Konak, İzmir şehrinin merkezi kabul edilir. Turistik cazibe merkezleri ile şehrin kalbi Konak, İzmir'e gelindiğinde görmeden dönülmemesi gereken en önemli yerlerden biridir. Şehrin buluşma noktalarından biri olan Konak Meydanı, Konak Yalı Cami ve Saat Kulesi ilk görülmesi gereken yerlerdir.
İzmir'in en kalabalık ilçeleri 522 bin 404 nüfusu ile Buca, 479 bin 338 ile Karabağlar ve 454 bin 470 kişi ile Bornova'dır. Nüfusu en az ilçeler ise sırasıyla 12 bin 30 ile Beydağ, 12 bin 200 ile Karaburun ve 28 bin 694 kişi ile Kınık olmuştur.
Alsancak, İzmir'in Konak ilçesine bağlı bir mahalledir.
Nüfus bakımından en küçük ilçe ise Karaburun'dur. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi Bergama, en küçük ilçesi ise Balçova'dır. İzmir'deki ilçe sayısı 30, büyükşehir belediyesi hariç belediye sayısı 53 ve köy sayısı 597'dir.
Konak, Anakent sınırları içerisinde yer alan en büyük ilçedir. Kuzeyinde İzmir Körfezi ve Karşıyaka; doğusunda Bornova; güneyinde Buca ve Gaziemir; batısında Balçova İlçesi bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 69 Km2`dir. 2 köyü bulunmaktadır. Bağlı beldesi yoktur.
İlgili 24 soru bulundu
İzmir'in merkezinde yer alan Konak, pek çok turistik noktasıyla şehre gelenlerin görmeden dönmemesi gereken başlıca yerlerden biri. Geçmişten günümüze ulaşan tarihi eserleri, kültür sanat etkinlikleriyle İzmir'in gözde ilçesi sizi şehir hayatının canlılığına davet ediyor.
Konak, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. Kuzeyinde İzmir Körfezi, kuzeydoğusunda Bayraklı, doğusunda Bornova, güneyinde Buca ve Karabağlar, batısında Balçova ilçeleri bulunmaktadır.
İzmir'in en değerli semti Alaçatı. Bölgede metrekare ortalama fiyat 3.333 TL'ye ulaştı. İkinci sırada 3.021 TL ile Mavişehir var. Korutürk'te ortalama metrekare fiyatı 2.364 TL.
İzmir'in merkeze en uzak ilçesi Kiraz'da düne kadar.
Gaziemir, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin batısında ve kuzeyinde Karabağlar, doğusunda Buca, güneyinde Menderes ilçeleri bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 70 km²'dir. 1965'e kadar taşıdığı tarihi ismi Seydiköy'dür.
İzmir'in merkezi semtlerinden Alsancak, eğlencenin kalbidir. Bir buluşma noktası olan Alsancak'ın her sokağı ayrı güzeldir.
İzmir'in Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla olmak üzere 30 ilçesi bulunuyor.
Nüfus. Şehir ve kır ayrımı kaldırılmıştır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2022 verilerine göre 4.462.056 kişilik nüfusuyla İzmir, Türkiye'nin en kalabalık üçüncü ilidir. İlin en fazla nüfusa sahip ilçesi 522.404 kişiyle Buca olup ardından 479.338 kişi ile Karabağlar ve 454.470 kişi ile Bornova gelmektedir.
İyi Günler... İzmir daha büyük.
İzmir Saat Kulesi, İzmir Tarihi Asansör Binası, Efes Müzesi, Konak Meydanı, Kadifekale Dağı, Efes Müzesi, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna, Key Museum, Şirince gibi yerler İzmir'in meşhur gezilecek yerlerindendir.
Nüfus bakımından Ege Bölgesi'nin İzmir ve Manisa'dan sonraki 3. büyük ilidir. Aydın ilinde 17 ilçe bulunmaktadır. Aydın'ın İlçeleri; Efeler,Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar'dır.
İstanbul İzmir arasındaki mesafe gitmeyi planladığınız güzergâha göre değişiklik gösterir. En popüler rotaya bakıldığında ise bu iki şehrin arasındaki mesafenin 478,8 kilometre olduğu görülür. Özel araç veya otobüs yerine uçakla ulaşımı tercih ederseniz kat edilen mesafe 320 kilometreye düşer.
Forbes'un "En Zengin 100 Türk'' sıralamasına göre, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzmirli işadamı Hüsnü Özyeğin 3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı.
İzmir denince akla gelen belki ilk merkez olan Karşıyaka, hareketli hayatı, ulaşım olanakları ve kendine özgü kültürel havası ile İzmir'in en nezih ve güzel bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor.
İzmir'in kalbi şehrin merkezi olan Konak'ta atıyor. Başta tarihi Kemeraltı, Alsancak, Basmane, Kemeraltı ve Konak Meydanı gibi İzmir merkezin çekirdeğini oluşturan bölgeleri bütünüyle kapsıyor.
Konak'a gitmek isteyen ziyaretçilerin, ilçeye 8 km uzaklıkta bulunan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni kullanmaları gerekmektedir.
Konak gezilecek yerler listesinde tarihle ilişkilendirebileceğimiz Radyo ve Demokrasi Müzesi, Aya Vukla Aziz Vukolos Kilisesi, İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Saat Kulesi, Tarihi Asansör gibi mekanlar sene içerisinde pek çok ziyaretçiyi kendisine çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri