Meyveli kefirler lezzet açısından eşsiz olsa da, kalori tablosunda masumiyetlerini bir miktar yitirir. İçerisinde yer alan tatlandırıcı maddeler nedeniyle sade türüne göre yüksek miktarda kalori içeren meyveli kefir, buna rağmen sağlıklı besin değerlerinden bir şey kaybetmez.
Kefir Kilo Aldırır Mı? Kefir probiyotik bir süt ürünüdür ve bağışıklığı güçlendirerek metabolizmayı hızlandırır. Sindirimi de kolaylaştıran kefir için kilo aldırıcı özelliği vardır demek doğru değildir.
Meyveli kefirde kalori oranı sade kefire göre yüksektir. Buda kilo vereyim derken almaya neden olabilir. Özellikle meyveli kefirin sahip olduğu tadı beğenen kişiler daha çok bu üründen tüketmektedirler. Bunun için meyveli kefir yerine sade kefiri tercih etmek daha mantıklıdır.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz.
Not: Marketlerde satılan meyveli kefirler, şeker ve birçok katkı maddesi içerdiği için sağlıklı değildir. Evde daha sağlıklı şekilde yapmak daha doğru tercih olur. Akşamlar geç saatlere kadar uyumuyorsanız; gece ara öğünü olarak kefir çok sağlıklı bir alternatif olabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Sık sık tüketilmesi tavsiye edilen kefirin faydaları saymakla bitmiyor; Sindirim sistemini düzenler. Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler. Sinir sistemini güçlendirir.
Yoğurt gibi kefir de probiyotik içerikli fermente bir süt ürünüdür.
Zayıf bir bedeniniz varsa ve kilo almanız gerekiyorsa kefiri meyve aromalı tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde kefirin yanında kuru yemiş tercih edebilirsiniz. Yağ oranı yüksek kuru yemişlerle beraber tüketilen kefir, günlük kalori sınırını aşacağı için zayıf kişilere kilo aldıran besin olarak önerilir.
– Yoğurttaki bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak, burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir, bunlara ek olarak, yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemine yerleşme özelliğine de sahiptir. – Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi daha içerir.
Kefirin içilme zamanının yetişkin bir insan açısından önemi yoktur. Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Ancak yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Sütün fermente edilmesi ile oluşan kefir, ayrana yakın bir tada sahiptir. Altınkılıç kefir, doğal ve prebiyotik yapısıyla vücudunuz için yararlıdır.
Cildi canlandırır ve parlaklık kazandırır
Bunun nedenlerinden biri de kefirin içeriğindeki E vitamini. Cildin nemlenmesini ve daha yumuşak görünmesini sağlayan E vitamini, aynı zamanda cildi onararak cildin beslenmesini sağlar.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
Kefir ve yoğurt bir kişinin diyetinde çok sağlıklı olabilir. İçerdiği daha çeşitli bakteri ve mayalardan dolayı kefirin yoğurttan daha fazla sağlık faydası olabilir.
Triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriğiyle sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etkisi olan kefir, gevşeme ve uyku verici özelliğiyle de gece rahat uyumaya yardımcı oluyor.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Kefir, yoğurda benzer bir kıvama sahiptir. Eğer kefirin kıvamı tıknaz bir kıvama dönüştüyse, yani bardağa kolayca dökülmüyorsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Kefirin üst kısmında su, altında ise katı parçalar varsa, bu bozulduğunu gösterir. Sıvı ve katı kıvamları birbirinden ayrıldıysa, kefiri tüketmeyiniz.
Kefir içeriğindeki triptofan sayesinde sinir sisteminin iyi çalışmasına yardımcı olur. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etki sağlamaktadır.
Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
Kefir, bağırsak florasını olumlu yönde etkileyen probiyotikler için iyi bir kaynaktır ve düzenli kullanımı kabızlık probleminin oluşmasını engelleyecektir.
Kanser, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, kalp, safra kesesi gibi birçok sağlık sorununa iyi gelen, bağışıklık sistemini güçlendiren kefirin, faydalarının yanında cilde ve saça iyi geldiği, depresyon tedavisine destek olduğu bilinmektedir.
Kefirin akciğer enfeksiyonlarını engellemeye yardımcı olduğu biliniyor. Düzenli kefir tüketimi, ciğerlerinizi temizler. Bu sayede sigaranın ciğerleriniz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltır ve akciğer enfeksiyonlarını önler.
Dolayısıyla günün herhangi bir saatinde tüketilebilir. Fakat özellikle de demir eksikliği anemisi sorunu bulunan kişilerde yüksek kalsiyum içeriği bulunan kefirin, demir içeriği yüksek olan besinlerle bir arada tüketilmemesinde fayda vardır.
MEYVELERLE TATLANDIRABİLİRSİNİZ
Kefir, oluşan fermantasyon nedeni ile ekşi bir tada sahip. Kendine özgü bu ekşi tadı sevmeyen miniklere mevsim meyveleriyle blender yapılarak içirilebilir. Tadından rahatsız olan yetişkinler de elma, muz, kivi gibi meyvelerle aroma katarak tüketebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri