Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Arz etmek nasıl yazılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Arz etmek nasıl yazılır?

Her gün pek çok kişinin internet üzerinden araştırdığı bu Kelimenin doğru yazılışı 'arz etmek' şeklinde öne çıkarken, yanlış yazımı ise 'arzetmek' biçiminde görünür. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazımı 'arz etmek' olarak gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Arz ederim bitişik mi ayrı mı?

Arz Ederim kelimesinde ise etmek ve arz kelimeleri kaynaşmamıştır. Bu nedenle kelimenin bitişik değil ayrı yazılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Arz etmek nasıl kullanılır?

Hiyerarşik olarak alt makamlarla yapılan yazışmalarda 'rica ederim', üst ve aynı düzeydeki makamlarla yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Dağıtımı üst, aynı ve alt, her üç düzeyde makama birlikte yapılan yazışmalarda 'arz ve rica ederim' veya 'arz / rica ederim' ifadesi kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bakikaracay.com

Talep etmek mi arzetmek mi?

"Arz etmek" ayrı yazılır. TDK bu kuralı özellikle belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nasil-yazilir.com

Arzına nasıl yazılır?

TDK Arzetmek Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı? Arz etmek sözcüğü "sunmak, yüksek bir makama saygıyla bildirmek, saygıyla anlatmak" manalarını taşımaktadır. TDK'ya göre "arz etmek" kelimesi ayrı bir şekilde yazılmaktadır. Bu sözcüğün arzetmek şeklinde kullanımı dilbilgisi kurallarına göre yanlıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Resmi Yazışma Kuralları Ders 8.1 - Metin Alanı

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Arz etmek mi arzetmek mi?

Her gün pek çok kişinin internet üzerinden araştırdığı bu Kelimenin doğru yazılışı 'arz etmek' şeklinde öne çıkarken, yanlış yazımı ise 'arzetmek' biçiminde görünür. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazımı 'arz etmek' olarak gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Arzederim mi arz ederim mi?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Rektör kaymakama arz mı eder rica mı?

RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 15.MADDESİNİN SON FIKRASI, "Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Müdür müdüre arz mı eder rica mı?

Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

Arz etmek ne için kullanılır?

Arz etmek, 'bir makama saygı bildirerek sunmak' anlamına gelir. Tensiplerine arz etmek, “onay için sunmak” anlamına gelir. Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: savunma101.com

Saygılarımla arz ederim doğru mu?

Uygulamada sıkça görülen “Saygılarımla arz ederim” şeklindeki kullanım ise iki defa hatalıdır. Arz etmek zaten “saygıyla sunmak” anlamına geldiğinden bunun önünde tekrar bir saygı ifadesi kullanmak tekrara düşmek olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktekin.net

Arz etmek ne demek örnek?

Arz, sözlük tanımı itibarıyla belirli bir ürünün, malın veya hizmetin, belirli bir adette “ortaya çıkması” veya “sunulmasıdır”. Örnek olarak, A ürününden 100 adet üretildiyse bu ürünün arzı 100 adet demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: getmidas.com

Savcılığa arz mı rica mı?

eşit bir kurum olması (bakanlık, bağlı ve ilgili kuruluşları ile bunların il ve ilçe müdürlükleri, yargı makamları, mülkî idare, mahalli idare veya kolluk amirliği v.b.) durumunda ise yazının içeriğine bakılmaksızın “arz” bildirimi ile hitapta bulunulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pgm.adalet.gov.tr

Üst makama arz mı rica mı?

Üst makam alt makamdan isterken rica eder, alt makam ise üst makamdan isterken arz eder. Vatandaşlar yalnızca arz eder. Arz etmek zaten saygı anlamı içerdiği için saygıyla arz edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Saygılarımla arz ederim nasıl yazılır?

durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim"; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır. Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aybu.edu.tr

Karınca incitmez nasıl yazılır?

Karıncaincitmez sözcüğünü yazarken kesinlikle ayrı yazmamak gerektiği görülür. Çünkü sözcüğü ayrı yazmanın yanlış olduğun bilinmektedir. Doğal olarak bu sözcüğü doğru şekilde yazmak için 'karıncaincitmez' yazmak yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Belediyeye arz mı rica mı?

a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden alt makamlara “… rica ederim.”, üst ve aynı düzeydeki makamlara “… arz ederim.” ibaresiyle bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaeli.bel.tr

Belediye Başkanı Kime arz eder?

Büyükşehir Belediye Başkanı Valilik makamına ve Garnizon Komutanlığına yazılan yazılarda “arz ederim” olacak. Bakanlık il müdürlüklerine yazı yazılırken Valilik kanalıyla yazılması gerekir. İl müdürlüklerinin de Belediyelere yazı yazarken Valilik kanalıyla,ilçelerde ise Kaymakamlıklar kanalıyla yazılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekirdag.bel.tr

Hangi kurumlara arz edilir?

a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden, alt makamlara “Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Kime arz kime rica edilir?

hiyerarşi yönünden, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda "Arz ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Vali savcıya emir verebilir mi?

Valiliğin emrinde değil. O cahil beynine şunu şöyle kaydet : "İldeki adli ve askeri birimler hariç bütün birimler valiliğe bağlıdır." Yani valinin emri alay komutanına ya da savcıya sökmez. İl protokolünde vali, savcıdan yukarıda ama savcının amiri değil ve savcıya emir de veremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Kaymakam kimden üstündür?

Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında kullanılan miralay ile binbaşı rütbeleri arasında olan ve günümüz rütbelerinden yarbaya denk bir askerî rütbedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Arz ederim yerine ne yazılabilir?

  • “Bilgilerinize arz ederim”, “Bilgilerinize sunulur”
  • rica ederim”, alt makamlarla yapılan yazışmalarda.
  • olunur”, “Gereğini rica ederim” ifadeleri kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atauni.edu.tr

Arz Ederime ne cevap verilir?

“Arz ederim” ifadesiyle yazı gönderene “arz ederim” ifadesiyle cevap verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.subu.edu.tr

Bilgilerinize sunarım mı arz ederim mi?

arz etmek "sunmak" anlamına gelmektedir. ilgili cümlede söylenmek istenen şey "bilgilerinizi sunarım" değil "bilgilerinize sunarım" olduğundan doğru kullanımı da bilgilerinize arz ederim şeklindedir. şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk1923.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT