çorbacı kelimesi zaman içinde patron, amir ve argoda rüşvetçi anlamında kullanıldı. çorba parası ise argoda görevli kimseler için verilen rüşvet anlamı taşıyor.
Türkçedeki çorba kelimesi et, tahıl ya da sebze gibi şeylerle hazırlanan sulu, sıcak içecek anlamına gelmektedir. Köken olarak Farsça şorba kelimesinden gelmektedir. Farsçada da aynı anlama gelmektedir ve tuzlu/karışık anlamına gelen kelime ile yemek anlamına gelen ekten oluşmaktadır.
osmanlılar zamanında rumlara verilen lakaplardan birisi. müslüman ahali, rumlara "bey", "efendi" türü lakaplarla hitap etmemek için "çorbacı" derlermiş.
daha ziyade kamyoncuların veya uzun yol şoförlerinin kullandığı ve "cinsel ihtiyacı giderme" anlamına gelen deyiş.
Çorbacı kelimesi zaman içinde patron, amir ve argoda rüşvetçi anlamında kullanıldı. Çorba parası ise argoda görevli kimseler için verilen rüşvet anlamı taşıyor.
İlgili 29 soru bulundu
bir lokanta klasiği.. yarım tabaktan biraz fazla konan çorbadır.. lise öğrencilerinin sık sık kullandığı ve geyiğini yaptığı terim.
corbayi, sicak sicak icmek, icine de biraz ekmek dogramak farzdir. sıcak ortamdan dolayı boğazdaki şirin bakterilerin üremesini hızlandırmanıza yardımcı olacak bir eylemdir, kimileri bu tür durumlarda dondurma yemeyi daha uygun görürler. tabii, hastaligin ne oldugu da son derece onem kazanir bu eylem oncesinde.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Araştırmalar, düzenli olarak çorba yiyenlerin, çorba yemeyenlere kıyasla obez olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. Çorba düşük kalorilidir ve aynı zamanda inanılmaz derecede doyurur. Günlük menünüze çorba eklemek, günlük yediğiniz kalori miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.
arpa unuyla yapilan corba.
küçükken, ateşli hastalıklardan birine tutulduğumuzda derakap hazırlanan ve ilaç niyetine içirilen ve çok sonraları okulda *, önümüze yayla çorbası adıyla konulan çorba.
Un, genişçe bir tepsiye serpiştirilip üzerine bir su bardağında hazırlanmış tuzlu su tanelendikten sonra tepsi, hamurlar nohut büyüklüğüne gelinceye kadar döndürülür. Bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz koyup kaynatılır, kaynayan suya hamur topakları atılıp 5 dakika kadar veya un kokusu kayboluncaya kadar pişirilir.
çorbaci, taşrada halkın hıristiyan ileri gelenlerine verdiği unvandı. tarihte yeniçerilerde orta adı verilen birliklerin komutanlarına da çorbacı denirdi. tayfaların gemi sahibine verdikleri isim de çorbacıydı. çorbacı kelimesi zaman içinde patron, amir ve argoda rüşvetçi anlamında kullanıldı.
"Çorba ;hem türk mutfağinda hem de dünya mutfaklarinda ;tipkı pilav ,makarma ,et sebze yemekleri gibi bir yemek çeşitidir. Fakat ;genellikle, "yemek " fiili ile değil " içmek" fiili ile kullanılır.
Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
Avşor, genellikle kemiksiz et, büryan yağı, biber, taze fasulye, patlıcan, salça ve tuz ile yapılan bir çorba. Bitlis ve Van civârında bilinmektedir. Avşor çorbası büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağ, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanır.
Babaannemiz Nafiye Hanım'ın asırlık reçetesine sadık kalarak kemik ve tereyağı ile 4 saat kaynatılarak hazırlanan mercimek çorbasıdır.
"sudaki güneş yansıması, güneş pırıltısı" anlamındaki macarca sözcük.
izmirlilerin ideolojisi. kızların kendilerine güvenerek attıkları resimleri, erkeklerin paylaşma sanatı. paylaşan bu erkeklere gavat denirken, sanatlarına da gavatizm diyoruz. kızlardaki bu güven sanatına da salakizm diyoruz.
(tavaşi) herhangi bir erkek canlının erkeklik bezlerini çıkararak veya burarak erkeklik görevini yapamayacak duruma getirmek. arapça bir kelime olup, türkçe'de buna iğdiş etmek, burmak, enemek ve hadımlaştırmak denir. osmanlılar döneminde sarayda görev yapan harem ağası gibi hadım edilmiş çalışanların genel adı.
Bu sözcük Farsça şōr شور “1. tuzlu, 2. karışık, bulama” ve Farsça bā با “aş” sözcüklerinin bileşiğidir. Türkçe bulamac sözcüğünün karşılığıdır.
Yapımında buğday, nohut, yoğurt ve baharatlar kullanılan dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde en çok tüketilen çorba tariflerinden biridir. İsteğe göre kuşbaşı et ile lezzeti arttırılabilir.
Farsça "tuzlu" anlamında "şûr" ve "yemek" anlamındaki "âbâ" birleşiminden. Şûr-âbâ'dan çorba olmuş. Tuzlu aş demek.
Bu değişimin en önemli kısmı da çorbanın yemekten önce değil sonra tüketilmesidir. Çünkü önce çorbayı içip sonra yemek tüketilirse sindirim sistemi zorlanır ve sindirim daha uzun zaman alır. Bu da hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikayetlere yol açabilir.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri