Profesyonel bir firmanın mutfağında toplam 4 ay şeklinde eğitim görürsünüz(kaldıralım). Bu kısım ise işte ustalaşma ve pişme kısmıdır. 4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz.
Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA'nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Aşçılık Eğitimi Süresi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 420 saat olarak planlanmıştır. 420 saatlik eğitim yaklaşık olarak 5 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Aşçı Yardımcısı Eğitim Kursu Eğitimi Sertifika Programının İçeriği – Süresi. Aşçı Yardımcısı, Eğitim Süresi en fazla1360 saat en az 878 saat olarak belirlenmiştir.Modüllerde önerilen bu süreler öğrenme faaliyetlerindeki teorik ve uygulamalı tüm içeriği kapsar.
Aşçılık sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Kurs'lar yada Halk Eğitim merkezleri tarafından eğitim sonunda kursiyerlere verilen bir belgedir.
İlgili 32 soru bulundu
Aşçı, Eğitim Süresi 96 saat olarak belirlenmiştir. Modüllerde önerilen bu süreler öğrenme faaliyetlerindeki teorik ve uygulamalı tüm içeriği kapsar.
Lokanta açmak isteyenlere için 'ustalık belgesi' şartı geliyor. Yeni uygulamaya göre, çalışanlardan en az bir kişinin ustalık belgesine sahip olması gerekecek.
Halk Eğitim Merkezi Kursları ÜCRETSİZDİR!
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim şekilde HEM'de verilen tüm kurslar tamamen ücretsiz olup, isteğiniz dışında kimse sizden kayıt, öğretim ve sertifika alımı esnasında ücret talep edemez, zorlayamaz.
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Aşçıbaşı/aşçı olmak için lisede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Lisede aşçılık üzerine eğitim alınmazsa üniversitede 2 yıl ya da 4 yıl eğitim alınarak aşçı olunabilir. Ayrıca bu alanda eğitim veren kurslardan eğitim alınarak da aşçılık mesleği öğrenilebilir. Kursların süresi 3 ile 10 ay arasında değişmektedir.
Sınavlarda başarılı olanlar Ustalık Belgesi alabilirler (Kanun Maddesi: 28/b). çıraklık eğitimi süresi 2 yıl olan mesleklerde çalışanlar 7 yıl süre ile çalıştıklarını Ek III formu ile belgelendirmeleri halinde ustalık sınavlarına katılabilir,başarılı olmaları halinde de Ustalık Belgesi alabilirler.
Aşçı olabilmek için liseden mezun olduktan sonra meslek yüksekokullarının ya da üniversitelerin 2 yıllık Aşçılık ya da 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü bitirip iş hayatına başlamak gerekmektedir.
Ücretli olarak özel 2 yıllık Aşçılık ya da 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olmak. Başka bir liseden mezun olup yine YGS ve ardın da LYS TM'den ilgili bölüme yeterli puanı alıp Gastronomi Bölümünden mezun olmak.
Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Kurs Sonunda Sertifikanızı 15 Gün İle 2 Ay Gibi Bir Süre Sonra Halk Eğitim Merkezinden Şahsen Alabilirsiniz.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
On Parmak Klavye Kurs Ücreti
Noya Onparmak kursunun Eğitim süresi 3 ay olup, hızlandırılmış eğitimlerde 1 aya kadar inebilmektedir. Saat olarak toplam 160 Saat ders süresini içermektedir. Bu süre sonunda istenilen hedefe ulaşamayan kursiyerlere ücretsiz eğitim tekrarı önerilir.
Ve haliyle oldukça kısa kalan sosyal vakit. Günde 14-16 saat çalışma süresinin geri kalanını uykuya ayırmak kadar normali yok.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü genellikle aşçılıkla karıştırılan fakat 4 yıllık bir bölüm olup aşçılığa oranla çok daha kapsamlı bir lisans programıdır. Mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur.
hafta içi 8 saat, hafta sonu 5 veya 6 saat gibi bir çalışma yapıyor. bir hafta cumartesi diğer hafta pazar günü tatili. fazla çalışma karşılığı olarak mesai ücreti YOK. sözleşmesinde şu yazıyor ; her 8 saatlik fazla çalışmaya karşılık 1 gün izin verilir.
Gastronomi ve mutfak sanatları 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Aşçılık ise 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. İki bölümün ders içerikleri hemen hemen aynıdır. Aşçılık bölümü gastronomi bölümünün bir özeti şeklindedir.
Aşçı (Seviye 4), yiyecek üretimi yapılan özel ve kamuya ait konaklama işletmelerinin, lokanta, gemi, tren ve yatların mutfaklarında görev yapar. Servis, Oda Servisi, Ambar, Satın Alma, Teknik Servis, Çamaşırhane, İnsan Kaynakları gibi bölümlerle işbirliği içinde ve uzun süre ayakta çalışır.
Evet, işletme açmanız için ustalık belgesi gerekiyor. Ustalık belgenizi Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş yeri açma belgenizi vermek için talep edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri