Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Eğer aseton kumaşta leke, ağarma yapmıyorsa lekeyi çıkarmak için kullanabilirsiniz. Kullandığınız pamuğu aseton lekeyi emdikçe değiştirin ve ovmamaya özen gösterin.
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Oje çıkarıcı aseton olarak bildiğimiz ürün aslında oldukça geniş bir kullanım alanına sahip kimyasaldır. Ürün, yaygın olarak oje çıkarma işlemi için kullanılır.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
İlgili 30 soru bulundu
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Aslında leke olarak gördüğümüz bölgeler renksiz alanları oluşturur. Bu nedenle lekenin kapanması için yeniden boyanması tek çözümdür. Çamaşır makinesinde kullanıma uygun bir kumaş boyası ile lekeli kıyafetlerinizi kolayca boyayabilir, yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Aseton ya da oje çıkarıcı
Bu ürünler kumaş üzerinde kullanılmak üzere üretilmediği için kıyafet ve örtülerinizin dokusuna zarar verebilir, bu sebeple aseton kullanmayı düşünüyorsanız bu işlemi mutlaka gerçekleştirin ve kumaşın rengi açılıyorsa işlemi hemen sonlandırın.
Kolayca buharlaşır, yanıcıdır ve suda çözünür.
Renkli kıyafetteki çamaşır suyu lekesini çıkarmak için
Koyu renk bir giysinin üzerinde birkaç küçük leke varsa, bu yöntemi deneyebilirsiniz. Top pamuğunuza biraz alkol sürün. Hasarlı bölgeyi tutun ve alkole batırılmış top ile lekeyi ve çevresini ovalayın.
Elinize sinen çamaşır suyu kokusundan kurtulmak için en etkili yollardan biri, eli limon suyuyla yıkamaktır. Elinizdeki çamaşır suyu kokusunu çıkarmak için taze limonu suyu ve limon içerikli deterjanlar kullanabilirsiniz. Elinizdeki çamaşır suyu kokusundan kurtulmak için bir diğer etkili yöntem de sirkedir.
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Diğer bir yöntem ise sıvı sabun kullanmak. Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Oje Çıkarıcı, Aseton
Bu ojeleri temizlerken de kişisel bakım ürünleri arasında yer alan oje çıkarıcı ve asetonlar kullanılır. Aseton ve oje çıkarıcı, aslında iki farklı şeydir. Aseton, ojeleri temizlemek için yaygın olarak kullanılan çözücü bir sıvıdır.
Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
Milliyet`in haberine göre oje çıkarıcı olarak da kullanılan aseton Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın yasaklanacak ürünler listesi arasında. Tahriş edici madde olarak bilinmesinden dolayı bu ürünün sağlığa zararlı olduğu ve bu sebeple yasaklanacak olduğu söyleniyor.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan listede, aseton, naftalin ve gaz yağı da yasaklanacak riskli kimyasallar arasında yer aldı.
Metil alkol dolu olan kabın içerisine pamuğu batırın. Pamuğu çamaşır suyu lekesinin olduğu kısma bırakın. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün eşya üzerindeki çamaşır lekesinin tamamen arındığını görebilirsiniz.
Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmak; solunduğunda cildinize, gözlerinize, boğazınıza ve ciğerlerinize ciddi zarar verebilecek klor gazı oluşturur ve “hasar” ifadesi burada aslında üçüncü derece yanıkları ifade ediyor. Çamaşır suyunu ya da sirkeyi klorla karıştırmak ve herhangi bir şeyle karıştırmak önerilmez.
Bilgisayarınızın ekranını aseton içeren temizleyicilerle silmeyin. Yalnızca ekran veya monitör temizliğinde kullanılmak amacıyla üretilmiş bir temizleyici kullanın. Temizleyiciyi asla doğrudan ekrana püskürtmeyin. Temizleyici, ekranın içine girerek hasara neden olabilir.
Beyaz sirke, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için en pratik yöntemlerden arasında yer alır. Bu yöntemi kullanmak için 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 su bardağı su ile seyrelterek lekenin olduğu bölgeye uygulayın. Sonrasında temiz bir bezi suya batırarak lekeyi silmeye çalış.
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar noktasında bu işlemi denemek faydalı olabilir. Öncelikle leke oluşumu aktif mi? Buna engel olmak için lekeyi durağan hale getirmek için bölgeye kabartma tozu uygulanır. Ucu pamuklu ince bir çubukla ya da beyaz bir pamuklu bez ile leke dairesel hareketlerle silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri