Arılarda Vitamin Askorbik asit (C vitamini) damızlık yetiştiriciliği için de gereklidir.
BEEAGRA NASIL KULLANILMALIDIR : 10 Litre şerbet veya içmesuyuna 3 günde bir 20 gr (5 çay kaşığı) ilave yaparak her kovana 500 ml olmak üzere verilir. Arı nakli sırasında, hastalık hallerinde veya stresi önlemek amacıyla ; 10 litre şerbet veya içme suyuna 40 gr (10 çay kaşığı) ilave ederek verilebilir.
İçerisinde pek çok doğal vitamin ve mineral değerleri bulunmaktadır. Arıların çalışma performansını artırır. Arı vitaminleri içerisinde en çok tercih edilen üründür. Vitamin Değerleri: A vitamini, D3 vitamini, E vitamini, K3 vitamini, B1,B2, B6, B12 vitaminleri, C vitamii ve Niasin ile Pantotentik Asit.
Saygılar. apismellifera: arılara kaynatılıp yapılmış şeker şerbetleri,pekmez,şeker pancarının şkerden sonra kalan tatlısı vardır (milas) bunlar verilmez.
Diğer böceklerde olduğu gibi potasyum, fosfat ve magnezyum bal arıları için gereklidir. Bal arılarına verilen yüksek düzeyde sodyum, sodyum klorür (tuz), ve kalsiyum zehir etkisi göstermektedir. Bal arıları için gerekli mineraller polenden ve nektardan sağlanabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Arılar Hangi Bitkileri Sever? Arıların en sevdiği bitkiler lavanta, kekik, fesleğen, adaçayı, biberiye, melisa, yonca, karahindiba, bakla, acı
İşletmedeki arılı kovanların tamamı, bir kısım su, iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla 2-3 günde bir olma kaydıyla yemleme yapılmalıdır. Yemlemeler eylül ayının sonuna kadar yapılmalı ve her yemlemede, 1-1,5 şurup verilmelidir.
Kolonilere bal, şeker şurubu, kuru şeker ve kek başta olmak üzere birçok şekilde beslenme yapılabilmesine rağmen, arılar, fruktoz, glikoz, ve sakkarozdan oluşan şurupları, sadece sakkarozdan oluşan şuruplara nazaran daha kolay alarak daha verimli kullanılabilmektedir.
Özellikle ülkemizde, arının sağlıklı olarak tüketebileceği arı yemi sektörü gelişmediği için, arı biyolojisine zararlı olabilecek bir çok madde arı yemi olarak kullanılmaktadır. Arı beslemesinde kullanılabilecek en sağlıklı ürün, şeker pancarı ya da şeker kamışından elde edilmiş, rafine toz şekerdir.
Tespit edilen 10 kilometrelik izole alanda çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. Arıların vejetaryen olduğunu, arıya verilecek gıdalarda kesinlikle hayvansal ürünlerin olmaması gerektiğini belirten Muz, arının yediği her şeyin bitkisel kaynaklı olması gerektiğini vurguladı.
Nektar ve bal, arılar tarafından enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Arılar sadece bal yiyerek yaşamlarını sürdürebilirler.
Daha güçlü kolonilerin gidip zayıf kolonileri yağmalamalarını önmelek için aynı sahada bulunan tüm kolonilerin eş zamanlı olarak Thymovar® ile tedavi edilmesi iyi olur.
Arıların kış süresince yiyeceği balın çiçek kaynaklı olması önemlidir. Arılar hava sıcaklık 14 c altına indiğinde uçuş yapamazlar, 12 C ısıda ise salkıma geçerler. Arıların yerleştirileceği yerlere nakli, sıcaklık çok düşmeden önce yapılmalıdır.
Arılar farklı olumsuzluklarla karşılaşabilen canlılardır. Arıcılık için gerekli olan birçok arı ilacı çeşidi mevcuttur. Arı dökme, tozlaşma, bit ilacı gibi çeşitleri bulunur. Her ürünün kullanımı değişiklik gösterebilir.
Özet: Propolis en önemli arı ürünlerinden birisidir. Propolis yapışkan bir madde olup, bal arıları tarafından bitkilerden toplanan ve mumla karıştırarak kovan içerisinde birçok amaca yönelik olarak kullanılan bir maddedir.
Meyveler ve sebzelerin yanı sıra arılar, hayvan beslenmesinde ve sonuç olarak tükettiğimiz her et parçasında da önemli bir role sahiptir.
25,43 TL'den başlayan taksitlerle! % 100 DESTİLASYON YÖNTEMİYLE ELDE EDİLMİŞTİR. Kullanım talimatı: 10 lt koyu şerbete 1 lt KEKİK SUYU karıştırılıp poşetlenerek tercihen akşam yemlemesinde verilir...
Kovanlara ilkbaharda besin takviyesi olarak verilecek şurup; 2 ölçek şeker/1 ölçek su ile hazırlanmalıdır. Kovanların bakım ve kontrol işlerine devam edilir.
Kovana taşınan su miktarı ortalama 25 mgr olup 50 mgr.a kadar çıkabilir. Dolayısıyla bir arı bir günde 1250 mgr su taşımaktadır.
Soframızdaki şekerden yapılan şerbet çok önemli. Bu şerbeti inverete edebilmek çok önemli. Bu hazırladığımız şerbetin içerisine bir miktar limon suyu, kekik çayı ya da adaçayı ilave etmeleri çok önemli. Kekik ve adaçayının arıların sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği var.
Uzmanlar, son yıllarda sıcaklık ve yağış rejimindeki dalgalanmalardan dolayı baharda beslenecek yeterli çiçek bulamayan arılar için hazırlanan yoğun bir şerbet ve arı kekiyle teşvik besleme yapılması tavsiyesinde bulundu.
Önümüzdeki 1,5 aylık süreçte arılarımıza şeker vermezsek tüm arılarımız ölür.
Yemlemeye devam edilir.15 günde bir kovanlar açılarak, iş çalışması kontrol edilir. Gerek duyulan kovanlara kabartılmış petekler azar azar verilir. Her hafta arıların çalıştığı saatlerde kovanlar dıştan kontrol edilerek, kuşkulanılan kovanlar açılarak denetlenir.
Arının oğul vereceği nasıl anlaşılır? Arının oğul vereceğinin en belirgin işareti, kovan açıldığı zaman peteklerin alt ve yan bölümlerinde gözüken ana memeleridir. Oğul verecek olan kovanların önünde arılarak toplanarak kovan gövdesinin üzerinde ya da uça tahtasının altında yığınak yapacaklardır.
Pinterestte gördüğüm birçok resimde arılara kış için şurup yapılmamış halde ( bazen kek olarak ) normal şeker veriliyor. Arının üstüne konulan bir tahta vasıtasıyla üstü bildiğimiz şeker ile dolduruluyor. Biz şöyle biliyoruz ; kışın arıya kek verilmez. Çünkü arı yediğini atamaz ve/veya şişer ölür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri