlerimiz: Halı, işlenmiş petrol ürünleri, elektrik panoları, inşaat demiri ve mobilya.
Suudi Arabistan Kralı, Suudi Arabistan Krallığı'nın başı, aynı zamanda Devlet ve Hükûmet Başkanı'dır. Mutlak monarşi ile yönetilen Suudi Arabistan Suud Hanedanı tarafından yönetilmektedir. İdarenin bütün üst makamları kraliyet ailesine mensup olan erkeklerin elinde bulunmaktadır.
Suudi Arabistan riyali (Arapça: ريال سعودي; ISO 4217: SAR) ya da sadece riyal (ريال), Suudi Arabistan'da kullanılan resmî para birimidir.
Bulgur, sarımsak, yoğurt ve tereyağı ile yapılan Pıçık yemeği, bilinmeyen ve artık eskilerde kalmış bir tarif. Ama bunun tadını bilen ev hanımları, halen bile zaman olduğunda bu yemeği yapıyorlar.
Derin bir tencerede, kesilmiş kuzu veya dana eti, beyaz şarap içinde kısık ateşte 15-20 dakika, şarap iyice çekinceye kadar pişirilir. Bazı tariflere göre et kendi suyunda pişirilir ve suyunu erken çekerse beyaz şarap eklenir. Arada bir tahta kaşıkla karıştırılır.
Hamur üste binince parçaladığımız eti nohutu ve rendelenmiş sarımsak içine ekleyelim. Bir başka tavada salçayı ve kırmızı biberleri az bir yağ la kavuralım içine çorbanın suyunu ekleyip çorbaya karıştıralım. Az tuz ve limon suyu ekleyelim. Çorba hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri