Mesajlar arka planda senkronize edilecek Yeni arka plan senkronizasyonu özelliği sayesinde web tarayıcı boştayken veya bilgisayar uyku modundayken bile mesajlar ve bildirimler gelmeye devam edecek.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Chrome tarayıcısında senkronizasyonu açtığınızda, yer işaretleri, geçmiş, şifreler ve diğer ayarlarınızı Google Hesabınıza kaydedebilir ve senkronize edebilirsiniz. Böylece, bu bilgilere tüm cihazlardan erişebilirsiniz.
Arka plan modunda, OS oturum açma işlemi sırasında bir Google Chrome işlemi başlatılır ve bu işlem son tarayıcı penceresi kapatıldığında çalışmaya devam ederek arka plan uygulamaları ile tarama oturumunun etkin kalmasına izin verir.
Play Store uygulamasını kullanmak için cihazınızda arka plan verilerini açmanız gerekecektir. Bu seçenek, uygulamaların, onları kullanmadığınız bir sırada daha sonra kullanılmak üzere veri indirebileceği veya bildirimde bulunabileceği anlamına gelir. Ayarlar, her Android sürümünde farklıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu işlem düşündüğünün aksine pil ömrüne değil, RAM kullanımına olumlu bir etki yapar. Arka planda çalışan mobil uygulama zaten bir şekilde pil tüketiyor. Ancak kapalı bir uygulama RAM üzerinde bir yük oluşturmaz ve cihaz kullanım performansına olumsuz bir etki yapmaz.
Arka Planda Uygulama Yenile'yi kullanma
Askıya alınmış uygulamalar aktif olarak kullanılmaz, açık değildir ve sistem kaynaklarını tüketmez. Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri kontrol edebilir.
Uygulama Windows penceresinde etkin olmadığınız zaman bile uygulamalar eylem gerçekleştirmeye devam eder. Bunlar, genellikle arka plan uygulamaları olarak adlandırılır. Arka planda hangi uygulamaların çalıştırılamayacaklarını siz karar veebilirsiniz.
Adım #1: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın. Adım #2: Gizlilik menüsüne giriş yapın. Adım #3: Sol çubuktan Arka plan uygulamaları sekmesine tıklayın. Adım #4: İstediğiniz uygulamanın yanında bulunan düğmeyi kapatın.
Eğer bir şekilde Chrome güncellenmezse, siber saldırganlar yeni açığı kullanarak, cihazınıza ve önemli bilgilerinize ulaşabilir. İşte detaylar... Google Chrome'un milyonlarca kullanıcısı var, hatta en popüler web tarayıcısı konumunda. Tabii ki bu durumda Chrome hackerların hedefinde yer alıyor.
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Tüm akıllı telefonlarda meydana gelebilecek bu tarz olumsuz durumlarda, telefonlarınızda senkronizasyon özelliğinin mutlaka aktif olması gerekiyor. Çünkü her ne kadar eski telefonunuz kullanılamaz hale gelse bile, yeni telefonunuza kolayca bilgilerinizi aktarabiliyorsunuz. Sadece olumsuzluk olarak bakmayın.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Arka plan işlem sınırı: Arka plan belleğinde tutulan maksimum uygulama sayısını değiştirir. Ayarı değiştirmek pil ömrünüzü daha da kötüleştirir. Uygulamaların sürekli olarak yeniden yüklenmesi onları arka planda tutmaktan daha fazla işlem gücü gerektirir.
1 Telefon uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. 3 Ayarlar butonuna dokunun. 4 Arama arka planı sekmesine dokunun.
Arka Plan, herhangi bir eylemde daha geri planda yer alan ve asıl eylemin kendisi olmadığı herhangi bir şeyi açıklamak için kullanılan sözcüktür. Bilgisayarlarımızda, yazılımlarımızda ve hatta web sitelerimizde arka plan resmi kullandığımızda asıl amacın dışına çıkmamış oluruz.
Windows simgesine, ardından Ayarlar simgesine tıklayın ve Gizlilik düğmesine tıklayın. Arka plan uygulamaları düğmesine tıklayın ve arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın.
Bazı uygulamalar, akıllı telefonunuzu kullanmasanız bile arka planda mobil veri tüketmeye devam eder. Bu sayede uygulamalar size anlık bildirim gönderebilir veya arka planda otomatik olarak güncelleme yapabilir. Ancak her uygulamanın arka planda çalışmasına izin vermeniz gerekiyor.
Demek istediğim "ARKA PLANDA VİDEO SES OYNATMA" yada "ARKA PLANDA İNDİRME" yapma ile alakası yok bu "Arka planda yenileme" seçeneğinin. Bu özelliği açtığın an arka planda Hücresel veri kullanılarak uygulamalar yenilendiği için şarjı daha çabuk tüketir.
Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Duvar kağıdı'na dokunun. Alternatif olarak, isterseniz bir sohbeti açıp Diğer seçenekler > Duvar kağıdı'na dokunabilirsiniz.
Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. Adım #2: Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. Adım #3: Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri